Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ μοιάζουν και εφέτος τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για τον τίτλο στο πιο λαμπερό πρωτάθλημα του κόσμου. Αρκετές από τις υπόλοιπες ομάδες έχουν ενισχυθεί σοβαρά -με κυριότερη απ' αυτές την Άρσεναλ. Αλλά διεκδικήτρια του πρωταθλήματος δε μπορεί, αυτή τη στιγμή, να θεωρηθεί καμία...

Premier League: Και πάλι “τάνγκο” για δύο; Ή όχι; Με αφορμή την έναρξη της Τσάμπιονσιπ, λέγαμε τις προάλλες τη βασική της διαφορά από τη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας. Το “μικρό” πρωτάθλημα δεν έχει ποτέ αδιαφιλονίκητο φαβορί και όλα μπορούν να συμβούν στο τέλος σ’ αυτό. Αντίθετα, η Premier, μπορεί να προσφέρει στη διάρκειά της απίθανες συγκινήσεις. Αλλά τη συγκίνηση να… μην πάρει τον τίτλο είτε η Μάντσεστερ Σίτι είτε η Λίβερπουλ, δύσκολα.

Το άτυπο “Λιγκ Καπ” των Άγγλων, το Κομιούνιτι Σιλντ ήταν το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς στη χώρα. Και, στην πράξη, έδειξε ότι η πιο πάνω πρόβλεψη είναι, καλώς ή κακώς, βασισμένη στην πραγματικότητα. Διαστημική ταχύτητα, πληρότητα σε όλες τις γραμμές, απίστευτο βάθος στους πάγκους, δυο προπονητές με αυτοπεποίθηση, “χημεία” με τις ομάδες τους και υψηλή ποιότητα χαρακτήρα και ποδοσφαιρικής σκέψης. Αυτό έδειξαν οι δύο ομάδες. Που, η λογική λέει ότι και πάλι μεταξύ τους θα χορέψουν το “τάνγκο” του τίτλου, όπως συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση πλέον.

Σίτι: Μεσαία γραμμή που πραγματικά τρομάζει…

Η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα το έχει καταφέρει 4 φορές σε 5 χρόνια. Και παρότι -κατά σειρά… είσπραξης- δεν έχει πια Ραχίμ Στέρλινγκ (για 56.000.000 ευρώ στην Τσέλσι) και Γκαμπριέλ Ζεσούς-Ολεξάνρτ Ζιντσένκο (για 52 και 35.000.000 ευρώ αντίστοιχα στην Άρσεναλ), ε… “άδεια” δεν τη λες. Ακόμη και δίχως τον Φερναντίνιο, η γραμμή των χαφ της Σίτι τρομάζει κυριολεκτικά: Ρόδρι, Φιλ Φόντεν, Κέβιν ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Ιλκάι Γκούντογκαν και, πλέον, Κάλβιν Φίλιπς (με 49.000.000 από τη Λιντς).

Πίσω δεν άλλαξε τίποτε. Μιλάμε, τώρα, για αμυντική γραμμή που κοστίζει 300.000.000 ευρώ! Και μπροστά, στο “διδυμάκι”-φωτιά Ριγιάντ Μαχρέζ και Τζακ Γκρίλις, ήλθαν να προστεθούν Έρλινγκ Χάαλαντ (που, πάντως, θα χρειαστεί αρκετή προσαρμογή -vid) και Χούλιαν Άλβαρες. Τι να πούμε, δηλαδή, εμείς; Όταν δίνεις Στέρλινγκ, Ζεσούς και Ζιντσένκο σε -θεωρητικά- ανταγωνίστριες ομάδες και δεν ανοιγοκλείνεις βλέφαρο, αυτό τα λέει όλα… Ο Πεπ τραγουδάει… Πάριο, με άλλα λόγια: Ποια να συγκριθεί μαζί σου; Χμμμ. Μα -μόνον- η Λίβερπουλ, ασφαλώς.

Λίβερπουλ: Το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού…

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έχει πλέον Σαντιό Μανέ (Μπάγερν), Νίκο Γουίλαμς (Νότιγχαμ), Τακούμι Μιναμίνο (Μονακό), Ντιβόκ Οριγκί (ελεύθερος στη Μίλαν). Ήλθαν οι εξής τέσσερις, που είναι τρεις, δηλαδή… ο Ντάργουιν Νούνιες. Ο Φάμπιο Καρβάλιο και ο Κάλβιν Ράμσεϊ θα έχουν θέση στο ροτέισον, όπως ίσως και ο Ρις Ουίλιαμς, που γύρισε από το δανεισμό του στη Μπλάκπουλ. Αλλά δεν είναι προσθήκες που κάνουν τη διαφορά. Κι αυτό επειδή ο Κλοπ -μάλλον δικαίως- θεωρεί ότι το… καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού.

Η περσινή Λίβερπουλ δεν είχε καμία χτυπητή αδυναμία -πλην αυτήν του “μπακ-απ” του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ. Αν  ο Κάλβιν Ράμσεϊ δώσει λύση και σ’ αυτό και με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να μένει, ο Κλοπ μπορεί να έχει άφθονες λύσεις στην επίθεση μέχρι να προσαρμοστεί πλήρως ο Νούνιες. Λογικά ελπίζει, λοιπόν και εφέτος σε συγκομιδή + 90 βαθμών και πάλι. Ο Γερμανός… τραγουδάει Πάριο πρίμο-σεκόντο με τον Πεπ: “Ποια να συγκριθεί μαζί τους”; Για να είμαστε σοβαροί, καμία.

Τσέλσι – Γιουνάιτεντ: Ακόμη πολλά είναι “στον αέρα”…

Στην Τσέλσι όλα -στην ουσία- είναι στον “αέρα”. Στη Γιουνάιτεντ, το ίδιο. Το κυριότερο; Ούτε η μια ούτε η άλλη μοιάζουν να έχουν αγωνιστικό πλάνο και, ακόμη, έχουν επίσης αρκετά ανοιχτά μέτωπα και οι δύο, παρά τις καλές (αλλά λίγες ακόμη) προσθήκες. (Ραχίμ Στέρλινγκ οι “μπλε”, Λισάντρο Μαρτίνες, Κριστιάν Έρικσεν οι “Κόκκινοι Διάβολοι”). Η Τότεναμ, πάλι, έκανε αρκετές μεταγραφές, αλλά στα φιλικά τουλάχιστον δείχνει ότι απέχει πολύ από ομάδα που μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 80 βαθμούς. Στην πορεία μπορεί αυτή η εντύπωση να αλλάξει, αλλά προς το παρόν η ομάδα του Αντόνιο Κόντε -αυτή τη φορά από την αρχή της σεζόν στο τιμόνι της- διεκδικήτρια του τίτλου δε μπορεί να είναι.

Και το ίδιο ισχύει για την Άρσεναλ, που, στα χαρτιά -αλλά και στα φιλικά- δείχνει η πιο ενισχυμένη και, από ποδοσφαιρική άποψη, λογικά στημένη ομάδα. Ο Ζεσούς βγάζει μάτια, οι “Κανονιέρηδες” δεν έχουν αλλάξει κορμό κι έχουν προσθέσει και τον Φάμπιο Βιέρα στο ρόστερ. Μπορεί να πετύχει την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά διεκδικήτρια της Premier; Πολύ δύσκολο. Έως αδύνατον. Και πάντως όχι κάτι που μπορεί κάποιος να ποντάρει επάνω του αυτή τη στιγμή.

Κι όσο για την πλουσιότερη, πλέον, ομάδα του κόσμου, τη Νιουκάστλ; Ο Έντι Χάου έμεινε στον πάγκο, με “προίκα” τους 38 βαθμούς στο 2ο γύρο πέρυσι. Ήλθαν ο Σβεν Μπότμαν και ο Νικ Πόουπ, ενεργοποιήθηκε η οψιόν αγοράς του Ματ Τάργκετ, δεν έφυγε κανείς σημαντικός. Αλλά… αυτά. Το Financial Fair Play δεν επιτρέπει στην ομάδα να πάρει… τον ουρανό με τ’ άστρα με τη μία. Αγωνιστικές ζημιές θα κάνει εφέτος. Και σε βάθος τριετίας μπορεί να είναι εξαιρετικά υπολογίσιμη δύναμη. Αλλά προς το παρόν τα… λεφτά της δε θα παίξουν μπάλα. Η Premier θα είναι και εφέτος υπόθεση για δύο, που μεταξύ τους, τρίτος δε χωρά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι