Ο "Τσινγκούρι", το "Μυρμήγκι" είχε συμφωνήσει σε όλα να είναι ο αντικαταστάτης του Μαρσέλο Μπιέλσα στον πάγκο της Λιντς. Αλλά οι νέοι Αμερικανοι συν-ιδιοκτήτες (προς το παρόν) είχαν άλλα σχέδια. Μάλλον... όχι και τόσο έξυπνα...

Λιντς: Πιάστηκαν… “αμερικανάκια” με τον Βαλβέρδε! Με μόλις 8 νίκες, 10 ισοπαλίες και 18 ήττες σε 36 ματς, η Λιντς ισοβαθμεί αυτή τη στιγμή με τη Μπέρνλεϊ (35 ματς) στους 34 βαθμούς. Αλλά έχει και χειρότερη διαφορά τερμάτων (-38) και, γι’ αυτό, τη θηλιά του υποβιβασμού στο λαιμό της. Η Λιντς έχασε  με 0-3 και το εξ αναβολής με την Τσέλσι και έχει ακόμη, την προτελευταία αγωνιστική να υποδεχθεί τη Μπράιτον (αδιάφορη) και στο φινάλε να παίξει εκτός με την επίσης αδιάφορη Μπρέντφορντ.

Αν σώσει την κατηγορία, θα τη σώσει στο νήμα και μετά από πολύ άγχος και κόπο. Δύσκολο πια. Και, σίγουρα, ο Τζέσε Μαρς, που στις 27 Φεβρουαρίου πήρε τη θέση του Μαρσέλο Μπιέλσα, δε θα μπορεί να πιστωθεί τυχόν τέτοια, απρόσμενη πλέον, όπως έχει η κατάσταση, επιτυχία περισσότερο από τον Αργεντινό… Ο Αμερικανός έχει ως τωρα 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες  στον πάγκο της ομάδας. Δηλαδή μια επίδοση, λίγο πολύ παρόμοια με του “ωραίου τρελού”. Αλλά πιθανότατα όχι απ’ αυτή που θα είχε ο… Ερνέστο Βαλδέρδε.

 


Είχε συμφωνήσει σε όλα για διάδοχος του Μπιέλσα

Ο πολύ αγαπητός -και- στους φίλους του Ολυμπιακού Ισπανός προπονητής κάνει… “αγρανάπαυση¨ από το Γενάρη του 2020, όταν έφυγε από τη Μπαρτσελόνα. Και η απόφαση για την απομάκρυνση του Μπιέλσα από τον πάγκο της Λιντς είχε ληφθεί από το τέλος της περασμένης χρονιάς. Αρχές της εφετινής, ο Βαλβέρδε είχε συνάντηση με τον Βίκτορ Όρτα, αθλητικό διευθυντή της ομάδας. Μετά από δύο ακόμη ραντεβού οι δυο πλευρές ήλθαν σε συμφωνία.

Μάλιστα, το deal είχε κλείσει σε κάθε λεπτομέρεια, με τον Βαλβέρδε και το επιτελείο του να κάνουν συμφωνία 3ετίας για 15.000.000 ευρώ. Το “Μυρμήγκι”, ο “Txingurri” των γηπέδων ετοίμαζε τα πλάνα του για την αναγέννηση της Λιντς -όσο αυτό θα ήταν δυνατόν, αφού η ομάδα, παρά την κακή πορεία δεν έκανε ούτε μια μεταγραφή τον Ιανουάριο. Όμως όσο έκανε σχέδια ο Βαλβέρδε, έκανε και ο Ιταλός ιδιοκτήτης της ομάσας, Αντρέα Ραντιτσάνι.

Ο Ραντιτσάνι αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της Λιντς το 2016, αλλά από πέρυσι το Δεκέμβριο ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο “49ers Enterprises“, στον οποίο ανήκει και η ομάδα του NFL Σαν Φραντσίσκο 49ers. Οι Αμερικανοί απέκτησαν, τελικά, το 46% των μετοχών, αλλά με οψιόν να φτάσουν το 100% ως το 2024. Κάτι που, φυσικά, τους έδωσε το δικαίωμα να έχουν ουσιώδη άποψη στις αποφάσεις της ομάδας. Αυτό που αποφάσισαν ήταν ο… Τζέσε Μαρς.

Οι Αμερικανοί, για κάποιο λόγο, είπαν… Τζέσε Μαρς

“Παιδί” της Red Bull και προπονητής ως τώρα μόνον δικών της ομάδων (Νέα Υόρκη, Σάλτσμπουργκ, Λειψία), ο Μαρς χώρισε τους δρόμους του από την τελευταία μάλλον ως αποτυχημένος, το Δεκέμβριο πέρυσι. Για κάποιο λόγο, ωστόσο, οι νέοι αμερικανοί συνιδιοκτήτες της Λιντς είχαν την πίστη -πώς και γιατί, ο… God και η ψυχή τους!- ότι μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά στην ομάδα από τον Βαλβέρδε των 4 τίτλων σε 2,5 χρόνια με τη Μπαρτσελόνα!

Και, κάπως έτσι, η συμφωνία με τον “Τσινγκούρι” δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα. Εμείς δεν είδαμε αυτόν τον σπάνιο τζέντλεμαν των γηπέδων σε πάγκο της Πρέμιερ Λιγκ. Και η Λιντς θα πρέπει να παλέψει σκληρά ως το τέλος για να παραμείνει σ’ αυτήν. Είναι, πια, πάρα πολύ δύσκολο να το καταφέρει. Και, φυσικά, ναι: Η ιστορία δε γράφεται με “αν”. Αλλά η κοινή λογική λέει ότι πιο καλές πιθανότητες έχεις μ’ έναν έμπειρο -στο υψηλότερο επίπεδο- προπονητή στον πάγκο σου, παρά με τον Μαρς. Τι τα θέλετε, ωστόσο; Με τα… αμερικανάκια και πιο περίεργα πράγματα έχουν συμβεί…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι