Κάποιος άλλος θα ήταν ευτυχής μετά από τέτοιο ξεκίνημα. Αλλά όχι ο Αιγύπτιος. Είναι εφέτος μακριά από τα στάνταρ στα οποία μας έχει συνηθίσει και αυτό κοστίζει στους Reds. Αιτίες μπορεί να υπάρχουν πολλές. Όμως οι πιο βασικές είναι δύο...

Λίβερπουλ: Στον Σαλάχ λείπει ο Μανέ και ο… Μο! Παρότι οι αριθμοί με τους οποίους ξεκίνησε τη σεζόν ο Αιγύπτιος είναι απολύτως αξιοπρεπείς, δεν είναι, συγχρόνως και αντιπροσωπευτικοί όσων… μας έχει, καλώς ή κακώς, συνηθίσει. Μετά από 159 γκολ και 66 ασίστ σε 261 ματς για τους Reds, ο πήχης είναι, πλέον, πολύ ψηλά για τον “Μο” που, επιπλέον, έχει πια, με 400.000 ευρώ (μικτά) βδομαδιάτικο και, μακράν, το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα. Παρότι, λοιπόν, 2 γκολ και 2 ασίστ (που σήμαιναν και πολύτιμη νίκη επί της Νιουκάστλ) είναι, στα χαρτιά, μια χαρά απόδοση για έναν επιθετικό σε έξι αγώνες πρωταθλήματος, για τον Σαλάχ είναι μέτρια απόδοση.

Για Σαλάχ, το ξεκίνημα δεν εντυπωσιάζει ως τώρα…

Πέρυσι, τις πρώτες 6 αγωνιστικές είχε ήδη 5 γκολ και 3 ασίστ. Πρόπερσι, 6 γκολ είχε ήδη την 5η αγωνιστική. Κυρίως, όμως, δεν είναι αυτό. Ο Σαλάχ δειχνει φοβερή διάθεση στο γήπεδο και εφέτος. Το γκολ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το γκολ-βαθμός στην ισοπαλία της πρεμιέρας με τη Φούλαμ, στο 80′, αλλά και το δοκάρι στο 0-0 με την Έβερτον στο 90′ , είναι η ζωντανή απόδειξη γι’ αυτό. Ποιοτικά, ωστόσο, δεν είναι εφέτος 100% ο εαυτός του στο χορτάρι. Και πάντως όχι ο παίκτης που, άλλοτε, ήταν εκείνος που θα πάρει την κατάσταση επάνω του και θα “καθαρίσει” στη δύσκολη στιγμή.

Του λείπει ο Μανέ, ο “νέος” ρόλος δεν του πάει πολύ…

Ο Γιούργκεν Κλοπ ψάχνει λύση γι’ αυτό και, στο Γκούντισον Παρκ έπαιξε κυρίως από τα αριστερά, με Τσιμίκα (και μετά Ρόμπερτσον), αλλά και Λουίς Ντίας. Για να βοηθήσει τον “Μο” έκανε αλλαγή και τον Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, που επίσης δεν τα πήγε καλά. Αλλά και πάλι ο Αιγύπτιος δε μπόρεσε να πιάσει τα υψηλά στάνταρ απόδοσής του. Βεβαίως, ένα πιθανό ντεφορμάρισμά του είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Μόλις έκλεισε τα 30 (στις 29 Ιουνίου). Το διάστημα ξεκούρασης εφέτος ήταν ελάχιστο, λόγω Μουντιάλ του Κατάρ. Και ο παίκτης έρχεται από μια περσινή σεζόν στην οποία έγραψε πάνω από 4.000 (!) αγωνιστικά λεπτά για τους Reds κι άλλα 750 (με 4 120λεπτα) με την Εθνική του!


Όλα αυτά παίζουν το ρόλο τους. Πιο μεγάλο ρόλο ακόμη, όμως, παίζουν δύο ακόμη σκληρές για τον ίδιο και την ομάδα πραγματικότητες. Η μία έχει το όνομα Σαντιό Μανέ. Ο Σενεγαλέζος δεν υπάρχει πια στο ρόστερ. Αλλά για τον Σαλάχ, αυτή είναι μια απώλεια… υπαρξιακής φύσης. Οι δυό τους έπαιζαν πια με κλειστά μάτια. Ο ένας έραβε, ο άλλος έκοβε. Τέτοιου είδους -αποδοτική- συνεργασία, θα κάνει καιρό να φτιάξει (αν φτιάξει ποτέ) με τον ενεργητικότατο μεν, αλλά άλλου είδους παίκτη Λουίς Ντίας. Και ακόμη πιο δύσκολα με τον Ντάργουιν Νούνιες που είναι σαφώς περιοχής και όχι το -παρόμοιο με τον Μο- αεικίνητο “μαμούνι” μπροστά στη γραμμή της περιοχής, που ήταν ο Μανέ.

Μια γραμμή χαφ που, προς το παρόν, υστερεί…

Κι όσο για την άλλη σκληρή πραγματικότητα είναι ότι, λόγω και απουσιών, αλλά και μεταγραφικής λογικής των τελευταίων ετών, η Λίβερπουλ δεν έχει μια γραμμή χαφ που μπορεί να “ξεκουράσει” έναν εξαντλημένο Σαλάχ -ή και να εκμεταλλευτεί πλήρως τον Ντίας και τον Νούνιες. Χωρίς κλασικό φορ η τριπλέτα Μανέ-Ζότα-Σαλάχ ήταν, στην ουσία, μια… δεύτερη γραμμή χαφ με (πολύ μεγάλη) έφεση στο σκοράρισμα. Και η απουσία αυτή φαινόταν λιγότερο. Τώρα όμως, λόγω και των τραυματισμών, κάνει “μπαμ”. O “Mo”, εφέτος, παίζει ως τώρα περίπου ως πλέι-μέικερ.


Ντίαζ και Σαλάχ κάνουν πολλά χιλιόμετρα για να κουβαλήσουν τη μπάλα ή να δημιουργήσουν παιχνίδι κι αυτό δε βοηθάει ούτε τον Κολομβιανό ούτε -κυρίως- τον Αιγύπτιο στο να βγάλουν φάσεις “από το μηδέν” μπροστά, να μπερδέψουν άμυνες, να ανοίξουν χώρους. Αν ο Αρτούρ Μέλο θα είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει λύση σ’ αυτό, απομένει να το δούμε. Εν τω μεταξύ, ωστόσο, ο Μο δε μπορεί να βρει τον καλό του εαυτό. Και η Λίβερπουλ δε μπορεί να βρει το “έξτρα” που της έδινε ο Αιγύπτιος και την άλλαζε επίπεδο. Η σεζόν θα έχει ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο..

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι