Ένα αμυντικό χαφ "παλαιάς κοπής", ο Βραζιλιάνος είναι παίκτης-κλειδί για το γρήγορο παιχνίδι της Λίβερπουλ. Ένα κλασικό "6αρι" που... μασάει σίδερα και φτύνει πρόκες! Και, εφέτος, βρίσκει επίσης συχνά πυκνά και δίχτυα!

Φαμπίνιο: Το… Fabulous “μηχανάκι” του Κλοπ! Στη… παράξενη ποδοσφαιρικά εποχή μας, πολλά πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα. Ομάδες παίζουν χωρίς σέντερ φορ. Τα εξτρέμ πρέπει να κάνουν και τους μπακ και το αντίστροφο. Πάλαι ποτέ “8ρια” και “10ρια”… αντιλαμβάνεστε: μαλλιά-κουβάρια. Ίσως όμως καμία θέση πια να μην είναι τόσο παρεξηγημένη όσο το παλιό, καλό “6άρι” της καρδιάς μας.

Ο παίκτης που, ΟΚ, τεχνίτης μπορεί να μην ήταν. Και ίσως καλή μακρινή πάσα να μην είχε. Αλλά είχε, σίγουρα, πνευμόνια και καρδιά, για πρωινό έτρωγε σίδερα κι έφτυνε πρόκες και, γενικά, έκανε την κερκίδα να θυμάται γιατί το ποδόσφαιρο είναι σκληρό παιχνίδι. Επαφής. Καμιά φορά και… πολύ έντονης επαφής -και αντιλαμβάνεστε τι εννοούμε μ’ αυτό…

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ένας πραγματιστής προπονητής. Ο… “Normal One”, όπως λέει για τον εαυτό του. Και ίσως γι’ αυτό, πίσω στο 2018, όταν η επιχείρηση Livepool 2.0 είχε μπει για τα καλά σε εφαρμογή, έδωσε 45.000.000 στη Μονακό για να πάρει ένα… normal “6ρι”: τον Φάμπιο Ενρίκε Ταβάρες, όπως είναι το πλήρες όνομα του Φαμπίνιο.

Ενέργεια, πάθος και… όση “σκληρότητα” χρειάζεται…

Ο Φαμπίνιο θα κλείσει τα 29 του στις 23 Οκτωβρίου, αλλά στο γήπεδο βγάζει μια ενέργεια που παραπέμπει σε… 18χρονο. Και… πώς τη βγάζει! Με πάθος, ταχύτητα, όση σκληρότητα χρειάζεται (άντε, καμιά φορά και… λίγο παραπάνω, αλλά τα έχει αυτά η θέση…). Το “μηχανάκι” του Κλοπ στη μεσαία γραμμή είναι ένας αμυντικός χαφ παλιάς σχολής. Ψηλός, 1μ88, “νταμάρι” και με το μυαλό του εκεί που πρέπει. Στην άμυνα. Τα πολύ “φαντεζί” είναι για άλλους παίκτες.

Ο Φαμπίνιο θα κάνει στο γήπεδο αυτό που πρέπει ακριβώς: Θα πιέσει -αφόρητα- θα κλέψει τη μπάλα, θα τη στείλει με τη μία μπροστά ή θα τη δώσει στον (όποιο) “φαντεζί”. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Καταπίνει τα χιλιόμετρα με… αδηφαγία και το να τον δεις με τα χέρια στη μέση, ας πούμε ή απλώς να περπατάει, αντί να τρέχει σα δαιμονισμένος, ανήκει σε κακογραμμένο σενάριο. Εφέτος, στο ρεπερτόριό του έχει βάλει και το γκολ.

Η Λίβερπουλ είναι από τις ομάδες που, λόγω Σαντιό Μανέ και  Μοχάμεντ Σαλάχ, ανοίγουν εύκολα τις αντίπαλες άμυνες και γι’ αυτό ανεβάζει πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Προφανώς με εντολή Κλοπ ένας από απ’ αυτούς είναι εφέτος και ο Φαμπίνιο. Ο… fabulous Βραζιλιάνος πέτυχε κατά της Βιγιαρεάλ το 8ο (!) φετινό του γκολ, όταν στις προηγούμενες σεζόν του, σε 122 ματς με την ομάδα, είχε βάλει μόλις 3 όλα κι όλα.

 


Τα γκολ του είναι “κερασάκι” σε μια έτσι κι αλλιώς υπέροχη τούρτα

Και ήταν εξαιρετικά κρίσιμο. Έκανε το 2-1 και, στην ουσία “ξύπνησε” τη Λίβερπουλ από το λήθαργο και τη σύγχυσή της ως εκείνη τη στιγμή..  Φυσικά, η Λίβερπουλ δεν περιμένει (και) τα γκολ από τον Φαμπίνιο για να εκτιμήσει την αξία του. Αυτή είναι δεδομένη και για τους οπαδούς, που τον λατρεύουν και, φυσικά, για το τεχνικό τιμ, που, αυτονόητα βάζει πολύ ψηλά παίκτες με τέτοιο αγωνιστικό ήθος και νοοτροπία. Ότι εφέτος σκοράρει κιόλας είναι το κερασάκι στην πεντανόστιμη τούρτα που σερβίρει κάθε χρόνο αυτός ο (ένας ακόμη) αντι-στάρ μιας ομάδας που ο Κλοπ έχει κάνει ένα σύνολο που λάμπει… έτσι ακριβώς.  Ως δεμένο σύνολο και όχι ως “πασαρέλα”.

Μ’ ένα πρωτάθλημα, ένα Λιγκ Καπ, ένα ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ, αλλά και ένα Τσάμπιονς Λιγκ ήδη στη συλλογή του, ο Φαμπίνιο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα “εργαλεία” του Γερμανού τεχνικού στην προσπάθειά του να ξαναφέρει το σύλλογο εκεί που, ιστορικά, είναι η θέση του. Εφέτος, η Λίβερπουλ κυνηγά το “απίθανο”: Τέσσερις μεγάλους τίτλους σε μια σεζόν. Κανείς δεν ξέρει αν θα το καταφέρει. Είναι ήδη όμως στον τελικό στις δύο απ’ τις 3 διοργανώσεις που της απομένουν για τον άθλο: FA Cup -παίζει με την Τσέλσι στις 14 Μαΐου- και Τσάμπιονς Λιγκ -με τη Ρεάλ, στις 28. Βεβαίως, είναι ακόμη “μέσα” -με τα μπούνια- και για τον τίτλο της Πρέμιερ… Και ο “καλός στρατιώτης” Φαμπίνιο, με τα παρά κάτι 3.000 λεπτά συμμετοχής του σε 41 ματς ως τώρα, έχει ήδη παίξει μεγάλο ρόλο στο να φτάσει να κυνηγά ένα τέτοιο όνειρο η ομάδα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Покер На Реальные деньги С Выводом Онлайн Скачать И Играт
Uncategorized

Покер На Реальные деньги С Выводом Онлайн Скачать И Играт

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!