Ο μεγάλος θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι στα Κόλι Μπελ στα 74 χρόνια του, έφυγε ήρεμος και γαλήνιος στο σπίτι του περιτριγυρισμένος από αγαπημένα του πρόσωπα. Yπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι με την οποία κατέγραψε 492 συμμετοχές, 152 γκολ σε 13 χρόνια. Με την εθνική Αγγλίας συμπλήρωσε 48 εμφανίσεις. Έμεινε γνωστός ως Colin […]

Ο μεγάλος θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι στα Κόλι Μπελ στα 74 χρόνια του, έφυγε ήρεμος και γαλήνιος στο σπίτι του περιτριγυρισμένος από αγαπημένα του πρόσωπα.

Yπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι με την οποία κατέγραψε 492 συμμετοχές, 152 γκολ σε 13 χρόνια. Με την εθνική Αγγλίας συμπλήρωσε 48 εμφανίσεις.

Έμεινε γνωστός ως Colin the King. Το 2004 οι οπαδοί των «Πολιτών» είχαν ψηφίσει να μπει το όνομα του Άγγλου μέσου σε μια από τις κερκίδες του «Έτιχαντ», ενώ συχνά γινόταν σύνθημα στα χείλη τους.

Παρά τη μακρόχρονη θητεία του πανηγύρισε ελάχιστους τίτλους με τη Σίτι: δυο Charity Shields, δυο Λιγκ Καπ, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, ένα Κύπελλο Αγγλίας και ένα Πρωτάθλημα.

Επίσης σκόραρε και εννέα φορές σε 48 παιχνίδια με την Εθνική Αγγλίας, ενώ ήταν μέλος της ομάδας των «Τριών Λιονταριών» στο Μουντιάλ του 1970.

Ήταν για τη δεκαετία του ’70 ο ορισμός του box to box μέσου όπως τον συνηθίσαμε από το 1990 και μετά και πολύ δε περισσότερο στον 21ο αιώνα. Ήταν ένας… Ντε Μπρόινε πολύ πριν την εποχή του Βέλγου

O πρόεδρος της Σίτι, Καλντούν Αλ Μουμπάρακδήλωσε μεταξύ άλλων για τον εκλιπόντα, που έχασε τη μάχη με μια βραχυχρόνια ασθένεια:

«Ο Κόλιν Μπελ θα μνημονεύεται πάντα ως ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι και τα πολύ λυπηρά νέα της απώλειάς του θα επηρεάσουν όλους όσους σχετίζονται με το σύλλογό μας.

Έχω την τύχη να μιλάω τακτικά με τους πρώην προπονητές του και συμπαίκτες του και είναι προφανές σε μένα πως ο Κόλιν ήταν ένας παίκτης που ετύγχανε του υψίστου σεβασμού όλων όσων είχαν το προνόμιο να παίξουν δίπλα του ή να τον δουν να αγωνίζεται. Το πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να σβήσει τις μνήμες της ιδιοφυϊας του. Το γεγονός ότι υπάρχει μια κερκίδα με το όνομά του λέει πολλά για το πόσο σημαντική ήταν η προσφορά του σε αυτό το σύλλογο.

Χάσαμε έναν πραγματικά σπουδαίο. Οι σκέψεις όλων μας και οι καλύτερες ευχές είναι προς την οικογένεια του Κόλιν».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι