"Τελικός" αξίας... 160.000.000 ευρώ είναι το αποψινό εκτός έδρας ματς με τη Μπόρνμουθ για την ομάδα-θαύμα του Στιβ Κούπερ, που έχει, επί των ημερών του κάνει ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην Τσάμπιονσιπ. Με νίκη, η Νότιγχαμ βρίσκεται με το ένα πόδι στην Πρέμιερ χωρίς να μπει στη διαδικασία των πλέι-οφ...

Νότιγχαμ Φόρεστ: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Για τη φρενήρη πορεία της ομάδας του Στιβ Κούπερ τα έχουμε πει αρκετές φορές. Στα χέρια του, η Φόρεστ έγινε κυριολεκτικά μια άλλη ομάδα και έχει ήδη εξασφαλίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ της ανόδου στην Πρέμιερ. Ό,τι στην αρχή της σεζόν έμοιαζε άπιαστο όνειρο είναι ήδη πραγματικότητα. Αλλά επειδή… τρώγοντας έρχεται η όρεξη, η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη φυσικά και θέλει το ακόμη καλύτερο.

Κι αυτό δεν είναι άλλο από την απευθείας άνοδο. Δηλαδή, την κατάκτηση της 2ης θέσης στην τελική κατάταξη. Εκεί όπου βρίσκεται τώρα η Μπόρνμουθ. Το μεταξύ τους παιχνίδι, απόψε, στις 21:00, είναι, στην ουσία ένας… τελικός ανόδου, πριν από τον τελικό των πλέι-οφ, που διεξάγεται στο Γουέμπλεϊ και αποκαλείται “το πολύτιμότερο ματς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο”.

Ένας “τελικός” αξίας… 160.000.000 ευρώ!

Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για το αποψινό ματς. Οι τρεις ομάδες που ανεβαίνουν από την Τσάμπιονσιπ στην Premier League βάζουν στα ταμεία τους από περίπου 160.000.000 ευρώ. Και αν καταφέρουν και αποφύγουν τον άμεσο υποβιβασμό, τουλάχιστον άλλα τόσα. Με δεδομένο ότι η Μπόρνμουθ, η πιο “ακριβή” ομάδα της κατηγορίας έχει αξία κάτι λιγότερο από 170.000.000 ευρώΝότιγχαμ 56.200.000 και η πρωταθλήτρια Φούλαμ, του Μάρκο Σίλβα 147.000.000), αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς τη σημασία του αποψινού “τελικού”.

Το ματς συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον στην Αγγλία και για τους πιο πάνω λόγους, αλλά και επειδή η Φόρεστ έχει κυριολεκτικά εντυπωσιάσει με την πορεία της. Ειδικά στα τελευταία 10 παιχνίδια του, το σύνολο του Κούπερ έχει πανηγυρίσει 9 νίκες κι έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα, με τα υπέρ-κατά γκολ να είναι στο εντυπωσιακό 26-4! Με τον Ουαλό στον πάγκο της, η Νότιγχαμ έχει πλέον την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και συγκομιδή 75 βαθμών, όταν η πρωταθλήτρια Φούλαμ έχει μαζέψει, στο ίδιο διάστημα 69.


Η Μπόρνμουθ πάει και για “Χ’ – μόνο νίκη θέλει η Φόρεστ

Αντίθετα, η Μπόρνμουθ έχει μια κάμψη στην απόδοσή της τις τελευταίες αγωνιστικές. Στα τελευταία 10 παιχνίδια της έχει μια ήττα και πέντε νίκες, έχει όμως “κολλήσει” στο “Χ” τέσσερις φορές. Στα πλεονεκτήματά της ενόψει το αγώνα απόψε είναι φυσικά το γεγονός ότι τη βολεύει και η ισοπαλία. Σε τέτοια περίπτωση θα φτάσει τους 83 βαθμούς, με τη Νότιγχαμ να πηγαίνει στους 80 και όλα θα κριθούν πια την τελευταία αγωνιστική.

Εκεί, η Φόρεστ θα θέλει, σε τέτοια περίπτωση, να νικήσει την αδιάφορη Χαλ Σίτι εντός και συγχρόνως η Μίλγουολ, που έχει ακόμη μαθηματικές ελπίδες για τα πλέι οφ, να κάνει το “διπλό” απέναντι στη Μπόρνμουθ. Να πούμε ότι αυτή τη στιγμή η Νότιγχαμ έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από την αποψινή αντίπαλό της (+34 έναντι +33), αλλά το πώς θα έχει η κατάσταση σε περίπτωση που είναι ισόβαθμες την τελευταία αγωνιστική κανείς δεν ξέρει ακόμη.

Το βέβαιο είναι ότι ο υποψήφιος για Προπονητής της Σεζόν, στην Τσάμπιονσιπ, Στιβ Κούπερ δε θέλει τέτοια παράταση στο… θρίλερ, που να απαιτεί συνδυασμό αποτελεσμάτων και… μια “χάρη” από τη Μίλγουολ. Όχι, τουλάχιστον, όσο η υπόθεση περνάει ακόμη από το… μαυροπίνακά του και τα πόδια των παικτών του στο αποψινό “ματς της χρονιάς” για τη Νότιγχαμ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ