Ένα λάθος, ενός Έλληνα επόπτη κόστους... έως και 190.000.000 ευρώ; Έτσι λένε οι περισσότεροι απ' όσους είδαν το Μπόρνμουθ-Φόρεστ που έληξε με 1-0 και στέλνει τους γηπεδούχους απευθείας στην Πρέμιερ με τόσα χρήματα στην τσέπη. Η Νότιγχαμ θα διεκδικήσει τώρα τη -χρυσοφόρο- άνοδο στα πλέι-οφ.

Ο… “φάλτσος” Χατζηδάκης του Μπόρνμουθ-Φόρεστ! Το χρονόμετρο δείχνει το 41ο λεπτό στο Vitality Stadium όταν ο Τζεντ Σπενς βρίσκει με ωραία κάθετη μπαλιά τον Σαμ Σάριτζ στην περιοχή της γηπεδούχου. Στη φάση υπάρχει εκτεθειμένος συμπαίκτης του, όμως η μπάλα δεν πηγαίνει καν κοντά του. Ο γκολκίπερ της Μπόρνμουθ, Μαρκ Τράβερς ανατρέπει καθαρά τον επιθετικό της Φόρεστ. Αλλά αντί να πανηγυρίσει την ευκαιρία για γκολ από την άσπρη βούλα, η ομάδα του Στιβ Κούπερ βλέπει τη σημαία του Κωνσταντίνου Χατζηδάκη σηκωμένη. Και η φάση είναι ως μη γενόμενη…


Η υπερπροσπάθεια της Νότιγχαμ στο πρώτο ημίχρονο του “τελικού” για την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ πήγε στράφι εξαιτίας αυτής της λάθος απόφασης του ελληνικής καταγωγής -έχει γεννηθεί, ωστόσο, στην Αγγλία- επόπτη, που, μάλιστα, είναι και ιδιαίτερα έμπειρος. Στα 37,5 του σήμερα (γεν. 23 Νοεμβρίου του 1984), ο Χατζηδάκης είναι βοηθός στην Πρέμιερ από το 2014. Εφέτος μάλιστα ήταν στο διαιτητικό τιμ σε 33 παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία, ενώ είναι και διεθνής.

Κούπερ: Μου ζήτησε συγγνώμη ο διαιτητής, αλλά…

Συνολικά, σε Αγγλία και Ευρώπη ο Χατζηδάκης έχει εφέτος 51 ματς με το Μπόρνμουθ-Νότιγχαμ μέσα. Στις 8 Μαΐου θα είναι βοηθός στο Σίτι-Νιουκάστλ και στις 12, το μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου, ΤότεναμΆρσεναλ, που έχει επίσης μεγάλη βαθμολογική σημασία. Γενικά είναι ένας επόπτης με αυξημένο κύρος στην Αγγλία και πολλοί τοπ διαιτητές στη χώρα, όπως ο Πολ Τίρνεϊ τον θέλουν για βοηθό τους σε κρίσιμα ματς.

Σε δηλώσεις του μετά το ματς, ο Στιβ Κούπερ είπε ότι ο διαιτητής του ζήτησε συγγνώμη για το λάθος αυτό του 41ου λεπτού. Αλλά όπως τόνισε: “Δεν μπορεί να με κάνει να νοιώσω καλύτερα κάτι τέτοιο. Έκαναν ένα μεγάλο λάθος με τον επόπτη. Δεν είναι το μόνο εις βάρος μας εφέτος. Αλλά δε θέλω να σταθώ σ’ αυτό…”

Γενικά, πάντως, πράγματι η διαιτησία του χθεσινού αγώνα ήταν λίγο… “κάπως” για τη Φόρεστ, με την ομάδα να έχει παράπονα κι από άλλες, λιγότερο “χτυπητές” φάσεις. Φάσεις, όμως, που έδειξαν ότι… καλή διάθεση εκ μέρους ρέφερι και εποπτών, μάλλον δεν υπήρχε…

Τρελοί πανηγυρισμοί στο Μπόρνμουθ -ποιες ομάδες μπαίνουν στα πλέι-οφ

Όλα τα πιο πάνω, βέβαια, δεν ήταν εμπόδιο για τους φίλους της Μπόρνμουθ να πανηγυρίσουν με πολύ μεγάλο κέφι την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, ειδικά εφόσον η ομάδα την κατέκτησε και μια αγωνιστική πριν από το τέλος της Τσάμπιονσιπ.

Νότιγχαμ και Χάντερσφιλντ είναι σίγουρα στα πλέι οφ ό,τι κι αν γίνει την τελευταία αγωνιστική. Οι άλλες δύο θέσεις είναι διεκδικήσιμες από 4 ομάδες: Σέφιλντ και Λούτον (από 72 βαθμούς), Μίντλεσμπρο (70) και Μίλγουολ (69 βαθμοί). Η τελευταία έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Λούτον και χειρότερη από τη Σέφιλντ. Η Μίλγουολ παίζει στο φινάλε εκτός με την “αδιάφορη” πλέον Μπόρνμουθ. Η Σέφιλντ φιλοξενεί την επίσης “αδιάφορη” πρωταθλήτρια Φούλαμ, ενώ η Λούτον παίζει εντός με τη Ρέντιγνκ, που έχει σώσει την κατηγορία. Τέλος, η Μίντλεσμπρο παίζει εκτός με την (πραγματικά) αδιάφορη Πρέστον.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ