Η Πρέμιερ είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο τίποτε δεν αφήνεται στην τύχη. Όχι στις μεγάλες ομάδες τουλάχιστον. Και οι "Κανονιέρηδες" ανήκουν σ' αυτές, με ή χωρίς τον μεγάλο τίτλο τα τελευταία (αρκετά) χρόνια. Ας δούμε τι σημαίνει για την ομάδα (και το πρωτάθλημα) ο όρος... "στημένη"!

Νικολά Ζοβέρ: Ο καλύτερος… αμυντικός της Άρσεναλ! Σε άλλα πρωταθλήματα -χώρες να μην πούμε, υπολήψεις να μη θίξουμε- όταν ακούς για κάτι “στημένο”, το μυαλό σου… πάει αλλού. Όχι όμως στην Πρέμιερ. Από την εποχή που o Μάθιου Μπέναμ, πρώην τραπεζικός και μετέπειτα pro τζογαδόρος (ή μήπως το… ανάποδο 😉 ) έβαλε την αναλυτική στατιστική στις δύο ομάδες του, Μίντιλαντ και Μπρέντφορντ, το θέμα στο αγγλικό πρωτάθλημα έχει γίνει επιστήμη.

Ειδικά ο σχεδιασμός των στημένων φάσεων -σε επίθεση, αλλά, κυρίως σε άμυνα- αποτελεί πια ένα από τα πιο σημαντικά κομάτια τς τακτικής προετοιμασίας μιας ομάδας. Οι υπεύθυνοι γι’ αυτό έχουν τον τίτλο του “βοηθού προπονητή”. Αλλά στην πράξη κάνουν μόνον αυτό. Αναλύουν στατιστικά προτερήματα και αδυναμίες επίθεσης και άμυνας της ομάδας, στην περίπτωση των στημένων φάσεων. Κόρνερ, κάθετες στημένες μπάλες, σέντρες από μακρινή και μέση απόσταση, φάουλ…

Ο Ζοβέρ και το… 133 (κόρνερ) – 0 (γκολ παθητικό)!

Κι ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους τέτοιους στην Πρέμιερ Λιγκ είναι ο Γάλλος Νικολά Ζοβέρ. Ο Ζοβέρ αποτελεί μια από τις πιο έξυπνες “μεταγραφές” της Άρσεναλ πέρυσι το καλοκαίρι. Τον πήρε από τη Σίτι, όπου, βέβαια, έκανε την ίδια δουλειά. Η συνεργασία του Ζοβέρ με τον Αρτέτα είναι αυτό που κάνει την Άρσεναλ πίσω, ό,τι την έχει κάνει η δουλειά του Ισπανού μπροστά.

Χάρη και σ’ αυτήν, αλλά, φυσικά και χάρη στη συνεργασία και τις ικανότητες των Άαρον Ραμσντέιλ, Μπεν Γουάιτ, Τακεχίρο Τομιγιάσου, Γκάμπριελ, Κίεραν Τίρνι, η Άρσεναλ είναι αυτή τη στιγμή κορυφαία ομάδα στην Πρέμιερ στην αμυντική διαχείριση των κόρνερ. Σε… 133 (!) απ’ αυτά, η άμυνά της δεν ξέρει τι θα πει γκολ. Ενώ, αντίστοιχα, έχει αξιοποιήσει 11 δικές της στημένες μπάλες μπροστά (είναι σ’ αυτό πίσω μόνο από Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ).

 

Ο “προπονητής” των στημένων της Άρσεναλ είναι σίγουρα από τους πλέον δυνατούς στη δουλειά του στην Πρέμιερ. Πολύ καλοί θεωρούνται επίσης στη θέση αυτή ο Όστιν ΜακΦί της Άστον Βίλα, ο Μπερνάρδο Κουέβα της Μπρέντφορντ, αλλά και ο Άντονι Μπάρι, της Τσέλσι. Είπαμε. Από πρωτάθλημα σε πρωτάθλημα, η λέξη “στημένα” έχει μεγάλη -στη συγκεκριμένη περίπτωση… πολύ μεγάλη- διαφορά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ