Οι Reds "φωνάζουν" από μακριά ότι χρειάζονται φρεσκάρισμα, κυρίως στο κέντρο. Παίκτες-κλειδί είναι "σκασμένοι", αλλά τα back-up τους είναι επίσης ποδοσφαιριστές που δε μπορούν με τη μία να σηκώσουν βάρος πρωταθλητισμού. Η εξίσωση για τον Κλοπ έχει ως "λυσάρι" τον Έλληνα διεθνή...

Λίβερπουλ: Ο Τσιμίκας δεν είναι παίκτης, αλλά… (καλή) ιδέα! Το 2-1 της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ επί του Άγιαξ ήταν η μόλις 3η νίκη της ως τώρα σε 8 ματς ουσίας (4η σε 9, αν βάλουμε μέσα και το Κομιούνιτι Σιλντ, το αγγλικό “Λιγκ Καπ” που όμως έχει αξία από άποψη ιστορικής παράδοσης και όχι αμιγώς ποδοσφαιρική). Ήταν μια νίκη που ήλθε με άγχος, στο 89′ και είχε τη σφραγίδα του “δικού μας”, Κώστα Τσιμίκα. Ο Greek Scouser δεν είχε μόνον εντυπωσιακά στατιστικά. Αυτό που προκάλεσε θαυμασμό -διότι λείπει αφόρητα από την εφετινή Λίβερπουλ- ήταν το πάθος του και η ενέργεια που έβγαλε στο γήπεδο. Έπαιξε με μάτι που γυαλίζει και με το μαχαίρι στα δόντια. Και γνώρισε αποθέωση.


Και είναι υπό αυτή τη δεύτερη έννοια που ο Τσιμίκας είναι πια μια καλή “ιδέα” και όχι, απλώς, ένας καλός παίκτης για τους Reds. Είναι το σύμβολο της απόλυτης ανάγκης που έχει η ομάδα για φρεσκάρισμα, κυρίως στα άκρα της άμυνας και, πολύ περισσότερο, στο κέντρο. Ο Έλληνας διεθνής είναι ένας μόνο από τους παίκτες που ο Γιούργκεν Κλοπ εξελίσσει και αναδεικνύει σ’ ένα σύνολο που, τα τελευταία χρόνια, ειδικά στη νευραλγική μεσαία γραμμή, “έτοιμο”, δοκιμασμένο στα δύσκολα παίκτη, πήρε μόνο τον Τιάγκο.

Πάσχει σοβαρά στα χαφ, όπου όλοι έχουν “σκάσει”…

Ο Αρτούρ Μέλο είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνει τη διαφορά, ο Φάμπιο Καρβάλιο είναι 20 χρονών, ο Χάρβεϊ Έλιοτ ούτε 20 ακόμη. Με τραυματίες τον Ναμπί Κεϊτά και, πλέον και τον Τζόρνταν Χέντερσον, ο Κλοπ πρέπει να βγάλει λαγό απ’ το καπέλο για το κέντρο του, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που άφησε η περασμένη σεζόν, αλλά και το 3-1 επί της Σίτι στο Community Shield. Αλλά πόσες φορές να το κάνει; Και πώς;

Το ρόστερ της Λίβερπουλ δεν έχει το απαραίτητο βάθος για να βγάλει άλλη μια χρονιά με +60 ματς χωρίς απώλειες. Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, αλλά και ο Μοχάμεντ Σαλάχ, π.χ., είναι, ολοφάνερα ντεφορμέ. Αλλά ποιος να πάρει τη θέση τους χωρίς αυτό να αποτελεί ρίσκο για το οποίο θα τα “ακούσει” μετά ο Κλοπ; Ο Κάλβιν Ράμσεϊ, που ήλθε ως back-up του Άρνολντ, μόλις έκλεισε τα 19 του κι αυτός. Και δεύτερο καθαρόαιμο δεξί εξτρέμ στην ομάδα, απλώς δεν υπάρχει.

Μπροστά υπάρχουν λύσεις, αλλά στο κέντρο όχι…

Φυσικά, μπροστά υπάρχει πολλή ποιότητα, παρότι ο Ντάργουιν Νούνιες ακόμη δεν έχει βρει πατήματα. Μαζί με Ρομπέρτο Φιρμίνο, Ντιόγκο Ζότα, Λουίς Ντίας είναι μια τετράδα που θα μπορούσε να δώσει “ανάσες” στον Σαλάχ χωρίς η Λίβερπουλ να χάσει δύναμη πυρός. Η υπόθεση “κέντρο”, ωστόσο, είναι πολύ πιο σύνθετη. Παίκτες-κλειδί είναι “σκασμένοι” -και λογικά. Ο Φαμπίνιο, που κλείνει τα 29 σ’ ένα μήνα, μέσα στο ημερολογιακό 2022 έχει φτάσει πια τα 4.400 αγωνιστικά λεπτά. Ο Χέντερσον, στα 32 το ίδιο. Ο Τζέιμς Μίλνερ κλείνει τα 37 το Γενάρη. Όλοι είχαν ελάχιστο καιρό ξεκούρασης λόγω του “συμπιεσμένου” εφέτος προγράμματος.

Από πέρυσι το καλοκαίρι η Λίβερπουλ έχει δώσει 165.000.000 ευρώ για να φέρει Ιμπραχίμα Κονατέ, Λουίς Ντίας και Νούνιες. Αλλά στα χαφ έκανε μόνο μια… εσωτερική μεταγραφή, περνώντας τον Έλιοτ στη μεγάλη ομάδα. Με άλλη λόγια, η ομάδα ξεκίνησε ως φαβορί για… τα πάντα και πάλι. Αλλά αυτή η προσδοκία θα έπρεπε να έχει “προίκα” και τουλάχιστον δύο παίκτες πρώτης γραμμής στα χαφ για να μην είναι αβάσιμη.

Πρέπει να βάλει μπροστά το “σχέδιο Τσιμίκας”…

Όσο καλός κι αν είναι ο Κλοπ, δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δε χωράει. Ή θα κάνει πρωταθλητισμό αγκομαχώντας ή θα βάλει μπρος το σχέδιο… “Τσιμίκας”. Ο Γερμανός πήρε τον Έλληνα διεθνή, αρχικά για να μην αφήσει τα… πνευμόνια του στο γήπεδο ο Άντριου Ρόμπερτσον. Πλέον όμως, μπορεί να τον εμπιστευθεί ως βασικό χωρίς άγχος ή/και πίεση από την κερκίδα. Μέχρι το Γενάρη -και κάποιες πιθανές προσθήκες τότε- παρόμοιο πλάνο πρέπει να λειτουργήσει, περίπου αναγκαστικά και για αρκετές ακομη θέσεις, ειδικά στα χαφ. Ίσως κοστίσει αγωνιστικά. Αλλά σε βάθος χρόνου θα είναι σίγουρα κέρδος…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ