Η συμφωνία του συνδρομητικού, που θα μεταδώσει για τις επόμενες έξι σεζόν το αγγλικό πρωτάθλημα, ξεκινά με τη διοργάνωση στα "επάνω" της γενικότερα. Και ειδικά τη νέα σεζόν που αναμένεται να έχει ρεκόρ, υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού και σπουδαίους πρωταγωνιστές...

Premier: Η… Nova περιμένει πώς και πώς την 5η Αυγούστου! Η σεζόν που έκλεισε στην Αγγλία ήταν απ’ αυτές που βάζουν “τσεκ” δίπλα στην ερώτηση: “Είναι η Premier το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου”; Η αγωνία πήγε… σύννεφο ως προς τον τίτλο. Έναν τίτλο -4ο μέσα σε 5 χρόνια- που πήρε στον ένα βαθμό (δεύτερη φορά που γίνεται αυτό από το 2018), η Μάντσεστερ Σίτι. Πότε; Μόλις… 9 λεπτά πριν το φινάλε της διοργάνωσης και ενώ, μέχρι το 70′ ήταν πίσω στο σκορ με 0-2 και το τρόπαιο είχε αγκαλιά η Λίβερπουλ!




Στις θέσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ και εκεί η αγωνία κράτησε ως το τέλος, με την Τότεναμ να είναι τελικά αυτή που “έκλεψε” το εισιτήριο από την Άρσεναλ. Ο εντυπωσιακός 2ος γύρος της Νιουκάστλ (που, με το χρήμα της θα είναι την ερχόμενη σεζόν πολύ δυνατός παίκτης), η εξαιρετική Γουέστ Χαμ, η Γουλβς, η Μπράιτον, η Μπρέντφορντ ήταν ομάδες που εντυπωσίασαν γενικώς. Αγωνία είχαμε και στην ουρά. Η Έβερτον και η Λιντς σώθηκαν τις τελευταίες αγωνιστικές…

1071 γκολ -παρά ένα ισοφάριση ρεκόρ!

Είχαμε τη χαρά να δούμε συνολικά 1071 γκολ, μόλις ένα λιγότερο από το ρεκόρ (με διοργάνωση 20 ομάδων) του 2018. Σπουδαίοι παίκτες, σπουδαίοι προπονητές, σπουδαία ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Και η νέα σεζόν θα είναι πιο συναρπαστική. Για αρκετούς λόγους. Κατ’ αρχάς είπαμε ότι η Νιουκάστλ θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική. Το ίδιο όμως ελπίζουν όλοι ότι θα συμβεί και με την απογοητευτική εφέτος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα χέρια του Έρικ Τεν Χαχ.

 


Η Τσέλσι, που έχασε αυγά και πασχάλια από τις 2 Μαρτίου και μετά, όταν ο Αμπράμοβιτς άρχισε να μαζεύει βαλίτσες, θα είναι επίσης στο κόλπο υπό τον Τεντ Μποέλι. Μεταγραφές και μετακινήσεις θα γίνουν πολλές και ακριβές. Ο Χάρι Κέιν, που το κοντέρ του γράφει τώρα 183, θα φτάσει ίσως και… από την πρεμιέρα (όπου κι αν παίζει) τα 184 γκολ του Σέρχιο Κουν Αγουέρο και πολύ σύντομα τα 187 του Άντι Κόουλ και θα γίνει ο 3ος στην ιστορία σκόρερ της Πρέμιερ. Με σούπερ χρονιά (δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο) θα πλησιάσει ή και θα ξεπεράσει τον Γουέιν Ρούνεϊ των 208 γκολ. (Ο Άλαν Σίρερ, με 260… κείται μακράν!)

“Αλατοπίπερο” η Φόρεστ και η Φούλαμ των… 106 γκολ!

Και βέβαια, το πρωτάθλημα θα έχει εφέτος μέσα και Νότιγχαμ Φόρεστ. Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, από τις πιο ιστορικές της χώρας, θα είναι σκληρό καρύδι για όλους. Και πιθανότατα το ίδιο και η πυρηνοκίνητη Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα που ανεβαίνει στην Πρέμιερ με… 106 γκολ (!) στο σακούλι της στην Τσάμπιονσιπ. Με το… οπλοπολυβόλο Αλεξάντερ Μίτροβιτς, των 43 γκολ (και 7 ασίστ!) σε 44 ματς, η Φούλαμ επιστρέφει… δριμύτερη και όλοι την αναμένουν με ενδιαφέρον.

Και για όλους τους πιο πάνω λόγους -και πολλούς άλλους ακόμη- η… NOVA μετράει αντίστροφα για την 5η Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή, όταν και θα δοθεί το εναρκτήριο σφύριγμα της σεζόν. Στην Premier. Διότι, παραδοσιακά, η μπάλα θα έχει κυλήσει στο χορτάρι με το Κομιούνιτι Σιλντ. Το αγγλικό “Λιγκ Καπ”, μεταξύ πρωταθλήτριας Σίτι και Κυπελλούχου (μετά από 16 χρόνια) Λίβερπουλ, θα γίνει στις 30 Ιουλίου. Γήπεδο θα είναι το Κινγκ Πάουερ, της Λέστερ, διότι στις 31 Ιουλίου, το Γουέμπλεϊ φιλοξενεί τον τελικό του Γυναικείου EURO.

Για τις επόμενες έξι σεζόν στη NOVA -16/6 η κλήρωση

Η κλήρωση της Premier, που για τα επόμενα 6 χρόνια θα παίζει αποκλειστικά στα κανάλια της NOVA, είναι στις 16 Ιουνίου. Η παραμετροποίηση της -αυτοματοποιημένης, μέσω υπολογιστή- κλήρωσης έχει αρχίσει από το Μάρτιο! Και τα τελευταία δεδομένα είχαν να κάνουν με την άνοδο της Νότιγχαμ που έκλεισε το “παζλ” των ομάδων που θα παίξουν στα μεγάλα σαλόνια.

Το πρόγραμμα συνυπολογίζει πολλά δεδομένα. Από το να μη συμπίπτουν εντός έδρας ματς ομάδων της ίδιας πόλης (π.χ. Γιουνάιτεντ, Σίτι) στην ίδια αγωνιστική, έως, φυσικά, τις ιδιαιτερότητες της εφετινής σεζόν λόγω χειμερινού Μουντιάλ. Σίγουρα, πάντως, ξέρουμε από τώρα ότι το πρωτάθλημα θα διακοπεί (για το Παγκόσμιο) τη 16η αγωνιστική, στις 13 Νοεμβρίου. Και… αλίμονο να μην ξέραμε ότι θα ξεκινήσει ξανά στις 26 Δεκεμβρίου. Την ιερή και απαράβατη Boxing Day που το “Νησί” ταυτίζει με το ποδόσφαιρο. Όσο για το φινάλε; Είναι στις 28 Μαΐου -o τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει στις 10 Ιουνίου του 2023, στο “Ατατούρκ” της Κωνσταντινούπολης…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Media

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι