Ο Αιγύπτιος (γράφουν ότι) θέλει 600.000 ευρώ βδομαδιάτικο από τους Reds. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, ωστόσο, δεν είναι, π.χ. η... χουβαρντού Γιουνάιτεντ. Ο Σαλάχ ίσως γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο Άνφιλντ, αλλά με τέτοια λεφτά, όχι...

Μο Σαλάχ: Υποτιμημένος ή, απλώς… “γκρινιάρης”; Εδώ και καιρό τα ρεπορτάζ στην Αγγλία αναφέρουν για μια κάποια “δυσαρέσκεια” του Αιγύπτιου για τα χρήματα που παίρνει στη Λίβερπουλ. Φυσικά, αυτά καθαυτά, ως αμοιβή, δεν είναι και τίποτε… πενταροδεκάρες, ΟΚ; Είναι 240.000 ευρώ την εβδομάδα! Δηλαδή, 12.500.000 ευρώ το χρόνο. Μ’ αυτά τα λεφτά, ο Σαλάχ είναι, μαζί με τον Τιάγκο, που παίρνει τα ίδια, οι 2οι πιο καλοπληρωμένοι παίκτες της ομάδας -ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ παίρνει 264.000 ευρώ “βδομαδιάτικο”…

Οι πληροφορίες των Μέσων λένε ότι ο Αιγύπτιος έχει μπει σε διαπραγμάτευση για να φτάσει την αμοιβή του στα… 600.000 ευρώ την εβδομάδα. Αλλά η Λίβερπουλ δεν μπαίνει καν σε λογική τέτοιων ποσών. Όχι για τον Σαλάχ, αλλά για απολύτως κανέναν. Ο τρόπος που λειτουργούν οι “Reds” είναι τελείως διαφορετικός από κάθε άλλης αγγλικής ομάδας αυτού του επιπέδου.

Η Σίτι, π.χ., έχει 4 παίκτες που παίρνουν πιο πολλά κι από τον Φαν Ντάικ: Κέβιν ντε Μπρούιν (480.000), Ραχίμ Στέρλινγκ, Τζακ Γκρίλις (από 360.000), Τζον Στόουνς (300.000). Η Γιουνάιτεντ… άστε τα. Έχει όχι έναν και δύο, αλλά… εφτά παίκτες που παίρνουν περισσότερα από τον Σαλάχ: Κριστιάνο Ρονάλντο, Νταβίντ ντε Χέα, Τζέιντον Σάντσο, Ραφαέλ Βαράν, Πολ Πογκμπά, Έντισον Καβάνι, Μπρούνο Φερνάντες, όλοι είναι καλύτερα αμοιβόμενοι από τον Μο, που παίρνει όσα παίρνει στη Γιουνάιτεντ ο Μάρκους Ράσφορντ.

 


Η Λίβερπουλ δεν θέλει τερατώδεις αντιθέσεις στα αποδυτήρια…

Η Λίβερπουλ, ωστόσο, δεν είναι αυτής της νοοτροπίας. Δε είναι μόνο ότι δε θέλει να ξοδεύει τερατώδη ποσά σε αμοιβές. Είναι και ότι δε θέλει να υπάρχουν στα αποδυτήρια αντιστοίχως τερατώδεις αντιθέσεις. Η “μισθοδοσία” της είναι 3.225.000 ευρώ τη βδομάδα, περίπου όσα δίνει και η Σίτι (3.450.000). Αλλά στη Σίτι, ο Φιλ Φόντεν παίρνει μόλις 13.200 ευρώ τη βδομάδα, ενώ ακόμη και ο (ανεκδιήγητος) Ζακ Στέφεν παίρνει 55.000!

Ο Σαλάχ έχει δίκιο, ενδεχομένως, στο να θέλει να γίνει -αν μη τι άλλο- ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Λίβερπουλ. Η συμμετοχή του στις επιτυχίες της είναι όντως πολύ μεγάλη. Η ομάδα κυνηγά εφέτος 4 στόχους και, τουλάχιστον στους 2 απ’ αυτούς, Πρέμιερ και Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μο έχει προσφέρει πολλά. Στο πρωτάθλημα έχει 22 γκολ και 13 ασίστ σε 31 συμμετοχές. Και στο Τσάμπιονς Λιγκ 8 γκολ και τη χθεσινή ασίστ με τη Βιγιαρεάλ σε 11 ματς. Συνολικά, σε 246 συμμετοχές με την ομάδα έχει συμμετοχή σε 216 γκολ (155 ο ίδιος και 61 ασίστ).

Η προσφορά του Φαν Ντάικ και ο Σαντιό Μανέ…

Για βάστα λίγο, όμως, αγαπητέ Μο. Κατ’ αρχάς, οι συγκρίσεις με το τι γίνεται σε άλλες ομάδες είναι άστοχες -και μάταιες. Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ δε θα αλλάξει πολιτική για κανέναν παίκτη. Κι απ’ την άλλη, αφού τον αναφέραμε το Γερμανό, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι είναι εκείνος που “απογείωσε” την καριέρα του Σαλάχ. Στη Ρόμα ήταν ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά στο Άνφιλντ ήταν που έγινε μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου.

Κι απ’ την άλλη, όπως και να το κάνουμε, ο Βαν Ντάικ είναι ένας παίκτης-βαρόμετρο για την ομάδα και, στην πράξη, η προσφορά του σε τίτλους και επιτυχίες είναι εξίσου σημαντική -αν όχι και μεγαλύτερη- από κάθε σταρ της επίθεσης. Τέλος, μιλώντας για προσφορά, μη γίνεσαι πλεονέκτης, Μο! Εκεί μπροστά, μαζί σου παίζει κι ένας τύπος που τον λένε Σαντιό Μανέ.

Και τι να πει κανείς και για τον Ζότα; Χμ;

Σε περνάει σε “αρχαιότητα” (πήγε στη Λίβερπουλ ένα χρόνο νωρίτερα, τον Ιούλιο του 2016) και, σε 261 ματς με την ομάδα έχει κι αυτός τη διόλου ευκαταφρόνητη συμμετοχή σε  163 γκολ (117 ο ίδιος, μ’ αυτό κατά της Βιγιαρεάλ και 46 ασίστ). Μόλις έκλεισε τα 30 (στις 10 Απριλίου), που κι εσύ κλείνεις σε λίγες εβδομάδες (15 Ιουνίου). Και παίρνει στη Λίβερπουλ… 120.000 ευρώ τη βδομάδα. Μισά απ’ τα δικά σου. Και μόλις 12.000 ευρώ περισσότερα από τον Ντιόγκο Ζότα, που στα 25,5 του χρόνια, έχει φτάσει κι εκείνος να έχει, σε 77 εμφανίσεις συμμετοχή σε 40 γκολ (36 ο ίδιος και 4 ασίστ!)

Με άλλα λόγια, είπαμε: είναι εντάξει και να θέλει ο Σαλάχ να είναι στο τοπ της λίστας της μισθοδοσίας. Και δεδομένη είναι και η μεγάλη προσφορά του. Να πάρει όμως, όπως γράφεται ότι θέλει, 5 φορές περισσότερα από τον Μανέ και 5 plus από τον Ζότα, είναι κάτι που διαταράσσει πολύ τις ισορροπίες στην ομάδα. Και, επί Κλοπ, τουλάχιστον, δε θα γίνει ποτέ. Μο, dear, υπομονή. Από τον Ιανουάριο μιλάς με όποιον θες. Και η… γαλαντόμα Γιουνάιτεντ είναι πάντα εκεί για να ξοδεύει αλόγιστα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μοχάμεντ Σαλάχ

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик