Τέσσερις μήνες πριν κλείσει καν τα 23 του, ο Γερμανός επιθετικός χαφ έχει ήδη γίνει ηγετική μορφή της ομάδας. Και, ακόμη πιο σημαντικό, το πιο "κρύο" αίμα της. Ο παίκτης που δε διστάζει να παίρνει επάνω του την ευθύνη τις πιο κρίσιμες στιγμές...

Κάι Χάβερτζ: (Και) η Τσέλσι ήθελε… το Γερμανό της! Με μπόι 1μ90, λεπτός και αθλητικός, ο Κάι φαίνεται από μακριά… αυτό που είναι. ‘Ενας επιθετικός μέσος-ορισμός της θέσης, αλλά και ταμάμ για το ρόλο που όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος στο σύγχρονο ποδόσφαιρο: “Ψευτο-εννιάρι”. Παίζει άνετα και με τα δύο πόδια, είναι, όμως, καλός και με το κεφάλι, έχει εξαιρετική τεχνική, είναι άριστος πασέρ, βλέπει γήπεδο, βρίσκει ή και δημιουργεί χώρους. Είναι ό,τι οι Γερμανοί περιγράφουν ως Alleskönner, δηλαδή παίκτης που κάνει τα πάντα στο γήπεδο. “Πασπαρτού”.

Ένα κοντινό πλάνο στο πρόσωπό του, ωστόσο, θα αποκαλύψει… και πάλι αυτό που είναι. Ένα χαμογελαστό, νεαρό παιδί, με φωτεινό βλέμμα, που δείχνει πολύ μικρότερος κι από τα σχεδόν 23 του -τα κλείνει στις 11 Ιουνίου. Και εκεί έρχεται η έκπληξη. Όχι επειδή ένας νεαρός παίκτης έχει τόσο ταλέντο. Αλλά επειδη είναι ένας νεαρός παίκτης που, στο γήπεδο, δείχνει πια “ψημμένος” στα δύσκολα επαγγελματίας με καντάρια εμπειρίας στα πόδια του!


Από μικρός στα… “βάσανα” -σε Μπάγερ, αλλά και Εθνική…

Φυσικά, ο Κάι, παρότι στα 23 του, μετράει ήδη πολλά χρόνια στα γήπεδα. Στη Μπάγερ έπαιξε, από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 17 ετών και 126 ημερών -ρεκόρ για τη ομάδα τότε. Μέχρι τη μεταγραφή του, για πάνω 80.000.000 ευρώ στην Τσέλσι, το καλοκαίρι του 2020, ο Χάβερτζ είχε προλάβει 150 ματς και 46 γκολ με τη Λεβερκούζεν, σε όλες τις διοργανώσεις! Και, εν τω μεταξύ, έχει βάλει και το πρώτο του διεθνές γκολ με την Ανδρών, στο φιλικό με την Αργεντινή τον Οκτώβριο του 2019.

Όμως, για να είμαστε και ρεαλιστές, άλλες οι απαιτήσεις της Μπάγερ κι άλλες της Τσέλσι -και της Πρέμιερ Λιγκ. Θα ήταν άδικο να πει κάποιος “ΟΚ, δεν πειράζει που είναι 21 και κάτι μηνών. Αυτός θα πάρει την ομάδα πάνω του”. Όμως… άδικο-ξεάδικο, σχεδόν από την πρώτη στιγμή, ο Κάι έδειξε στο γήπεδο 21 χρονών σε πνευμόνια και τρεξίματα, αλλά και… 31 σε ωριμότητα, σοβαρότητα και τακτική πειθαρχία.

Παίκτης για τις δύσκολες στιγμές -και αποστολές…

Ούτε ενάμιση χρόνο από το ντεμπούτο του στη λονδρέζικη ομάδα, στις 14 Σεπτεμβρίου του 2020, ο πιτσιρικάς είναι, πια, από σκέτο Κάι, “Κινγκ Κάι” για τους οπαδούς της ομάδας και τους συμπαίκτες του. Βέβαια, “Κινγκ Κάι” είναι ένας ήρωας γιαπωνέζικου κόμικ που καμία σχέση δεν έχει με κάτι σε ψηλό-λεπτό όπως ο Χάβερτζ, αλλά αυτό δεν είναι η ουσία.

Η ουσία είναι ότι ο Χάβερτζ πράγματι κάνει “βασιλικά” πράγματα ως τώρα. Εκτός από το σπουδαίο EURO του, πέρυσι (2 γκολ και παρουσία-φωτιά και με Πορτογαλία και με Αγγλία), ο Κάι είναι πια ο άνθρωπος των μεγάλων ματς για την Τσέλσι. Ο ψύχραιμος τη στιγμή που η μπάλα ζυγίζει -για άλλους- 100 κιλά.

Στο Άμπου Ντάμπι έγινε και ο… Λιονέλ Μέσι της Τσέλσι. Με δικό του εύστοχο πέναλτι στο τέλος της παράτασης, οι “Μπλε” πήραν το Παγκόσμιο Συλλόγων. Με δικό του γκολ πήρε η Τσέλσι και το Τσάμπιονς Λιγκ πέρυσι. Μόνον ο Αργεντινός έχει να επιδείξει στην καριέρα του κάτι ανάλογο, αφού με δικά του γκολ πήρε η Μπάρτσα το Τσάμπιονς Λιγκ το 2011 απέναντι στη Γιουνάϊτεντ και το Παγκόσμιο Συλλόγων, απέναντι στη Σάντος.

Συμμετοχή και στο ματς-τίτλο με τη Βιγιαρεάλ

Φυσικά, συμμετοχή είχε και στο γκολ που έκανε το 1-0 στον τελικό του Σούπερ Καπ, απέναντι στη Βιγιαρεάλ, εκεί όπου έλαμψε και ο Κέπα Αριθαμπαλάγα

Οι -πολυάριθμοι- λάτρεις των στατιστικών  τονίζουν επίσης και ότι ο “Κινγκ Κάι” ήταν παίκτης ουσίας για την Τσέλσι και σε αρκετά ακόμη “καυτά” ματς.


Οι οπαδοί της Τσέλσι γκρινιάζουν συχνά-πυκνά εφέτος, επειδή βλέπουν ότι η Σίτι τους έχει ξεφύγει με 16 βαθμούς (σε 25 ματς) και η Λίβερπουλ 7 (με τα ίδια, 24). Θέλουν την ομάδα πρωταγωνίστρια παντού και πάντοτε. Και καλά κάνουν. Παρόλα αυτά, ειδικά ο Κάι δεν μπαίνει ποτέ στο στόχαστρο. Είναι από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της ομάδας στην κερκίδας, με ειδικό τραγούδι για εκείνον -παράφραση του Heaven Is A Place On Earth, της Μπελίντα Καρλάιλ. Και σ’ ανώτερα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ