Ένα πραγματικό... τερατάκι (απ' τα καλά) αντοχής, βγαλμένο από το σενάριο της cult σειράς, ο Τζέιμς, μια μορφή των αγγλικών γηπέδων, εντυπωσιάζει με τη φυσική του κατάσταση. Και δίνει το τέλειο παράδειγμα επαγγελματισμού και σωστής νοοτροπίας σε αποδυτήρια και προπονήσεις!

Μίλνερ: Είναι κατευθείαν από το… Stranger Things! Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: “36” χρονών είναι ο Μίλνερ, έτσι όπως μετρούν τα χρόνια οι φιλάρεσκες κυρίες -και οι αντίστοιχοι κύριοι. Αυτή η, από τις πιο κλασσικές αγγλικές μπαλαδόφατσες του 21ου αιώνα θα κλείσει τα 37 του σε σε λιγότερους από 6 μήνες. Στις 4 Δεκεμβρίου. Είναι, λοιπόν, 36,5 και κάτι ψιλά. Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερο κρατούμενο; Στην περυσινή προετοιμασία, όταν ήταν 35,5 χρονών, το χρονόμετρο σταμάτησε για τον Μίλνερ στα 34 λεπτά, σε μια απόσταση 8,5 χιλιομέτρων. Δηλαδή 40 λεπτά για τα 10 χλμ. Το παγκόσμιο ρεκόρ σ’ αυτή την απόσταση έχει στους άντρες ο Τζόσουα Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα, με 26 λεπτά και 11′‘. Ας πούμε 2,6 λεπτά το χλμ., δηλαδή, 20χλμ/ώρα. Είναι 1μ67, ζυγίζει 52 κιλά και όταν το έκανε, τον Οκτώβριο του 2020 στη Βαλένθια, είχε μόλις κλείσει τα 24.

Εξωπραγματικές επιδόσεις για παίκτη της ηλικίας του!

Με άλλα λόγια, ο Μίλνερ, με μπόι 1,μ75 και βάρος 70 κιλά, έκανε, όταν ήταν 11 χρόνια μεγαλύτερος από τον επαγγελματία δρομέα Τσιπτεγκέι, μια επίδοση 4 λεπτά το χιλιόμετρο. Δηλαδή, 15 χλμ.ώρα. Δηλαδή, για ποδοσφαιριστής σ’ αυτή την ηλικία… είπαμε: Η ατομάρα είναι κατευθείαν από το σενάριο του Stranger Things. Μόνο που ανήκει στα καλά τέρατα -αντοχής!

Η ανανέωση του συμβολαίου του με τη Λίβερπουλ αφορά ένα ακόμη χρόνο. Δηλαδή μέχρι τα 37,5 του ακριβώς. Αλλά, όλοι στην ομάδα θα χαρούν να τον δουν και του χρόνου να αψηφά τους νόμους της φύσης και να τα καταφέρνει και για μία ακόμη σεζόν. Και μετά για άλλη μία! Και μετά… Καταλαβαίνετε που το πάμε. Παίκτες όπως ο Μίλνερ αποτελούν πραγματικά κοσμήματα για τους συλλόγους τους. Και το τέλειο παράδειγμα προς μίμηση για τους νεώτερους, σε αποδυτήρια και προπονήσεις.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by James Milner (@jamesmilnerofficial)

Χρυσή εφεδρεία του Κλοπ και υπόδειγμα επαγγελματία

Εφέτος, ο αιειθαλής μέσος, με θητεία, μεταξύ άλλων, σε Λιντς, Νιουκάστλ, Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Σίτι, έκλεισε επταετία στους Reds. Έχει παίξει μαζί τους σε 286 ματς, με απολογισμό (σε πεζούς αριθμούς) 26 γκολ και 44 ασίστ. Στην πραγματικότητα, όμως, η προσφορά του είναι πολύ μεγαλύτερη. Σ’ ένα σύνολο με μέσο όρο ηλικίας τα 26,5 (με τον ίδιο και τον 35,5 ετών βετεράνο Ισπανό γκολκίπερ Αντριάν μέσα), η νοοτροπία του Άγγλου διεθνή είναι αυτή που παίζει πιο μεγάλο ρόλο.

Είναι η πατρική φιγούρα στα αποδυτήρια και ο ενσαρκωτής του “παίζω για την καλύτερη ομάδα του κόσμου“. Τα λόγια του μετά την ανανέωση του συμβολαίου του ήταν “Είναι προνόμιο να παίζω ποδόσφαιρο στη Λίβερπουλ. Και το δείχνει με κάθε τρόπο. Θα αγωνιστεί (με νύχια και με δόντια) όπου κι αν τον βάλει ο Γιούργκεν Κλοπ. Το βδομαδιάτικό του ήταν ως τώρα περίπου 145.000 ευρώ. Και, για να παραμείνει είπε ΟΚ σε μείωση της τάξεως -λένε- έως και 50%.

Με 1.371 λεπτά συμμετοχής σε 39 ματς, σε όλες τις διοργανώσεις, ο Μίλνερ ήταν και εφέτος μια χρυσή εφεδρεία για τον Κλοπ. Θα είναι και τη νέα σεζόν. Διότι, είπαμε: Ο άνθρωπος είναι φαινόμενο αντοχής με αφύσικες επιδόσεις. Πριν από 3 χρόνια, στα 33,5 του ξεπέρασε στο επίπονο τεστ συγκέντρωσης γαλακτικού οξέως στους μυς τον Τζο Γκόμεζ, που τότε ήταν… 22 χρονών!

Από ούτε 17 χρονών στην Πρέμιερ -ένα πραγματικό φαινόμενο!

Χρειάζεται αφοσίωση, πάθος και πραγματική αγάπη για το ποδόσφαιρο για να είσαι… Μίλνερ. Διότι, θυμίζουμε, ο άνθρωπος υπήρξε φαινόμενο από την εποχή ακόμη που δε μπορούσε να βγάλει δίπλωμα αυτοκινήτου! Προϊόν των Ακαδημιών της Λιντς, έπαιξε μαζί της στην Πρέμιερ σε ηλικία 16 ετών και 309 ημερών, στις 10 Νοεμβρίου του 2002! Και στη Boxing Day της ίδιας χρονιάς, έγινε, σε ηλικία 16 ετών και 356 ημερών ο νεώτερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, με το γκολ του κατά της Σάντερλαντ. Ένα ρεκόρ που κράτησε 3 χρόνια, πριν το σπάσει, στις 10 Απριλίου του 2005, σε ηλικία 16 ετών και 271 ημερών, ο Τζέιμς Βον, της Έβερτον, κατά της Κρίσταλ ΠάλαςRespect και μόνο, γίγαντα Τζέιμς!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик