Μπεν Γουάιτ: Η Άρσεναλ βρήκε τον νέο “Τουρέ” της! Η μέχρι τώρα απόδοση του 25χρονου Άγγλου σέντερ μπακ δικαιώνει τα -πολλά- χρήματα που δόθηκαν για την απόκτησή του. Και μοιάζει να αλλάζει την εικόνα των “κανονιέρηδων” χωρίς να προσβάλει την ιερή κληρονομιά του Αρσέν Βενγκέρ. Διότι, φυσικά, κάτι τέτοιο θα ήταν έγκλημα καθοσιώσεως στα μάτια […]

Μπεν Γουάιτ: Η Άρσεναλ βρήκε τον νέο “Τουρέ” της! Η μέχρι τώρα απόδοση του 25χρονου Άγγλου σέντερ μπακ δικαιώνει τα -πολλά- χρήματα που δόθηκαν για την απόκτησή του. Και μοιάζει να αλλάζει την εικόνα των “κανονιέρηδων” χωρίς να προσβάλει την ιερή κληρονομιά του Αρσέν Βενγκέρ. Διότι, φυσικά, κάτι τέτοιο θα ήταν έγκλημα καθοσιώσεως στα μάτια των φιλάθλων…

Μπορεί το τέλος της 22χρονης παρουσίας του Γάλλου στην Άρσεναλ να ήταν απότομο. Όπως ο ίδιος είπε, “άδικος, σκληρός και ωμός χωρισμός”. Η σκιά του όμως είναι μεγάλη. Και η φιλοσοφία του, που άλλαξε το παγιωμένο μέχρι εκείνον σύνθημα των αγγλικών γηπέδων “boring, boring Arsenal”, διαπνέει ακόμη το σύλλογο. Επί των ημερών του, στα χρόνια της ακμής του, η ομάδα έγινε κάθε άλλο παρά “ανιαρή”.

Ο εμβληματικός Κόλο Τουρέ που… αναζητείται έκτοτε

Αν και ο Βενγκέρ είχε τα σκαμπανεβάσματα και τις εμμονές του, συνολικά μεταμόρφωσε την ομάδα. Και κύρια επιρροή του ήταν το επιθετικό, ωραίο ποδόσφαιρο. Με κόστος πολλές φορές. Διότι θεμέλιο κάθε ομάδας είναι η άμυνα. Όποτε ο Βενγκέρ είχε ταλέντο στα μετόπισθεν, η Άρσεναλ έπαιζε ελκυστική μπάλα, αλλά ήταν και αποτελεσματική. Και γι’ αυτό, πολλά χρόνια τώρα η ομάδα αναζητούσε έναν νέο Κόλο Τουρέ. Ένα σημείο αναφοράς στο κέντρο της άμυνας, με συμμετοχή και στην ανάπτυξη της ομάδας.

Ο Αφρικανός -που ο Βενγκέρ έκανε σέντερ μπακ, από μεσοεπιθετικό- ήταν, μαζί με τον Κάμπελ ο κύριος λόγος για το αξεπέραστο σερί των 49 αήττητων σερί ματς το 2003-4. Τα 326 παιχνίδια του με τη φανέλα της Άρσεναλ μνημονεύονται ακόμη από τους φίλους των “γκάνερς” ως χρυσή περίοδος. Και ο νέος “Τουρέ” αποτέλεσε για χρόνια ζητούμενο στην ομάδα.

58.000.000 ευρώ για ένα 24χρονο με μόλις 36 ματς στην Πρέμιερ;

Το περασμένο καλοκαίρι, η διαρκής, τα τελευταία χρόνια αναζήτηση για ένα “βράχο” στην άμυνα, έσπρωξε την ομάδα να δώσει 58.000.000 ευρώ για τον Μπεν Γουάιτ. Έναν παίκτη που ακόμη τότε δεν είχε κλείσει τα 24 (είναι γεννημένος στις 8 Οκτωβρίου του 1997). Και που, επιπλέον, στην Πρέμιερ είχε παίξει μόλις 36 παιχνίδια όλα κι όλα, με τη Μπράιτον!

Ο Γουάιτ ξεκίνησε ποδόσφαιρο στη Σαουθάμπτον, αλλά από τα 16 του βρέθηκε στις Ακαδημίες της Μπράιτον. Για να “ψηθεί”, πέρασε τη σεζόν 2017-18 στη Νιούπορτ Κάουντι, για τη Λιγκ 2. Την επόμενη σεζόν, στην Πιτέρμπορο, για τη Λιγκ 1. Και τη σεζόν 2019-20, στη Λιντς, για την Τσάμπιονσιπ. Εκεί, έβγαλε μάτια. Έπαιξε συνολικά σε 49 ματς και κέρδισε τίτλο και άνοδο. Πέτυχε κι ένα γκολ, το πρώτο κατά της Τσάρλτον (4-0), που ανακηρύχθηκε “Γκολ του Μήνα”. Η ώρα του Γουάιτ να επιστρέψει στη Μπράιτον είχε φτάσει.

Έπαιξε μαζί της 36 ματς στην Πρέμιερ (39 συνολικά). Εν τω μεταξύ είχε γίνει και διεθνής. Συμμετείχε και στην αποστολή του EURO, αλλά χωρίς να παίξει. Με τις μετοχές του στα ύψη, ο Μικέλ Αρτέτα χτυπάει την πόρτα της για τον Γουάιτ, με προσφορά που δε θα μπορούσε να αρνηθεί η Μπράιτον. Και η νέα περίοδος στην καριέρα του παίκτη, ξεκινά.

Φύλακες – άγγελοι, μαζί με τον Ραμσντέιλ

Όπως όλα δείχνουν ως τώρα, θα είναι μια λαμπρή καριέρα. Μέσα σε λίγους μήνες ο Μπέν Γουάιτ έχει εξελιχθεί όχι μόνο σε αξιόπιστο -επιτέλους, γα την ομάδα– σέντερ μπακ. Είναι και ηγετική μορφή της άμυνας. Και, όπως και ο Κόλο Τουρέ, κάποτε, συμμετέχει ενεργά και στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Κατεβάζει μπάλα και μοιράζει μακρινές πάσες ακριβείας. Έχει αυτοπεποίθηση και δίνει ηρεμία και σοβαρότητα στην οπισθοφυλακή της Άρσεναλ.

Μαζί με τον εκπληκτικό eφέτος Άαρον Ραμσντέιλ, που μετράει 9 clean sheets και 55 αποκρούσεις ως τώρα κάτω απ’ τα δοκάρια, ο Γουάιτ έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην αμυντική μεταμόρφωση της ομάδας. Έχει 18 90λεπτα μέσα στη σεζόν. Η Άρσεναλ, σε 20 παιχνίδια έχει δεχθεί 25 γκολ. Αλλά τα… 7 απ’ αυτά τα δέχθηκε στα δύο ματς που έλειψε ο Γουάιτ. Πέντε απ΄την Τσέλσι και 2 από τη Σίτι. Κι αυτό λέει πολλά. Το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο για τον νέο “Τουρέ” της Άρσεναλ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ