Ράμσντεϊλ: τον αγαπούν οι οπαδοί και οι… αριθμοί! Και, βέβαια, τον… αντιπαθούν οι αντίπαλοι επιθετικοί. Στα 23,5 του χρόνια (γεννήθηκε στις 14 Μαίου του 1998), ο Άαρον Ράμσντεϊλ έγινε τον περασμένο Αύγουστο η πιο ακριβή μεταγραφή γκολκίπερ στην ιστορία της Άρσεναλ. Τα 33.000.000 ευρώ που δόθηκαν στη Σέφιλντ φάνηκαν σε κάποιους υπερβολικό και μάλλον αχρείαστο […]

Ράμσντεϊλ: τον αγαπούν οι οπαδοί και οι… αριθμοί! Και, βέβαια, τον… αντιπαθούν οι αντίπαλοι επιθετικοί. Στα 23,5 του χρόνια (γεννήθηκε στις 14 Μαίου του 1998), ο Άαρον Ράμσντεϊλ έγινε τον περασμένο Αύγουστο η πιο ακριβή μεταγραφή γκολκίπερ στην ιστορία της Άρσεναλ. Τα 33.000.000 ευρώ που δόθηκαν στη Σέφιλντ φάνηκαν σε κάποιους υπερβολικό και μάλλον αχρείαστο ποσό. Αλλά λίγους μήνες μετά, ο Ράμσντεϊλ έχει κερδίσει την καρδιά των οπαδών και των… στατιστικολόγων.

Ο “σωτήρας” Άαρον έχει μέχρι στιγμής πάρει σπίτι εφτά clean sheets. Επτά φύλλα αγώνων που δε αναγράφουν γκολ εναντίον της ομάδας του. Βεβαίως, τόσα έχει και ο Εντουάρντ Μεντί, της Τσέλσι. Οκτώ έχει ο Έντερσον, της Σίτι. Και εννιά ο Άλισον, της Λίβερπουλ. Οπότε, θα πείτε, προς τι ο ντόρος; Κι όμως, έχει βάση. Πρώτον, ο Μεντί βαδίζει στα 30 (τα κλείνει την 1η Μαρτίου). Ο Έντερσον, θα κλείσει τον Αύγουστο τα 29. Και ο Άλισον μόλις έκλεισε τα 29. Πάει να πει, η εμπειρία τους είναι πολύ μεγαλύτερη από του Ράμσντεϊλ.

Δεύτερον, ο Σενεγαλέζος έχει συμπληρώσει 61 συμμετοχές με την Τσέλσι. Ο Έντερσον 207 με τη Σίτι. Και ο Άλισον 149 με τη Λίβερπουλ. Αντίθετα, ο Ράμσντεϊλ έχει συμπληρώσει μόλις… 14 ματς με τη φανέλα της Άρσεναλ. Στην κατεξοχήν θέση που απαιτεί εξοικείωση με τους συμπαίκτες του και καλή γνώση των προτερημάτων και των αδυναμιών τους, ο Άαρον εντυπωσιάζει χωρίς καλά καλά να τους έχει γνωρίσει.

Ώρες ώρες μοιάζει να παίζει… μπακότερμα!

Κι αφού είπαμε για… αδυναμίες, πάμε και στο τρίτο. Εντάξει. Ονόματα να μην πούμε, υπολήψεις να μη θίξουμε. Αλλά συνολικά η αμυντική γραμμή (και ομαδική αμυντική λειτουργία) Τσέλσι, Σίτι και Λίβερπουλ δε μπορεί να συγκριθεί μ’ αυτή της Άρσεναλ. Η πρωτοπόρος Σίτι έχει δεχθεί συνολικά μόλις 9 γκολ σε 16 αγωνιστικές στην Πρέμιερ. Η δεύτερη Λίβερπουλ 12. Και η Τσέλσι 11. Η Άρσεναλ, όμως, έχει δεχθεί ως τώρα… 22. Κι αυτό όχι επειδή τα ρουφάει σαν αυγό ο Ράμσντειλ.

Το αντίθετο ακριβώς. Ώρες ώρες μοιάζει να παίζει… μπακότερμα. Ντριπλάρει αντίπαλους επιθετικούς. Κάνει τάκλιν. Φτιάχνει παιχνίδι με τα χέρια ή με τα βολέ του. Τα κάνει όλα. Μεταξύ τους κάνει και επεμβάσεις που κόβουν την ανάσα και αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Αυτή στο φάουλ του Τζέιμς Μάντισον, της Λέστερ (στο 2′.56” του βίντεο που ακολουθεί) έκανε τον Πίτερ Σμάιχελ, ως σχολιαστή πλέον, να πει ότι: “Είναι η καλύτερη απόκρουση που έχω δει εδώ και χρόνια”!

Ο πιτσιρικάς έχει κερδίσει συμπαίκτες, Αρτέτα και… κερκίδα και για ένα ακόμη λόγο. Αν και “φρέσκος” στην ομάδα δείχνει να είναι μέλος της χρόνια. Είναι παθιασμένος και… εκφραστικός στους πανηγυρισμούς του κι αυτό κάνει τους οπαδούς της Άρσεναλ πολύ χαρούμενους.

Ο Αρτέτα δικαιώθηκε για την επιλογή του…

Με άλλα λόγια, όλα μοιάζουν να βαίνουν καλώς για τον Ράμσντεϊλ. Μετά από όλες τις Εθνικές Νέων κέρδισε και την κλήση του στην Ανδρών τον περασμένο Μάιο -αν και δεν αγωνίστηκε στο EURO. Ο Σάουθγκέιτ ίσως το μετάνιωσε που τον άφησε εκτός αποστολής. Ο μικρός εντυπωσιάζει. Ήταν ένας από τους 8 υποψήφιους για παίκτης του μήνα της Premier το Νοέμβριο -τον τίτλο κέρδισε τελικά ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ. Και τον Οκτώβριο ανακηρύχθηκε παίκτης του μήνα για την Άρσεναλ, συγκεντρώνοντας το 60% των ψήφων των οπαδών της.

Και, φυσικά, τα όποια σχόλια το καλοκαίρι ότι η μεταγραφή του ήταν “ακριβή” και “αποτυχημένη” έχουν ξεχαστεί προ πολλού. Η ιστορία αποδεικνύει ότι ήταν λεφτά πολύ καλά ξοδεμένα και ο Μικέλ Αρτέτα δικαιώνεται για την επιλογή του. (Λίγες ακόμη τέτοιες να είχε κάνει και συνολικά για την άμυνά του και όλα θα ήταν πολύ καλύτερα για τους “κανονιέρηδες”…)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ