Ο Τούχελ δουλεύει και για τον… Σάουθγκέιτ! Πώς; Μα, αναδεικνύοντας τα ταλέντα από τις Ακαδημίες της Τσέλσι που, με τη σειρά τους, “γεμίζουν” λύσεις όχι μόνο την ομάδα του, αλλά και την Εθνική Αγγλίας. Να το πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Γερμανός τεχνικός κλείνει χρόνο σε… δυο μήνες στην Τσέλσι. Αλλά από τις 26 […]

Ο Τούχελ δουλεύει και για τον… Σάουθγκέιτ! Πώς; Μα, αναδεικνύοντας τα ταλέντα από τις Ακαδημίες της Τσέλσι που, με τη σειρά τους, “γεμίζουν” λύσεις όχι μόνο την ομάδα του, αλλά και την Εθνική Αγγλίας. Να το πάρουμε όμως από την αρχή.

Ο Γερμανός τεχνικός κλείνει χρόνο σε… δυο μήνες στην Τσέλσι. Αλλά από τις 26 Ιανουαρίου έως σήμερα, έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Και ως τώρα πάει “τρένο” την ομάδα του και στο πρωτάθλημα, όπου είναι πρώτη, αλλά και στον κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό συλλόγων, όπου υπερασπίζεται τον τίτλο της..

Το καλοκαίρι η Τσέλσι έδωσε 115.000.000 ευρώ (!) για να ξαναπάρει τον Λουκάκου. Και δανείστηκε και τον Σαούλ Νίγκεθ. Κι αυτό ήταν όλο. Όμως ο Βέλγος τραυματίστηκε πριν πάρει “μπρος”. Και ο Ισπανός είναι ωσεί παρών. Αλλά… το μοναστήρι να ‘ν’ καλά! Όπου, μοναστήρι, η Ακαδημία ταλέντων της Τσέλσι.

Από τις αγγλικές ομάδες, ελέω και Φρανκ Λάμπαρντ, η λονδρέζικη ομάδα είναι αυτή που επενδύει περισσότερο στις νεαρές ηλικίες. Καλλιεργεί άφθονο ταλέντο και μόλις το περασμένο καλοκαίρι εισέπραξε και 70.000.000 απ’ αυτή την “παραγωγή”. Τάμι Άμπραχαμ και Φικάγιο Τομόρι πουλήθηκαν σε Ρόμα και Μίλαν αντίστοιχα, για 40 και 30.000.000 ευρώ αντίστοιχα.

Η δικαιοσύνη στα αποδυτήρια “γεννάει” λύσεις!

Όμως ο Γερμανός δεν έχει σταματήσει εκεί. Έχει ήδη εμπεδώσει στην Τσέλσι κάτι πολύ σημαντικό: δικαιοσύνη και ισότητα στα αποδυτήρια και τις προπονήσεις. Δεν κοιτάζει ονόματα, ούτε “διορίζει” θέσεις. Όποιος δουλεύει σκληρά, παίρνει ευκαιρίες. Και στο χέρι του είναι να τις εκμεταλλευτεί,

Δουλεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, “ξεπέταξε” εφέτος τον Κάλουμ Χάντσον Οντόι. Βασικός στα έξι τελευταία παιχνίδια των «Μπλε» σε Αγγλία και Ευρώπη, “ψήνεται” από τον Τούχελ και κάνει τον Σαουθγκέιτ να… χαμογελάει. Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ και Τρέβο Τσαλόμπα είναι ακόμη δύο νεαροί από τα σπλάχνα της που έχουν εξελιχθεί σε λύσεις για την Τσέλσι, αλλά και για τον Γκάρεθ.

Και μην ξεχνάμε ότι από τα σπλάχνα της είναι και οι Μέισον Μάουντ και Ρις Τζέιμς, όπως και ο Αντρέας Κρίστενσεν -εδώ… δουλεύει και για την Εθνική Δανίας, ο Τούχελ. Ο ίδιος που στήριξε πέρυσι τον Μάουντ όταν Τύπος και κερκίδα γκρίνιαζαν. Και ο Μέισον αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς για την Τσέλσι. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Τούχελ εξελίσσει δύο win-win καταστάσεις στους “μπλε”.

Δυο win-win καταστάσεις…

Απ’ τη μία “χαρίζει” παίκτες στην Τσέλσι που δεν υπολογίζονταν στην αρχή της σεζόν. Και όταν καθιερώνεις παίκτες από την Ακαδημία σου, το κέρδος είναι διπλό. Ή θα καλύψουν θέση που, αλλιώς, θα κόστιζε χρήματα ή θα πουληθούν, οπότε κερδίζεις εσύ χρήματα.

Η δεύτερη win-win κατάσταση είναι τα υγιή αποδυτήρια! Οι παίκτες απ’ τα σπλάχνα σου πονούν και νοιάζονται αλλιώς για την ομάδα. Είναι η ομάδα “τους”. Έχουν γαλουχηθεί σ’ αυτήν. Την γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Αν ξέρουν ότι θα πάρουν ευκαιρία να παίξουν, θα παίξουν με διπλό πάθος και όρεξη. Κι έτσι και εκείνοι έχουν κίνητρο, αλλά και οι “βασικοί” αισθάνονται ότι πρέπει να παλέψουν για να μείνουν τέτοιοι.

Γενικά, ο Τούχελ έχει προλάβει ήδη και αφήνει το στίγμα του στην Τσέλσι. Διότι μπορεί να ξεκίνησε επί Λάμπαρντ η προσοχή στην Ακαδημία. Αλλά χρειάστηκε το ιδιοφυές, αλλά και αποτελεσματικό ροτέισον του Γερμανού για να αξιοποιηθεί στην πράξη αυτό το πλούσιο δυναμικό -που κάνει και τον εκλέκτορα της Εθνικής να τρίβει τα χέρια του.

Και μια… τρίτη win-win συνεργασία

Μ’ αυτόν τον τρόπο, το έξυπνο ροτέισον, αλλά και με τα αποδυτήρια να αποπνέουν την υγεία που λέγαμε πιο πάνω, ο Τούχελ έχει καταφέρει να έχει την Τσέλσι πρώτη, παρά το γεγονός ότι σαφέστατα υπολείπεται (θεωρητικά πάντοτε) σε ποιότητα από τις άλλες διεκδικήτριες, ειδικά όσο ο Λουκάκου παραμένει ανέτοιμος.

Κι αυτή είναι μια… τρίτη win-win κατάσταση. Ο Τούχελ κερδίζει από την Τσέλσι, διότι καθιερώνεται στο πάνω πάνω ράφι των προπονητών του παιχνιδιού. Αλλά και η Τσέλσι κερδίζει με πολλούς τρόπους από την παρουσία του Γερμανού στην ομάδα. (Ε, και είπαμε: ότι, εμμέσως κερδίζει “ψημένο”-έτοιμο υλικό και ο… Σάουθγκέιτ είναι ένα παράπλευρο κέρδος, που όμως, έχει κι αυτό τη σημασία του…)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι