Ο πατήρ Στρακόσια είναι ποαλιός γνώριμος των ελληνικών γηπέδων. Έχει πάρει πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και Κύπελλο με τον Πανιώνιο. Εκεί όπου ξεκίνησε ποδόσφαιρο ο γιος του, που, πλέον, όλα δείχνουν ότι φτάνει στο καλύτερο πρωτάθλημσ του κόσμου.

Στην Premier ο “δικός μας” Θωμάς Στρακόσια! Πολλοί ίσως να μην το θυμούνται. Αλλά ο πατέρας του Θωμά, ο Φώτο -Φώτης- Στρακόσια έχει πανηγυρίσει με τον Ολυμπιακό τον πρώτο του τίτλο μετά τα “πέτρινα χρόνια” της ομάδας. “Εξαιτίας” του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, είχε παίξει εκείνη τη σεζόν μόνο στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος, με Καστοριά και ΟΦΗ -κράτησε πάντως ανέπαφη την εστία του και στα δύο.  Αλλά ήταν μέλος της ομάδας και πιστώνεται και εκείνος την τότε επιτυχία. Όπως άλλωστε, ως βασικός και αναντικατάστατος πανηγύρισε και το Κύπελλο του 1998 με τον Πανιώνιο, με  το γκολ του Ναλιτζή να κρίνει τον τελικό με τον Παναθηναϊκό.

Ο πατήρ Στρακόσια πέρασε ξανά δύο φορές από τον Ολυμπιακό ως προπονητής τερματοφυλάκων. Ο γιός, πάλι, ήλθε στη ζωή στην Αθήνα και ξεκίνησε στον Πανιώνιο πριν πάει στη Λάτσιο. Και εκεί, κάποια στιγμή ξανάσμιξε με τον πατέρα του ως προπονητή γκολκίπερ στη Νέων. Όχι ότι… είχε ανάγκη μέσο, φυσικά. Στη Λάτσιο πήγε 16 χρονών. Και μετά κι από έναν δανεισμό στη Σαλερνιτάνα, στα 21 του, γυρίσε για… να μείνει. Από το Σεπτέμβριο του 2016, όταν έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα, μέχρι σήμερα, ο Θωμάς έχει 164 παιχνίδια με τη Λάτσιο (48 clean sheets).

Έμπειρος πια και σε ιδανική ηλικία…

Πέρυσι, έκλεισε τη σεζόν με συνολικά 31 εμφανίσεις (23 στο πρωτάθλημα και 8 στο Europa League) και 7-4 clean sheets αντίστοιχα. Έμεινε ελεύθερος απ’ την ομάδα και πλέον μάλλον θα είναι και… ωραίος στην Premier League! Ούτε 26,5 χρονών ακόμη (γεν. 19 Μαρτίου 1995), ο Στρακόσια… τζούνιορ έχει πια αρκετή εμπειρία. Και το αγγλικό πρωτάθλημα είναι στόχος για κάθε ποδοσφαιριστή που σέβεται τον εαυτό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του -πολύ έγκυρου, όπως έχουμε ξαναπεί- Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Θωμάς έχει έλθει σε συμφωνία με τη Μπρέντφορντ για να φορέσει τη νέα σεζόν τη φανέλα της. Απομένουν μόνο οι ιατρικές εξετάσεις και τα τυπικά, που, όμως, δε θα καθυστερήσουν καθόλου όπως όλα δείχνουν.

Ο Ρομάνο δεν αναφέρει τυχαία ότι ο Στρακόσια “είχε όνειρό του” την Πρέμιερ. Ως γκολκίπερ είναι σε ιδανική ηλικία και με πολλές παραστάσεις πλέον. Αρκετές ομάδες χτύπησαν την πόρτα του -και από τη Serie A, αφότου έμεινε ελεύθερος. Όμως η επιθυμία του ήταν η Αγγλία. Η Μπρέντφορντ δεν έκανε τη μεγαλύτερη προσφορά στον Θωμά, αλλά τον προορίζει για βασικό. Και βασικός στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, είναι μια ευκαιρία που δε χάνει κάποιος για λίγα λιγότερα χρήματα… Σιδεροκέφαλος και καλή επιτυχία κι από μας…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεταγραφές

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι