Για κάποιους ίσως το πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου, με συνολίκή αξία πάνω από 1 δισ. ευρώ, η "μικρή" κατηγορία της Αγγλίας έκανε πρεμιέρα χθες. Έχει και μεγάλα φαβορί για τον τίτλο και την άνοδο. Αλλά, όπως πάντοτε, θα έχει επίσης και εκπλήξεις και αγωνία ως το τέλος.

H Premier λάμπει! Αλλά η Τσάμπιονσιπ “καίει”! Η “μικρή” κατηγορία της Αγγλίας είναι, χρόνια τώρα, αγαπημένο πρωτάθλημα όσων παίζουν στοίχημα. Αλλά “μαζικά” μπήκε στη ζωή των Ελλήνων φιλάθλων πέρυσι, λόγω της τρελής πορείας της Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Άλλοι για να πικάρουν φίλους, άλλοι από συμπάθεια, άλλοι από αντιπάθεια, πάντως όλοι είχαν τα μάτια στραμμένα στην ομάδα του Στιβ Κούπερ, που, από τελευταία το Σεπτέμβρη φιγουράρει, πλέον, στα μεγάλα σαλόνια.

Το παιχνίδι Χάντερσφιλντ-Μπέρνλεϊ (0-1) άνοιξε την αυλαία στην ποδοσφαιρική δράση στην Αγγλία. Και έδωσε κλώτσο για ν’ αρχίσει ένα πρωτάθλημα που, για αρκετούς, είναι ίσως το πιο δύκολο του κόσμου. Διότι η λαμπερή Πρέμιερ έχει εκπλήξεις και ανατροπές κάθε αγωνιστική. Έχει όμως και αδιαφιλονίκητα φαβορί, για τον τίτλο, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, που παίζουν απόψε στο Κομιούνιτι Σιλντ, το “Λιγκ Καπ” της Αγγλίας είναι τα μεγάλα. Η Τσάμπιονσιπ όμως έχει, κάθε χρόνο, τουλάχιστον 6-7, ίσως και περισσότερες ομάδες που ελπίζουν βάσιμα.

Ένας μαραθώνιος 46 αγωνιστικών, με αξία πάνω από 1 δισ. ευρώ

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι είναι ένας απίστευτος μαραθώνιος 24 ομάδων και 46 αγωνιστικών, συν τα πλέι οφ της ανόδου. Έχει 592 παίκτες (274 οι ξένοι), με μέση χρηματιστηριακή αξία 1.800.000 ευρώ. Συνολικά αξίζει πάνω από 1 δισ. ευρώ, με την εφετινή Γουότφορντ να είναι η ακριβότερη ομάδα της.  Η Γουότφορντ αποτιμάται κάτι λιγότερο από τον Ολυμπιακό (124.000.000 ευρώ). Και, μαζί με τη Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη και τη Γουέστ Μπρομ, ή τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έχουν, οι τρεις τους, αξία λίγο λιγότερη απ’ όσο όλη η Σούπερ Λιγκ. Και, αν το χρήμα δε φέρνει την ευτυχία, όπως λένε, σίγουρα πάντως… βοηθάει προς την κατεύθυνση αυτή.


Διότι, ακριβώς λόγω της αξίας τους, αλλά και της σχετικής εμπειρίας τους, Νόριτς και Γουότφορντ είναι, από την άποψη των στοιχηματικών τα πρώτα πρώτα φαβορί για τίτλο και άνοδο. Γουέστ Μπρομ, Σέφιλντ και Μίντλεσμπρο έχουν -για τις στοιχηματικές πάντοτε- αρκετά λιγότερες πιθανότητες (για πρωτιά). Όμως κανείς δε μπορεί να υποτιμήσει την εμπειρία τους.

Όσοι κυνηγούν την έκπληξη και τα αουτσάιντερ, πάλι, βλέπουν στην Κόβεντρι την… εφετινή “Νότιγχαμ“, αλλά η αλήθεια είναι ότι μάλλον μιλάμε για πολύ αισιόδοξες εκτιμήσεις που το ρόστερ της δε δικαιολογεί. Βέβαια, είπαμε: σ’ ένα πρωτάθλημα όπως η Τσάμπιονσιπ, με… ατέλειωτες αγωνιστικές συν την ευκαιρία των πλέι-οφ οι προβλέψεις μπορούν εύκολα να πάνε… περίπατο στην πορεία. Πάμε, λοιπόν!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик