"Κλινικές" μεταγραφές ουσίας έχουν ως τώρα κάνει οι "Κανονιέρηδες" που δείχνουν ότι τη νέα σεζόν θα είναι μια πιο ώριμη και σταθερή σε απόδοση ομάδα. Έχει κοστίσει ήδη αρκετά σε χρήμα αυτό. Αλλά και το διακύβευμα είναι σοβαρό...

Ο Αρτέτα στήνει… πυροβολαρχία στο Λονδίνο! Το γιατί η Amazon αποφάσισε να κάνει ντοκιμαντέρ την περσινή σεζόν της Άρσεναλ, μάλλον έχει να κάνει με τις καλές δημόσιες σχέσεις της Kroenke Sports & Entertainment, ιδιοκτήτριας της ομάδας, αλλά και ένα σωρό ακόμη, στις ΗΠΑ. Αντικειμενικά, η περασμένη σεζόν… τηλεοπτική αγωνία είχε, αλλά επιτυχημένη μπορεί να την πει κανείς μόνο σε σχέση με την 8η θέση του 2019-20 και του 2020-21. Πέμπτη ήταν η ομάδα και την πρώτη σεζόν της πλήρους εξαγοράς της από τον αμερικανικό όμιλο, το 2018-19.

Με άλλα λόγια, αν και το ντοκιμαντέρ που θα βγει στον αέρα έχει τίτλο All or Nothing, η περασμένη χρονιά δεν ήταν ούτε το ένα, ούτε το άλλο για την Άρσεναλ. Ξεκίνησε τραγικά, με τρεις σερί ήττες από Μπρέντφορντ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Κύλησε με αγωνία, είχε ηρωικές στιγμές και μεγάλες νίκες. Αλλά στο τέλος έκλεισε και πάλι με την Άρσεναλ να κάνει “τζάμπα” ήττες με Κρίσταλ Πάλας, Μπράιτον, Σαουθάμπτον και Νιουκάστλ και να χάνει -πάλι, όπως και το 2018-19 την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Τότεναμ.

Οι αριθμοί δε λένε πάντα -όλη- την αλήθεια…

Βέβαια, όπως πάντοτε στο ποδόσφαιρο, οι “σκέτοι” αριθμοί δε λένε ποτέ όλη την αλήθεια. Το “γύρισμα” μετά το κακό ξεκίνημα, για παράδειγμα, έδωσε στον Αρτέτα τον τίτλο του Προπονητή του Μήνα, για το Σεπτέμβριο. Και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η περσινή Άρσεναλ ήταν το νεανικότερο σύνολο στην Premier League. Αυτό έχει πάντοτε το κόστος του, όταν το σίδερο “καίει”. Και η Άρσεναλ το πλήρωσε. Αλλά… έμαθε από το πάθημά της.

Από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, ο Αρτέτα στήνει… “πυροβολαρχία” στους “Κανονιέρηδες”. Και, ολοφάνερα, το… ντοκιμαντέρ της επόμενης χρονιάς πρέπει να είναι στα σκαριά. Διότι, πλέον, ξεκάθαρα, ο στόχος δεν είναι μόνο η 4η θέση -με αντιπάλους γι’ αυτό τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Τσέλσι, την Τότεναμ, αλλά ίσως και το… “σιγανό ποταμάκι” που λέγεται Γουέστ Χαμ και έχει ήδη δώσει 55.000.000 ευρώ για μεταγραφές. Στόχος είναι σίγουρα και η καλή πορεία στο Europa League.

 

Μεταγραφές-κλειδί για σταθερή πορεία και ανέβασμα επιπέδου…

Κλασικά πολύ πιο “γαλαντόμα”, η Άρσεναλ έχει ήδη πάρει τον Ματ Τέρνερ για μπακ-απ του Άαρον Ραμσντέιλ για τη θέση του γκολκιπερ. Ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο έρχεται, με τη σταθερή απόδοση και το πνεύμα πρωταθλητή του, να αποτελέσει λύση για τον συχνά τραυματία Κίραν Τίρνι. Ο Φάμπιο Βιέιρα, από την Πόρτο είναι επίσης μια εξαιρετική λύση στο ροτέισον για τον Μάρτιν Έντεγκααρντ, αλλά και τον Έμιλ Σμιθ Ρόου. Και μπροστά ο Έντι Ενκέτια ανανέωσε και ο Αρτέτα παίρνει τον Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Ο Βραζιλιάνος “διψάει” για πρωταγωνιστικό ρόλο μετά τα χρόνια του στη Σίτι. Και το έχει δείξει ήδη στα ως τώρα φιλικά. Που έχουν για την ομάδα ως εξής:  Νυρεμβέργη – Άρσεναλ 3-5 (2 ο Ζεσούς, 1 ο Ελνένι -συν 2 αυτογκόλ). Άρσεναλ – Έβερτον 2-0 (Ζεσούς, Σάκα).  Ορλάντο – Άρσεναλ 1-3 (Ενκέτια, Νέλσον, Μαρτινέλι). Και Άρσεναλ – Τσέλσι 4-0 (Ζεσούς, Έντεγκααρντ, Σάκα και Λοκόνγκα). Ο Ισπανός τεχνικός ψάχνει και αξιόπιστο “μπακ-απ” του Τακεχίρο Τομιγιάσου για το δεξί άκρο της άμυνας, αλλά και αμυντικό μέσο.

Αν μείνουν -όπως όλα δείχνουν- με νέο συμβόλαιο και οι Γουίλιαμ Σαλιμπά και Μπουκάγιο Σάκα, το “6άρι” θα ολοκληρώσει ένα ρόστερ που, σταθερά, εδώ και δύο χρόνια προσθέτει ποιότητα, χωρίς να ανεβάζει μέσο όρο ηλικίας. Είναι κάτι που φαίνεται, ως τώρα και στο γήπεδο. Η εφετινή Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα δείχνει στα φιλικά να “πατάει” αλλιώς στο γήπεδο. Και οι παίκτες της να πιστεύουν αυτό που ο Ισπανός τους λέει στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ: “Δε δέχομαι να χάνετε έτσι. Σας φωνάζω γιατί είστε οι καλύτεροι. Θέλω να γίνετε οι καλύτεροι”. Αν θα το δούμε και στην πράξη, ωστόσο, αυτό, απομένει να φανεί…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι