Μια pound sterling αξίζει 1,2 ευρώ. Και ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα πρέπει να μάθει να κάνει πολύ καλά αυτόν τον πολλαπλασιασμό.

Η Σίτι έκανε τον Έρλινγκ… στέρλινγκ (pound)! Το αγγλικό νόμισμα που στα ελληνικά ονομάζουμε “λίρα στερλίνα” έχει ιστορία πολλών αιώνων. Φυσικά, παρέμεινε νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου και όσο η χώρα ήταν στην Ε.Ε. Και, ακόμη πιο φυσικά, ακόμη και σήμερα είναι κατά 20% ισχυρότερο του ευρώ. Μια pound sterling αξίζει 1,2 ευρώ. Και ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα πρέπει να μάθει να κάνει πολύ καλά αυτόν τον πολλαπλασιασμό.

Διότι όλα δείχνουν ότι οι τελευταίοι ενδοιασμοί της Σίτι ανήκουν στο παρελθόν. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αποφάσισε να δώσει μονομιάς -και όχι σταδιακά- τα 75.000.000 της ρήτρας του Νορβηγού στη Ντόρτμουντ. Και συχρόνως έκανε τον ‘Ερλινγκ… St-Erling. Τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της Πρέμιερ Λιγκ!

Σύμφωνα με όσα διαρέουν από την Αγγλία, η Σίτι έδωσε στον Χάαλαντ… 600.000 στερλίνες τη βδομάδα. Δηλαδή 720.000 ευρώ. Μπορείτε να κλάψετε ελεύθερα. Το ίδιο κάναμε κι εμείς. Με μηνιαίο μισθό 2.880.000 ευρώ -ή αν θέλετε, 34.560.000 το χρόνο- ο Έρλινγκ θα ξεπεράσει τα 612.000 ευρώ βδομαδιάτικο του Κριστιάνο Ρονάλντο που είναι τώρα στην κορυφή της λίστας.

Σπάει τα ρεκόρ σε Σίτι-Πρέμιερ…

Αν αληθεύει αυτό το ποσό, μιλάμε για έναν ακόμη ενδοιασμό της Σίτι που πέρασε στο παρελθόν. Ήταν η σχετική απροθυμία της να δώσει σε παίκτη της περισσότερα απ’ όσα παίρνει ο Ντε Μπρούιν (480.000 ευρώ τη βδομάδα, 2ος καλύτερα αμοιβόμενος στην Πρέμιερ, μετά τον CR7). Ραχίμ Στέρλινγκ (όνομα και πράγμα κι αυτός!) και Τζακ Γκρίλις παίρνουν από τη Σίτι 360.000 ευρώ τη βδομάδα, ενώ ο Τζον Στόουνς παίρνει στρογγυλά 300.000 ευρώ.

Φυσικά, η Σίτι είναι πρωταθλήτρια, και χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε… Ότι στην 1η πεντάδα της Πρέμιερ Λιγκ σε αμοιβές, η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ, που είναι εφέτος απλά τραγική, έχει, εκτός του CR7 και άλλους 3 παίκτες, όμως, το λες και παράξενο…

Αμοιβή… 1,19 ευρώ το δευτερόλεπτο!

Οι “Κόκκινοι Διάβολοι” πληρώνουν με 450.000 ευρώ την εβδομάδα τον Νταβίντ ντε Χέα και με 420.000 τον Τζέιντον Σάντσο και τον Ραφαέλ Βαράν. Τα βλέπει, δηλαδή, όλα αυτά, π.χ. ο Φιλ Φόντεν, που έχει 12 γκολ και 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και… κάτι παθαίνει. Διότι παίρνει “μόλις” 14.400 ευρώ τη βδομάδα…

Τι να κάνει όμως κανείς; Αυτά έχει ο καπιταλισμός -και ο ποδοσφαιρικός. Μεγάλες ανισότητες. Αλλά αυτά (θα) είναι ψιλά γράμματα για τον… “St-Erling” που θα παίρνει από τη Σίτι 1,19 ευρώ το… δευτερόλεπτο! (Σε άλλα νέα, ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα θα φτάσει τα 713 ευρώ για 160 εργάσιμες ώρες το μήνα. Δηλαδή… 0,οο12 ευρώ το δευτερόλεπτο. Περίπου 1.000 φορές, 991,6, για την ακρίβεια, λιγότερο από την αμοιβή του Χάαλαντ, που θα βγάζει τόσα σε κάτι λιγότερο από 10 λεπτά…)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ