Η αντεπίθεση... διαρκείας της ομάδας του Βαγγέλη Μαρινάκη τη φέρνει με πολύ σοβαρές πιθανότητες κοντά στην άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, χωρίς τη βάσανο των πλέι-οφ. Αλλά και έτσι να τα καταφέρει, τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ομάδας είναι ασύλληπτα!

Φόρεστ: Νίκη και… φεύγει -απευθείας- για τη “χρυσή” Πρέμιερ! Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει πολύ πλούσια ιστορία. Η ζωή της μετράει από το 1865, αλλά συγκεκριμένη ημερομηνία ίδρυσης δεν ξέρουμε. Με βάση την εφετινή χρονιά, ωστόσο, δε θα ήταν άσχημο να γιορτάζει τα γενέθλιά της στις… 16 Σεπτεμβρίου. Διότι εκείνη την ημέρα αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Κρις Χάτον και να παραδώσει τα ηνία στον Στιβ Κούπερ.

Αυτά που έχει κάνει από τότε η ομάδα, μπαίνουν σε σύγκριση μόνο με την πορεία της (ήδη πρωταθλήτριας και από του χρόνου στην Πρέμιερ) Φούλαμ. Με το ίδιο ακριβώς υλικό που είχε στα χέρια του ο Χάτον -και έγραψε 6 ήττες και μια ισοπαλία σε 7 ματς στο ξεκίνημα της σεζόν- ο Κούπερ… κάνει παπάδες! Μοναδική άξια λόγου προσθήκη το Γενάρη ήταν ο Σαμ Σάριτζ, που ήλθε από τη Στόουκ. Δεν είναι “ενδεκαδάτος”, αλλά και απ’ αυτόν ο Ουαλός προπονητής παίρνει τα καλύτερα.

Με δικό του γκολ, στις 23 του μηνός η Φόρεστ νίκησε εκτός την Πιτέρμπορο με 1-0. Και στον… ημιτελικό της υπόθεσης “απευθείας άνοδος” στην Πρέμιερ, με τη Φούλαμ εκτός , στις 26 του μηνός, ο Σάριτζ είναι που κάνει τη μπαλιά στον κενό χώρο για τον Φίλιπ Τσικενράγκελ. Ο Δανός εκμεταλλεύεται άριστα την ασυνεννοησία στην άμυνα της πρωταθλήτριας, κάνει το 0-1 και η Νότιγχαμ πάει πλέον για… τελικό.

Θεωρητικά “τελικός” το μεταξύ τους ματς στις 3 Μαΐου

Ποιος είναι αυτός; Μα, ασφαλώς, το επίσης εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπόρνμουθ, στις 3 Μαΐου. Η Μπόρνμουθ έχει κι εκείνη μια πολύ σταθερή, υψηλή απόδοση στην Τσάμπιονσιπ σε όλη τη σεζόν. Στην έδρα της έχει γνωρίσει μόλις τρεις ήττες εφέτος. Μετράει ωστόσο και 7 ισοπαλίες (καθώς και 11 νίκες). Και αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για τη Φόρεστ. Οι γηπεδούχοι ίσως παίζουν για δύο αποτελέσματα στο ματς αυτό, ενώ οι φιλοξενούμενοι για ένα μόνο.

Με 76 βαθμούς σε 43 ματς, η ομάδα του Κούπερ θα πάει στο παιχνίδι αυτό πιθανότατα με 3 ακόμη βαθμούς στο “σακούλι”. Το Σάββατο υποδέχεται την τελείως αδιάφορη Σουόνσι. Αντίθετα, την ίδια μέρα, η Μπόρνμουθ θα δοκιμαστεί σκληρά στην έδρα της Μπλάκμπερν που παλεύει με νύχια και με δόντια να μπει στην εξάδα και τα πλέι-οφ της ανόδου. Αν υποθέσουμε, όμως, ότι και η Μπόρνμουθ τα καταφέρει, η Φόρεστ θα θέλει μόνο νίκη στο μεταξύ τους ματς για να τη φτάσει στους (υποθετικούς) 82 βαθμούς.

Το πρόγραμμα των δύο ομάδων και το ιδανικό σενάριο…

Σε τέτοια περίπτωση, θα είναι η Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη που θα οδεύει φουλ για την απευθείας άνοδο -οι δύο ομάδες έχουν τώρα ακριβώς την ίδια διαφορά τερμάτων, +30. Αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά σ’ αυτόν τον αριθμό, οποιαδήποτε νίκη στο Ντιν Κορτ, πιθανότατα θα αρκεί. Η σεζόν κλείνει για τις δύο ομάδες στις 7 Μαΐου, με τη Μπόρνμουθ να φιλοξενεί τη Μίλγουολ, που μπορεί να έχει τότε ελπίδες για τα πλέι οφ. Την ίδια μέρα η Φόρεστ παίζει εκτός με την αδιάφορη Χαλ Σίτι

Το πρόγραμμα των δύο ομάδων ως το τέλος, συνοπτικά –η Μπόρνμουθ έχει τώρα 79 βαθμούς και η Φόρεστ 76:

30/4:
Νότιγχαμ – Σουόνσι
Μπλάκμπερν-Μπόρνμουθ

3/5: ΜπόρνμουθΝότιγχαμ

7/5:
Χαλ – Νότιγχαμ
Μπόρνμουθ – Μίλγουολ

Με άλλα λόγια, με 3 νίκες η Φόρεστ ετοιμάζει… κοστούμι για τα “μεγάλα σαλόνια”, χωρίς να μπει στην “περιπέτεια” των πλέι-οφ. Αλλά το γεγονός και μόνο ότι, μετά από το ξεκίνημα που έκανε, εξασφάλισε, πλέον, στη χειρότερη των περιπτώσεων, τη συμμετοχή τους σ’ αυτά, είναι από μόνο του επιτυχία. Μέχρι την αλλαγή στον πάγκο, τον περασμένο Σεπτέμβριο οι φίλοι της ομάδας θα πόνταραν πολύ δύσκολα σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η μεταμόρφωσή της προς το καλύτερο, όμως, ήταν, απλά, εντυπωσιακή. Το γράφημα της σταδιακής ανόδου της, τα λέει όλα:

Ασύλληπτα λεφτά στα ταμεία από την άνοδο (έτσι ή αλλιώς)…

Να πούμε εδώ και κάτι ακόμη: η “χρηματιστηριακή” αξία της Φόρεστ στο Trasnfemarkt είναι σχεδόν μισή απ’ αυτή του Ολυμπιακού: 56.200.000 ευρώ έναντι 117.850.000. Εάν, ωστόσο, καταφέρει την άνοδό της στην Πρέμιερ (είτε απευθείας, είτε μέσω πλέι-οφ), στα ταμεία της θα μπουν μπουν περίπου 160.000.000 ευρώ (!), όσα αξίζουν και οι δύο ομάδες αυτή τη στιγμή! Και αν πετύχει να μη ζήσει υποβιβασμό του χρόνου, αυτό σημαίνει άλλα τόσα (τουλάχιστον).

Με άλλα λόγια, η υπόθεση δεν έχει μόνο να κάνει με τη μεγάλη τιμή να ξαναβρεθεί η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά μετά το 1999. Έχει να κάνει και με την… τιμή κυριολεκτικά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο τελικός των πλέι-οφ της Τσάμπιονσιπ ονομάζεται “το πολυτιμότερο ματς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο”. Η Πρέμιερ είναι το πιο λαμπερό και πλούσιο πρωτάθλημα του πλανήτη. Και η συμμετοχή σ’ αυτό αμείβεται ανάλογα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν