Είναι το όνειρο κάθε προπονητή να βρει στο γήπεδο δυο παίκτες που να συνεργάζονται τόσο άψογα όσο και το καλύτερο χορευτικό ζευγάρι στην πίστα ή τον πάγο. Ο Άγγλος με τον Κορεάτη της Τότεναμ μόλις πέρασαν στην κορυφή αυτής της λίστας. Και... συνεχίζουν!

Κέιν – Σόν και τα “ζευγάρια” της Πρέμιερ που άφησαν εποχή! Η υπόθεση πάει ως εξής. Λέει ο ένας: “Παρακαλώ, συνάδελφε, πάρτε και βάλτε αυτό το γκολ”. “Ω, μα τι λέτε, αγαπητέ συνάδελφε; Θα ήταν άδικο εκ μέρους μου. Παρακαλώ, πάρτε βάλτε το εσείς!”. Και ούτω καθεξής. Ναι. Μιλάμε για το υγρό όνειρο κάθε τεχνικού. Να έχει στην επίθεση -ή το κέντρο και την επίθεση- δυο παίκτες που να είναι, συγχρόνως, εκτελεστές, όπως όμως και… αλτρουιστές.

Να μην ανταγωνίζονται, ούτε καν υγιώς, αλλά να είναι ο καθένας το alter-ego του άλλου. Χωρίς εγωισμούς και άλλα τέτοια. Μια τέλεια συνεργασία που να παραπέμπει στον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται τα ζευγάρια στο τάνγκο ή το καλλιτεχνικό πατινάζ. ‘Η έστω, το ζευγάρι… “Κύριος και Κυρία Σμιθ” -σε… “δολοφονική” αποτελεσματικότητα.

Το μεγάλο ρεκόρ των Κέιν και Σον

Ο Χάρι Κέιν και ο Σον Χιουνγκ-Μιν, μάλλον ο κορυφαίος Κορεάτης ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, είναι πλέον το κορυφαίο τέτοιο δίδυμο στην Πρέμιερ. Στις 26 Φεβρουαρίου, στο 0-4 επί της Λιντς, ο Χάρι τροφοδότησε τον Σον για το τελευταίο γκολ της αναμέτρησης. Και, έτσι, οι μεταξύ τους τέτοιες συνεργασίες έφτασαν τον αριθμό-ρεκόρ των 37!


Όσοι άφησαν πίσω τους…

Το δίδυμο Κέιν-Σον, αφήνει, έτσι, πίσω του θρυλικά ζευγάρια της Πρέμιερ, που έχουν αφήσει εποχή, ενώ, μάλιστα, το 5ο στη σειρά επίσης ανήκε στην Τότεναμ. Συγκεκριμένα, όσοι ακολουθούν είναι οι:

Ντιντιέ Ντρογκμπά και Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι) με 36
Σέρχιο Αγουέρο και Νταβίντ Σίλβα (Σίτι) με 29
Τιερί Ανρί  και Ρομπέρ Πιρές (Άρσεναλ) με 29 επίσης και
Ντάρεν Άντερτον και Τέντι Σέριγχαμ (Τότεναμ) με 27.

Όσο περνάει ο καιρός “δένουν” ακόμη πιο πολύ!

Να πούμε εδώ ότι o Χάρι Κέιν έφτασε πλέον τα 239 γκολ σε 372 εμφανίσεις με την Τότεναμ (με 174 απ’ αυτά σε 266 εμφανίσεις στην Πρέμιερ). Όμως και ο Κορεάτης, απ’ την πλευρά του, στην 7η σεζόν του με τους “Κανονιέρηδες” γράφει επίσης ιστορία.

Έχει φτάσει πλέον τα 118 γκολ σε 311 συμμετοχές -80 σε 219 στην Πρέμιερ. Είναι ο κορυφαίος ασιατικής καταγωγής σκόρερ και στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η μεταγραφή του στην Τότεναμ, το 2015 , για 25.000.000 ευρώ παραμένει η πιο ακριβή Ασιάτη ποδοσφαιριστή ever. Κι όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο πολύ “δένει” με τον Κέιν, ώστε να φτάσουν να συνθέτουν ένα απίθανο ζευγάρι που το έχει φτάσει σε… άλλο επίπεδο το πράγμα!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τότεναμ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι