Η καταλανική ομάδα έχει γράψει ιστορία με τον Γκουαρδιόλα στον πάγκο της. Και η αλήθεια είναι ότι επρόκειτο για μια πολύ ξεχωριστή ομάδα από διάφορες απόψεις. Και από την άποψη του ίδιου, όπως φαίνεται...

H top 11άδα του Πεπ… “φωνάζει” Μπάρτσα! Γενικά, σε όλους μας φαίνεται σα να προπονεί καμιά… 30ρια χρόνια. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα, πρώτος προπονητής έγινε μόλις το 2008. Κι έχει γνωρίσει τρεις πάγκους: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι. Τώρα, το να πούμε αν… πέτυχε ή όχι σ’ αυτούς είναι μάλλον περιττό -για να μην πούμε χαζό.

ΟΚ. Το Τσάμπιονς Λιγκ του… διαφεύγει, εδώ και 11 χρόνια. Αλλά δεν είναι και ότι λείπει από τη συλλογή του. Δύο έχει με τη Μπαρτσελόνα. Κι από πρωταθλήματα, Κύπελλα, Σούπερ Καπ, Παγκόσμια Συλλόγων κ.λπ., άλλο τίποτε. Να βαριέσαι να μετράς. Και, φυσικά, τα καλύτερα είναι μπροστά του. Το Γενάρη έκλεισε τα 51 του. Για πολλά χρόνια ακόμη θα προπονεί κορυφαίους συλλόγους. Και, βέβαια, κορυφαίους παίκτες.

Έτσι, λοιπόν, το να φτιάξει μια κορυφαία ενδεκάδα απ’ όσους έχει ήδη προπονήσει ήταν λίγο δύσκολο. Και σίγουρα, κάποιους θα αδικούσε. Η ιστορία ωστόσο, γράφει και δεν ξεγράφει. Σπουδαίες ομάδες και η Μπάγερν και Σίτι. Αλλά η Μπαρτσελόνα του Πεπ ήταν μια ξεχωριστή ομάδα από πολλές απόψεις.

Στην 5ετία του στον πάγκο της, από το 2008 ως το 2013, η Μπάρτσα πρέπει να… δεκαπλασίασε τους οπαδούς της ανά την υφήλιο. Απίστευτο ποδόσφαιρο, προσωπικότητα, πνεύμα μαχήτριας και, ΟΚ. Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε; Μερικούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στις θέσεις τους  όχι μόνο της εποχής, αλλά όλων των εποχών.

Η “μαγική” του Μπάρτσα, τη μερίδα του λέοντος…

Λογικό είναι, λοιπόν, ότι στην top 11άδα του Πεπ, η Μπάρτσα έχει… άνετη αυτοδυναμία με απόλυτη πλειοψηφία. Έξι στους έντεκα: Ντάνι Άλβες, Ζεράρ Πικέ, Σέρχι Μπουσκέτς, Τσάβι, Αντρές Ινιέστα και, βέβαια, Λιονέλ Μέσι είναι μέλη αυτής της ομάδας που… και μ’ αυτούς μόνο να έπαιζε, που λέει ο λόγος, πάλι θα κέρδιζε τις μισές αντιπάλους.

Από τη Μπάγερν, που είναι δεύτερη σε προτιμήσεις, φυσικά κάτω απ’ τα δοκάρια είναι ο Μάνουελ Νόιερ, αριστερός φουλ μπακ ο Ντάβιντ Άλαμπα και, όπως είναι λογικό, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σέντερ φορ. Εντύπωση προκαλεί ίσως το γεγονός ότι η Σίτι, με την οποία ο Πεπ έχει συμπληρώσει τα περισσότερα παιχνίδια (351, ενώ με τη Μπάρτσα έχει 247 και τη Μπάγερν 161) εκπροσωπείται μόλις από 2 παίκτες. Τον εμβληματικό Βενσάν Κομπανί και τον Κέβιν ντε Μπρόινε.

Τι τα θέλετε; Όσο περνούν τα χρόνια, ο Πεπ γίνεται όλο και πιο πολύ ο… ίδιος οι ομάδες του. Και, ξαναλέμε: εκείνη η Μπάρτσα είχε όντως μια ποδοσφαιρική μαγεία δύσκολο να την ξεχάσει κανείς. Πόσο μάλλον ο προπονητής που τη δημιούργησε…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι