Ο πληθωρικός μέσος της Σίτι, κυριολεκτικά τα... κάνει όλα! Το άλμα τίτλου μετά το 4-1 στο ντέρμπι του Μάντσεστερ έχει την υπογραφή του. Και η σταθερότητα στην αποδοσή του, τον κάνει και βασιλιά των αριθμών...

Ντε Μπρούιν: Ο βελγικός… “ελβετικός σουγιάς”! Αυτό που ονομάζουμε “ελβετικός σουγιάς” είναι ένα εικονικό, πλέον, πολυεργαλείο που, κανονικά, ονομάζεται “μαχαίρι του ελβετικού στρατού”. Μια απλή και ιδιοφυής ιδέα που δημιούργησε μια ολόκληρη εμπορική κατηγορία. Και σήμερα είναι συνώνυμο ενός συμμαζεμένου σε μέγεθος εργαλείου που μπορεί να κάνει ένα σωρό πράγματα.

Ε, αυτό ακριβώς κάνει και ο Κέβιν ντε Μπρούιν, κι ας είναι από το Βέλγιο και όχι από την Ελβετία. Και, χμ, ας μην είναι και τόσο… “συμμαζεμένος”. Με μπόι 181 εκατοστά και ψιλοταυρί, ο ντε Μπρούιν είναι ένας μέσος-όνειρο για κάθε προπονητή. Στις 28 Ιουνίου θα κλείσει τα 31 του, αλλά στο γήπεδο μοιάζει με 25ρης. Ατέλειωτα χιλιόμετρα και ατέλειωτη… ποικιλία θέσεων! Τον ρίχνεις, του λες “θέλω αυτό” (στο κέντρο, μπροστά, box-to-box, πλεϊμέικερ, κρυφός φορ), το κάνει! Και το κάνει καλά.

Η Σίτι ξόδεψε 76.000.000 ευρώ πίσω στο 2015 για να τον αποκτήσει από τη Βόλφσμπουργκ. Αλλά δεν έχει μετανιώσει ούτε ένα απ’ αυτά. Σε 293 ματς, ως τώρα με την ομάδα, η ατομάρα έχει πάρει 3 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και 5 Λιγκ Καπ κι έχει κι ένα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Κι όταν λέμε τα έχει πάρει, δεν εννοούμε, φυσικά ότι τα έχει πάρει… αραχτός και light! Η συμμετοχή του σε όλα είναι, απλώς, εντυπωσιακή. Και μετράει ως τώρα 77 γκολ και… 115 ασίστ! Δύο και μια αντίστοιχα είχε κατά της “αιώνιας”

Θα γίνει σίγουρα ο 3ος σε συμμετοχές σε γκολ στην Πρέμιερ

Οι αριθμοί αυτοί είναι ενδεικτικοί όχι μόνο της χρησιμότητας του παίκτη και της ουσιώδους συνεισφοράς του στις επιτυχίες της ομάδας. Είναι συγχρόνως και στατιστικά… τιμητικοί. Ο ντε Μπρούιν, με 51 γκολ και 81 ασίστ στην Σίτι και μια ακόμη ασίστ με την Τσέλσι έχει πια συμμετοχή σε 133 γκολ στην Πρέμιερ -το πινακάκι κάτω έχει παραλείψει την ασίστ με τη λονδρέζικη ομάδα, στο ματς με τη Χαλ, στην πρεμιέρα της σεζόν 2013-14.


Προς το παρόν, αυτή η παράλειψη δε σημαίνει κάτι. Διότι έτσι όπως το πάει ο ντε Μπρούιν, σίγουρα θα ξεπεράσει Τζέιμς Μίλνερ, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Νταβίντ Σίλβα, Σεσκ Φάμπρεγας και Πολ Σκόουλς που βρίσκονται πιο πάνω του αυτή τη στιγμή. Με τουλάχισον τρία, τέσσερα καλά χρόνια ακόμη μπροστά του, είναι βέβαιο ότι θα γίνει ο 3ος στην ιστορία του πρωταθλήματος σε συμμετοχές σε γκολ.

Φυσικά, το να ξεπεράσει και τους πρώτους δύο, Στίβεν Τζέραρντ (212) και Φρανκ Λάμπαρντ (279) είναι μάλλον αδύνατο. Σε 201 συμμετοχές του στην Πρέμιερ, ο Βέλγος έχει 133 συμμετοχές σε γκολ. Δηλαδή μια ανά περίπου 136 λεπτά παιχνιδιού. Χρειάζεται, δηλαδή, να συνεχίσει με αμείωτο τέτοιο ρυθμό για… 121 ακόμη ματς για να ξεπεράσει τον Τζέραρντ και 221 ματς για να ξεπεράσει τον Λάμπαρντ. Είπαμε. Είναι τέρας αντοχής. Αλλά αυτό παραπάει…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ