Στην Άστον Βίλα συνεχίζει  την καριέρα του ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Άρσεναλ. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας δεν βρισκόταν στα πλάνα του Μίκαελ Αρτέτα και έτσι αποχώρησε από την ομάδα του Λονδίνου για τους χωριάτες. Τους επισκέφτηκε με την νέα του ομάδα και το αποτέλεσμα ήταν η Άρσεναλ να γνωρίσει μια βαριά ήττα και ο ίδιος να […]

Στην Άστον Βίλα συνεχίζει  την καριέρα του ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Άρσεναλ. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας δεν βρισκόταν στα πλάνα του Μίκαελ Αρτέτα και έτσι αποχώρησε από την ομάδα του Λονδίνου για τους χωριάτες. Τους επισκέφτηκε με την νέα του ομάδα και το αποτέλεσμα ήταν η Άρσεναλ να γνωρίσει μια βαριά ήττα και ο ίδιος να κρατήσει το μηδέν για τέταρτη φορά την φετινή χρονιά σε επτά αγώνες. Μήπως όμως ήταν λάθος που δεν τον κράτησε η Άρσεναλ;

Επιμέλεια: Τσιλιώτης Αλκιβιάδης

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον Μικέλ Αρτέτα με ένα μήνυμα που τού έστειλε να του επιτρέψει να συνεχίσει στην Άστον Βίλα αφού δεν έλαβε τις διαβεβαιώσεις που χρειαζόταν ότι θα ήταν ο Νο 1 της Άρσεναλ αυτή τη σεζόν. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας επέστρεψε ως αντίπαλος με την πρώην ομάδα του για πρώτη φορά την Κυριακή το βράδυ, μετά την μεταγραφή του αξίας  20 εκατομμυρίων £ (26,5 εκατομμύρια δολάρια) στο Villa Park και βοήθησε τους “χωριάτες” σε μια πειστική νίκη με 3-0. Ήταν το τέταρτο μηδέν παθητικό του Εμιλιάνο σε επτά αγώνες αυτή τη σεζόν και η καλοκαιρινή μεταγραφή του απογοήτευσε πολλούς οπαδούς της Άρσεναλ, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο σύλλογος θα έπρεπε να έχει κάνει περισσότερα για να τον κρατήσει στο στο “Emirates”.

Ο τερματοφύλακας, που είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του FA Cup από τους Λονδρέζους, είχε ξεκαθαρίσει πως θα αποχωρούσε από την Άρσεναλ σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο αν δεν έπαιρνε φανέλα βασικού, με τον Μικέλ Αρτέτα να αποφασίζει να στηριχτεί ωστόσο στον Μπερντ Λένο που επέστρεψε στη δράση μετά από τον πολύμηνο σοβαρό τραυματισμό του και έτσι να ανοίγει την πόρτα της εξόδου στον Μαρτίνεζ.

Mikel Arteta tells Emiliano Martinez what he must do to keep Bernd Leno's spot - Mirror Online

Στο κατώφλι περίμενε η Άστον Βίλα, με την ομάδα του Ντιν Σμιθ να μη χάνει την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε για να αποκτήσει έναν κίπερ πρώτης γραμμής με πολλές παραστάσεις και να υπογράφει μαζί του τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Η μεταγραφή του 28χρονου γκολκίπερ κόστισε στους «χωριάτες» το ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Μαρτίνεζ υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την Άστον Βίλα.

Αλλά μιλώντας μετά το παιχνίδι της Κυριακής το βράδυ, ο Μαρτίνεζ εξήγησε την απόφασή του να φύγει μετά από περισσότερα από 10 χρόνια στο βόρειο Λονδίνο και αποκάλυψε ότι ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει, αφού δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον Λένο για το Νο 1 στην Άρσεναλ παρά την υπέροχη φόρμα του κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών της περασμένης σεζόν. «Του είπα (Αρτέτα) ότι ήθελα να παίζω μία εβδομάδα, και μία εβδομάδα έξω και δεν μπορούσε να εγγυηθεί ποιος θα ξεκινήσει», είπε ο 28χρονος.

«Ακόμη και πριν από το Community Shield, δεν ήξερε ποιος θα έπαιζε στο τέρμα. Μετά από 10 χρόνια στο κλαμπ, δεν ήθελα να περιμένω μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, μια μέρα πριν από τον αγώνα, για να μάθω αν επρόκειτο να παίξω εναντίον της Φούλαμ [το εναρκτήριο Σαββατοκύριακο] ή όχι. «Έτσι, απλώς του έστειλα μήνυμα για να πω ότι πήγαινα στην Άστον Βίλα, οπότε παρακαλώ βοηθήστε με και αφήστε με να φύγω». Ο Μαρτίνεζ ταξίδεψε στο Μπέρμιγχαμ, ενώ η Άρσεναλ νίκησε την Φούλαμ στο Craven Cottage το πρώτο Σαββατοκύριακο της Premier League και ολοκλήρωσε τη μετακόμισή του στο Villa Park αμέσως μετά. Ο δημοφιλής τερματοφύλακας επιμένει ότι δεν έχει καμιά πίκρα για την απομάκρυνση του και ότι δόθηκε στον Λένο το Νο 1 και ευχαρίστησε τον Αρτέτα που του επέτρεψε να φύγει όταν προέκυψε η ευκαιρία.

Aston Villa sign 'top class goalkeeper' Emi Martínez - AVFC - Avillafan.com - Aston Villa Fansite, Blog, & Forum..

«Ήταν πολύ ειλικρινής και πολύ ανοιχτός μαζί μου», είπε ο πορτιέρο της Βίλα. «Με βοήθησε να φύγω από το κλαμπ μετά από τόσα χρόνια. «Προφανώς έχω φιλοδοξίες και δεν μπορούσε να με βοηθήσει, οπότε είχαμε μια καθαρή  συνομιλία. Είναι πολύ ειλικρινής άνθρωπος και σπουδαίος ηγέτης. «Έχω ήδη πει πόσο ευγνώμων είμαι για αυτό, και πόσο ικανοποιημένος είμαι για το πόσο καλή δουλειά κάνει στην Άρσεναλ. Είμαι  χαρούμενος που είναι ο προπονητής της. ” Ο Εμιλιάνο  πρόσθεσε: «Όταν αποφάσισα να έρθω στη Βίλα ήταν επειδή εμπιστευόμουν τον προπονητή και τις φιλοδοξίες του συλλόγου και ήξερα πόσο μεγάλη ήταν αυτή η ομάδα.

Μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο είναι το κλαμπ  που εχω έρθει. Όλοι λένε ότι ήταν ένα βήμα προς τα κάτω στην καριέρα μου, αλλά εγώ έλεγα και συνεχίζω να λέω  ότι ήταν ένα βήμα προς τα πάνω. «Μου τηλεφώνησαν από την πρώτη μέρα μετά τη νίκη εναντίον της Τσέλσι στον τελικό του FA Cup. «Ήθελα απλώς να παίξω ποδόσφαιρο ως ενεργός ποδοσφαιριστής  και η Άρσεναλ δεν μπορούσε να μου εγγυηθεί αυτό. Δεν μπορούσαν να μου πουν αν θα έπαιζα στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν εναντίον της Φούλαμ, οπότε όταν είχα μέσα μου αυτή την αμφιβολία έπρεπε να φύγω. Και η Βίλα ήταν η πρώτη και μοναδική επιλογή μου. “

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ