Κέι: Ο μπέμπης των Reds αξίζει το βάρος του σε χρυσό! Το “Κέι” είναι χαϊδευτικό του Κέιντ. Και το επώνυμό του είναι Γκόρντον. Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 2004. Κάτι μήνες αφότου έκλεισε τα 16 του, έγινε επαγγελματίας. Και μετά από άλλους δύο, πήρε μεταγραφή για τη Λίβερπουλ. Τότε, στις 5 Φεβροαυρίου του 2021, οι […]

Κέι: Ο μπέμπης των Reds αξίζει το βάρος του σε χρυσό! Το “Κέι” είναι χαϊδευτικό του Κέιντ. Και το επώνυμό του είναι Γκόρντον. Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 2004. Κάτι μήνες αφότου έκλεισε τα 16 του, έγινε επαγγελματίας. Και μετά από άλλους δύο, πήρε μεταγραφή για τη Λίβερπουλ.

Τότε, στις 5 Φεβροαυρίου του 2021, οι Reds έδιναν στη Ντέρμπι ποσό που, συνολικά, άγγιζε τα 3.500.000 ευρώ! Για έναν ποδοσφαιριστή 16 ετών και 4 μηνών, τα χρήματα αυτά έμοιαζαν λιγάκι “τρελά”. Και κάπως ριψοκίνδυνα. Αποδείχθηκαν σοφά. Και σίγουρη επένδυση.

Τον Αύγουστο του 2021 ο πιτσιρικάς έπαιξε με την πρώτη ομάδα στο φιλικό προετοιμασίας με την Οσασούνα. Καλά καλά δεν είχε ακόμη γένια. Κι όμως…

Αμούστακος στο Κύπελλο με… ρεκόρ!

Τον Σεπτέμβριο πέρυσι, πάντα πριν ακόμη κλείσει τα 17 του, ντεμπουτάρισε στο Κύπελλο, στο 3-0 απέναντι στη Νόριτς. Και σ’ αυτό το παιχνίδι εντυπωσίασε με τη σοβαρότητα, τις τεχνικές του δυνατότητες, αλλά και τη δύναμή του, παρότι είναι βραχύσωμος και αδύνατος.

https://www.youtube.com/watch?v=lHhUimywJSA

Και στο ματς Κυπέλλου με τη Σριούσμπερι, στις 9 Ιανουαρίου, ισοφάρισε για τη Λίβερπουλ στο 34′ (τελικό 4-1 για τους Reds). Έγινε έτσι ο δεύτερος νεώτερος παίκτης στην ιστορία τους που σκοράρει στο θεσμό: 17 χρονών και 96 ημερών.
(Το ρεκόρ ανήκει στον Μπεν Γούντμπερν. Ο Γούντμπερν, που εφέτος παίζει δανεικός στη σκοτσέζικη Χαρτς, είχε σκοράρει το 2016 κατά της Λιντς σε ηλικία 17 χρονών και 45 ημερών…)

Το παιδί-θαύμα του Κλοπ, που λατρεύει η κερκίδα!

Ο Γιούργκεν Κλοπ μιλάει, όπως είναι φυσικό, με τα καλύτερα λόγια για τον μικρό. Κυρίως, για την ωριμότητα που δείχνει στο παιχνίδι του. Και, πράγματι, εάν δεν ξέρεις ότι πρόκειται για ένα παιδί που θέλει ακόμη εννιά μήνες για να κλείσει τα 18, ο Κέι μοιάζει έτοιμος, “ψημμένος” παίκτης.

Οι… φίλοι της ομάδας όμως, γνωρίζουν την ηλικία αυτού του μικρού διαμαντιού. Και, μαζί με την προσεκτική από πλευράς Κλοπ αγωνιστική διαχείρισή του, βάζουν κι εκείνοι το λιθαράκι τους για να ανεβάσουν την ψυχολογία του. Στο ματς με τη Σριούσμπερι τον αποθέωσαν όρθιοι όταν έγινε αλλαγή.

https://www.youtube.com/watch?v=stUcXb5iedo

Τα 3.500.000, μοιάζουν πλέον… πενταροδεκάρες!

Ο Γερμανός τεχνικός δείχνει ότι ήξερε πολύ καλά τι έκανε όταν έδωσε το ΟΚ για τα 3.500.000 ευρώ στη Ντέρμπι πριν από ούτε ένα χρόνο. Ο Κέι ξεχώριζε και στην ιστορική ομάδα της πόλης που γεννήθηκε. Αλλά το ταλέντο του δε χωρούσε εκεί. Ήταν φτιαγμένος για πιο μεγάλα πράγματα.

Τα ζει τώρα, στη Λίβερπουλ. Με την Κ23, βγάζει μάτια. Ο Κλοπ και οι συνεργάτες του κάνουν, ως τώρα, εξαιρετική δουλειά. Τον κρατούν προσγειωμένο, σοβαρό και αφοσιωμένο στις προπονήσεις. Και σιγά σιγά τον ενσωματώνουν στη μεγάλη ομάδα με λεπτά συμμετοχής στα κατάλληλα παιχνίδια.

Στην Πρέμιερ, ο Γκόρντον δεν έχει παίξει ακόμη. Είναι λογικό. Ακόμη… ψηλώνει και χτίζεται σα σώμα. Βιασύνη δεν υπάρχει, Όταν θα έλθει η κατάλληλη στιγμή θα αποκτήσει και αυτή την εμπειρία. Η Λίβερπουλ πέτυχε διάνα στο πρόσωπό του. Σε ηλικία που μπορεί πλέον, από πέρυσι τον Οκτώβριο να οδηγήσει αυτοκίνητο, αλλά όχι ακόμη και να … ψηφίσει, ο μικρός αξίζει ήδη το βάρος του σε χρυσό…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ