Ο Άγγλος προπονητής έχει βρεθεί στο δρόμο της ελληνικής ομάδας, αλλά και δύο φορές προ του πάγκου των "Κόκκινων Διαβόλων". Αλλά, τελικά, συνδέθηκε μαζί τους μ' έναν άλλο τρόπο. Γλυκόπικρο θα τον έλεγε κανείς...

Πότερ: Έχει προηγούμενα με Γιουνάιτεντ και… ΠΑΟΚ! Το αν έπρεπε ή όχι να φύγει από την Τσέλσι ο Τόμας Τούχελ είναι μια ανάλυση για άλλη στιγμή. Το βέβαιο είναι ότι ο αντικαταστάτης του δεν έχει μικρό όνομα… “Χάρι”, αλλά Γκρέιαμ. Με άλλα λόγια, οσοδήποτε καλός κι αν είναι δε μπορεί κάποιος να περιμένει ότι μ’ ένα μαγικό τρόπο θα κάνει σύνολο μια ομάδα που στο μεταγραφικό παζάρι έκανε αρκετές μεν, αλλά όχι και απολύτως ποδοσφαιρικής λογικής κινήσεις. Και, το πιο βασικό, δεν τις έκανε εγκαίρως. Ο Πότερ έχει, έτσι, ένα δύσκολο έργο μπροστά του. Αλλά κι ένα… παρελθόν πίσω του. Με αναφορές στη Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ και… τον ΠΑΟΚ.


Στην ελληνική ομάδα δεν άφησε και ακριβώς ευχάριστες αναμνήσεις. Στη Σουηδική Έστερσουντ, όπου έφτιαξε το όνομά του, ο Πότερ έμεινε από το Γενάρη του 2011 ως τον Ιούνιο του 2018. Κάθισε στον πάγκο της σε 224 παιχνίδια. Και κέρδισε μαζί της τρεις ανόδους, μέχρι τη μεγάλη κατηγορία. Στις 17 Απριλίου του 2017 κέρδισε μαζί της και το Κύπελλο Σουηδίας. Και μαζί του, την έξοδο στα προκριματικά του Europa League. Στον τρίτο προκριματικό πέρασε τη Γαλατασαράι. Στον δεύτερο, τη Φόλα Ες, από το Λουξεμβούργο. Και στα πλέι-οφ… τον ΠΑΟΚ, με ήττα 3-1 στην Τούμπα και νίκη 2-0 στη Σουηδία…

Δύο φορές κοντά στη Γιουνάιτεντ και το… κάρμα (που είναι bitch…)

Στην Αγγλία πάλι, η εξαιρετική (και πρωτοποριακή) δουλειά του στη Μπράιτον έφερε το όνομά του στο προσκήνιο για τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δύο φορές. Η πρώτη ήταν μετά την απόλυση του Σόλσκιερ και η δεύτερη όταν και ο Ραλφ Ράνγκνικ είπε αντίο το περασμένο καλοκαίρι. Τελικά δεν υπήρξε ποτέ συνεργασία. Αλλά… δεν είναι αυτό το “προηγούμενο” που έχει μαζί της. Αυτό έχει ημερομηνία την 7η Μαΐου εφέτος. Και είναι, φυσικά, το οδυνηρό 4-0 επί των “Κόκκινων Διαβόλων”, αποτέλεσμα που, σε συνδυασμό με την ισοπαλία με την Τσέλσι στο “καπάκι”, αλλά και την εντός έδρας ήττα από την Κρίσταλ Πάλας στο φινάλε, άφησαν τη Γιουνάιτεντ εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.


Φυσικά, όπως ίσχυε και για τον ΠΑΟΚ, ο Πότερ δεν είχε κάτι… προσωπικό με τη Γιουνάιτεντ -παρά τις δύο “χυλόπιτες” που τα ρεπορτάζ έλεγαν ότι του είχε ρίξει. Τη δουλειά του έκανε ο άνθρωπος. Και έχει και αποδείξεις γι’ αυτό. Παρότι ήταν η δική του Μπράιτον που της έκανε ζημιά σε ό,τι αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν, συγχρόνως και η νίκη της επί της Γουέστ Χαμ, στο φινάλε τη σεζόν, αυτή που έστειλε τη Γιουνάιτεντ (τουλάχιστον) στο Γιουρόπα και όχι στα προκριματικά της Conference, όπως τα “Σφυριά”. Karma is a (weird) bitch, isn’t it?

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ