Πρεμιέρα απόψε στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και... ποιος κρατιέται; Ποιος δε θέλει να δει μεταγραφές συνολικού ύψους... 1.300.000.000 ευρώ, την κρεμ ντελά κρεμ των παικτών και τη φανταστική ατμόσφαιρα του αγγλικού πρωταθλήματος; Προσδεθείτε και... πάμε!

Πίτσα, μπύρα, τηλεκοντρόλ! Αρχίζει η Premier! Απόψε, στις 22:00, είναι ώρα (και μέρα) γιορτής για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο. Με το παιχνίδι Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ (tv: Novasports Premier League), ξεκινάει το πρωτάθλημα που δεν έχει ούτε μία “αδιάφορη” αναμέτρηση. Κάθε ματς της Πρέμιερ είναι επιτομή του παιχνιδιού. Διαστημική ταχύτητα, η αφρόκρεμα των ποδοσφαιριστών του πλανήτη, τακτικές για σεμινάριο, απίστευτο πάθος, απίθανη ατμόσφαιρα στα γήπεδα…

Η Premier είναι και εφέτος το πιο ακριβό πρωτάθλημα του κόσμου, με συνολική αξία 9.190.000.000 ευρώ! Η πιο νεανική της ομάδα αυτή τη στιγμή -με τις μεταγραφές ακόμη ανοιχτές ως το τέλος του μήνα- είναι η Λιντς, με μέσο όρο ηλικίας τα 24,4 χρόνια. Κι από κοντά η Άρσεναλ (24,7), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (24,8) και η Μπρέντφορντ (25). Πιο “γερασμένες” η Νιουκάστλ (27,6) και η Γουέστ Χαμ (27,4). Φυσικά, οι ομάδες με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία είναι τα δύο φαβορί (και) για τον εφετινό τίτλο: Μάντσεστερ Σίτι (1 δισ. ευρώ) και Λίβερπουλ (870.000.000 ευρώ).

Μεταγραφές πιο πάνω από τα άλλα Big 4 μαζί!

Το μπαράζ μεταγραφών της νεοφώτιστης Νότιγχαμ Φόρεστ, του Βαγγέλη Μαρινάκη την έχουν φέρει στην προτελευταία σχετική θέση (158.000.000 ευρώ αξία), με τη Μπόρνμουθ τελευταία (140.400.000). Συνολικά η Premier φιλοξενεί εφέτος, ως τώρα, 548 παίκτες, με το 66,1% (362) να είναι ξένοι. Και, δε χρειάζεται να πει κανείς ότι, μέχρι τώρα, ως πρωτάθλημα έχει κάνει τις πιο ακριβές μεταγραφές κι από τα… τέσσερα υπόλοιπα του Big5: 1.300.000.000 ευρώ, συνολικά!

Νούνιες

Μεταξύ αυτών των μεταγραφών, ξεχωρίζουν ασφαλώς αυτές των Ντάργουιν Νούνιες (75.000.000), Έρλινγκ Χάαλαντ (60.000.000),  Ριτσάρλισον (58.000.000), Λισάντρο Μαρτίνες (57.300.000), Ραχίμ Στέρλινγκ (56.200.000), Γκαμπριέλ Ζεσούς (52.200.00). Όλες οι υπόλοιπες έχουν από 4 και κάτω, μπροστά, με αυτήν του Κάλβιν Φίλιπς να φτάνει τα 48.750.000. Ποια είναι, ωστόσο, η πιο “κερδισμένη” ποιοτικά;

Άρσεναλ και Τότεναμ έκαναν σπουδαίες μεταγραφές ουσίας…

Τον τίτλο διεκδικεί… το Λονδίνο. Η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, πήρε, εκτός απ’ τον Ζεζούς και Φάμπιο Βιέιρα, Ολεκσάντρ Ζιντσένκο, Μαρκίνιος, Ματ Τέρνερ. Και η Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε, εκτός απ’ τον Ριτσάρλισον και Ιβ Μπισουμά, Τζεντ Σπενς, Ιβάν Πέρισιτς, Φρέιζερ Φόρστερ, Κλεμάν Λενγκλέ. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ένα μικρό στοίχημα για τη Σίτι. Και επειδή έχει “μάθει” να παίζει χωρίς “φουνταριστό” και επειδή ο πιτσιρικάς θα δοκιμάσει για πρώτη φορά σοβαρές, σκληροτράχηλες άμυνες απέναντί του.

Και ο Νούνιες είναι ένα στοιχηματάκι για τον Γιούργκεν Κλοπ, ενώ ως τώρα, οι κινήσεις της Γιουνάιτεντ και της Τσέλσι δε δείχνουν ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο. Για παράδειγμα, ποιοτικότατη η προσθήκη του Κρίστιαν Έρικσεν στους “Κόκκινους Διαβόλους”. Αλλά στην ίδια θέση, ο Μπρούνο Φερνάντες ήταν από τους…  επιζήσαντες του περσινού ναυαγιού. Άγνωστο και σε τι ρόλο θα αξιοποιηθεί ο Λισάντρο Μαρτίνες. Με μπόι 175 εκατοστά, λύση στα στόπερ δύσκολα μπορεί να δώσει σ’ ένα πρωτάθλημα όπως η Premier. Η Τσέλσι, πάλι, θα πορευθεί σε όλη τη σεζόν με δίδυμο στους στόπερ Κουλιντού Καλιμπαλί και Τρέβορ Τσαλόμπα; Και αρκετές ακόμη απορίες παραμένουν.

“Ανοιχτά”, ακόμη, τα ρόστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι…

Είναι βέβαιο ότι τα ρόστερ τους θα δουν αρκετές ακόμη αλλαγές μέχρι να πέσει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου. Μιας μεταγραφικής περιόδου που είδε, επίσης, τη Γουέστ Χαμ να προσθέτει στο ρόστερ τον Τζιανλούκα Σκαμάκα (38.000.000 από τη Σασουόλο) και την Άστον Βίλα, του Στίβεν Τζέραρντ, να κρατάει τον Φελίπε Κουτίνιο και να βάζει στη “μηχανή” Ντιέγκο Κάρλος και Λούντβιχ Αγκούστινσον (Σεβίλλη), και Μπουμπακάρ Καμαρά -και μάλιστα ελεύθερο. Οι “χωριάτες” πάνε εφέτος για την έκπληξη…

Έκπληξη, ωστόσο, είναι πάρα πολύ δύσκολο, όπως έχουμε ξαναπεί, να δούμε στη διεκδίκηση του τίτλου. Η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα και η Λίβερπουλ είναι τα ξεκάθαρα φαβορί, παρότι, λόγω “συμπιεσμένου” καλενταριού, είναι δύσκολο να ξεκινήσουν εφέτος με “σπασμένα φρένα”.

Στοιχηματικά… το νου σας στη Λιντς!

Κι όσο για το αουτσάιντερ για απρόσμενες “ζημιές”; Είναι η Λιντς. Παρά την παραχώρηση του Ραφίνια στη Μπαρτσελόνα για 58.000.000 ευρώ και του Κάλβιν Φίλιπς (Σίτι, για 48.000.000), η ομάδα του Τζέσε Μαρτς πήρε Μπρένταν Άαρονσον, Λουίς Σινιστέρα (για αντί-Ραφίνια) και Τάιλερ Άνταμς, Μαρκ Ρόκα (για αντί-Φίλιπς). Με Ράσμους Κρίστενσεν, πια, στην προβληματική πέρυσι θέση του δεξιού μπακ, η Λιντς ίσως είναι εφέτος η… χαρά των “ψαγμένων” στο στοίχημα… Όπως και να ‘χει, ψέμματα τέλος. Είπαμε. Πίτσα (ή πιτόγυρο), μπύρα, τηλεκοντρόλ και… έτοιμοι για αναχώρηση!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι