Ακριβές μεταγραφές, ηγεμονικές μηνιαίες αμοιβές και... μηδέν εις το πηλίκον. Τίποτε δεν πηγαίνει καλά στη Μάντσεστερ εφέτος και κάτι τέτοιο ποτέ δε μπορεί να βαρύνει μόνο τους παίκτες -ούτε τους πιο ακριβοπληρωμένους...

Γιουνάιτεντ: Το χρήμα της αγόρασε τη… δυστυχία που ήθελε! Ο ανεπανάληπτος Γκράουτσο Μαρξ ήταν αυτός που είπε: “Το χρήμα δε μπορεί να σου αγοράσει την ευτυχία, αλλά σίγουρα σου επιτρέπει να διαλέξεις τη δυστυχία που επιθυμείς”. Κανείς δε γνωρίζει πόση επιρροή είχε ο εικονικός αμερικανός κωμικός στην οικογένεια Γκλέιζερ, που έχει -και- τη Μάντσεστερ. Αλλά στην… πράξη, μάλλον δείχνει μεγάλη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Γιουνάιτεντ είναι η 4η πιο ακριβή ομάδα στην Πρέμιερ -πίσω από Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι. Η αξία της αποτιμάται στα 713.000.000 ευρώ! (Η συμπολίτισσα στα 959.000.000, η Λίβερπουλ στα 900 και η Τσέλσι στα 850…) Οι άλλες τρεις βρίσκονται με την ίδια σειρά και στο βαθμολογικό πίνακα. Αλλά η Γιουνάιτεντ, μετά το 1-1 με τη Λέστερ, είναι πια… 7η, σε θέση για… προκριματικά Conference -και αν!




Στα ίδια ματς, 30, είναι πια 3 βαθμούς πίσω από την Τότεναμ, που αξίζει 150.000.000 ευρώ λιγότερα. Είναι επίσης 3 βαθμούς πίσω από την Άρσεναλ, που όμως και έχει 2 ματς λιγότερα και αξίζει σχεδόν 200.000.000 ευρώ πιο “φτηνά”. Τι στα κομάτια; Είναι ισόβαθμη με τη Γουέστ Χαμ, που έχει μεν ένα ματς περισσότερο, αλλά αξίζει αρκετά λιγότερο από τα μισά χρήματα!

Μηνιαίοι μισθοί… 8.000.000 ευρώ για 4 παίκτες μόνο!

Ο Γκράουτσο δικαιώνεται 100%: η Γιουνάιτεντ μοιάζει να έχει επιλέξει να αγοράσει ακριβά την εφετινή μιζέρια της. Και όχι μόνο σε “χρηματιστηριακή” αξία. Διότι, συγχρόνως, έχει και πάρα πολύ υψηλά “λειτουργικά” έξοδα. Κανείς δεν ξέρει πόσα ακριβώς. Αλλά ξέρουμε σίγουρα ότι οι 4 στους 5 πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του πρωταθλήματος είναι δικοί της -μπορείτε να κλάψετε ελεύθερα, τα ποσά είναι… ανα μήνα!


Κριστιάνο Ρονάλντο, Νταβίντ ντε Χέα, Τζέιντον Σάντσο, Ραφαέλ Βαράν, κοστίζουν το μήνα 8.000.000 ευρώ! Σχεδόν 100.000.000 το χρόνο! Πολλά χρήματα παίρνει και ο Κέβιν ντε Μπρούιν, αλλά πάει για νταμπλ και είναι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μάντσεστερ, αντίθετα, είναι εκτός όλων των στόχων και θα δώσει μάχη για μια θέση στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό του χρόνου. Και πιθανότατα θα τη χάσει, όπως πάει.

Η αλλοπρόσαλλη οικονομική διαχείριση είναι η κορυφή του παγόβουνου…

Το χειρότερο είναι ότι θα είναι άδικο να πει κάποιος πως για την αποτυχία θα φταίνε κυρίως οι παίκτες -ναι: και οι πλέον ακριβοπληρωμένοι. Ο Ρονάλντο, π.χ., έχει 12 γκολ και 3 ασίστ ως τώρα στην Πρέμιερ. Δηλαδή, συμμετοχή σχεδόν στο 1/3 των (49 συνολικά) γκολ της ομάδας. Ο Σάντσο έχει, επί Ράνγκνικ πάρει μπρος, αλλά πιο πριν έδειχνε χαμένος. Ο ντε Χέα έχει 7 clean sheets ενώ παίζει… μπακότερμα σε ένα σωρό ματς. Ο Βαράν είναι, σε προδιαγραφές, ένας εξαιρετικός μπακ, αλλά είχε τραυματισμούς εφέτος και, σε κάθε περίπτωση, δίπλα στον Μαγκουάιρ δεν αποφεύγει κι εκείνος τις γκέλες…

Και, γενικά, όταν μια ομάδα που εξ ορισμού κάνει πρωταθλητισμό στην Πρέμιερ έχει ως τώρα δεχθεί 41 γκολ, αυτό δε μπορεί να είναι θέμα μόνο της αμυντικής γραμμής. Τίποτε δεν πηγαίνει καλά στη Γιουνάιτεντ εφέτος. Κι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο το πρόβλημα είναι συστημικό και αφορά πολύ περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές. Αν μια τόσο ακριβή ομάδα δε βγει του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ θα μιλάμε πια για επική αποτυχία. Και η αλλοπρόσαλλη οικονομική της διαχείριση θα είναι, απλώς, η κορυφή του παγόβουνου των προβληματικών καταστάσεων εντός της, που θα πρέπει να βρουν λύση…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ