Κι όταν λέμε "Άγιος" δεν εννούμε τον Σάιμον Τέμπλαρ, τον ήρωα μιας από της πιο cult σειρές των '60ς. Εννούμε αν είσαι παίκτης της Σαουθάμπτον. Διότι τους "Αγίους", εφέτος, συνοδεύει στην Πρέμιερ ένα... μεγάλο μυστήριο!

Έχει “τάιμ-άουτ” το ποδόσφαιρο; Αν είσαι… “‘Αγιος”, ναι! Ο πιο εμβληματικός 007, Ρότζερ Μουρ -my name is Bond, James Bond και το μαρτίνι extra dry και shaken, not stirred κ.λπ.- έκανε το “μπαμ” στην καριέρα του ως “Άγιος”. Η σειρά έκανε θραύση μεταξύ 1962 και 1969, αλλά, φυσικά, δεν είχε καμία σχέση με τη Σαουθάμπτον.

Ο μακαρίτης σερ Ρότζερ, άλλωστε, δεν ήταν οπαδός κάποιας ομάδας. Και η Σαουθάμπτον εκείνη την περίοδο, ως ομάδα, ζούσε τυπικά χρόνια. Ασανσεράκι. Μια στη μεγάλη κατηγορία, μία στη μικρή. Το ίδιο βιολί έπαιξε, άλλωστε, για πολλά χρόνια στο Σεντ Μέρις και μόλις την τελευταία 10ετία έχει σταθεροποιηθεί στην Πρέμιερ.

Όπως όλα δείχνουν και αυτή τη σεζόν αυτή η καλή παράδοση των τελευταίων ετών θα συνεχιστεί. Η ομάδα είναι στο μέσο του πίνακα, με 29 βαθμούς σε 24 ματς και 30-37 γκολ. Μαθηματικά δεν είναι απόλυτα εκτός κινδύνου, αλλά οι εμφανίσεις της δείχνουν ότι σίγουρα δεν έχει και κάποιο ιδιαίτερο φόβο για την έκβαση της σεζόν.

Αποτελέσματα-έκπληξη, αλλά όχι λόγω… “τάιμ-άουτ”

Είναι ένα σοβαρό και πειθαρχημένο σύνολο. Κι έχει κάνει και μερικά “μαγικά” εφέτος. Πήρε εντός-εκτός έδρας ισοπαλίες και με τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, έκανε το 2-1, 2-3 στο Λονδίνο, απέναντι στην Τότεναμ και γενικά, μαζί με Γουλβς, Λέστερ και Μπράιτον είναι στις ομάδες με θετικά σχόλια πλάι στο όνομά τους εφέτος .

Στο τέλος της σεζόν λοιπόν -ειδικά αν το ζήτημα δεν πάψει να… ερεθίζει τους στατιστικολόγους- ο Αυστριακός Ραλφ Χάζενχουτλ, που σίγουρα έχει στα υπέρ του την καλή συνολική εικόνα της ομάδας, ασφαλώς και θα ακούσει ερώτηση για το μυστήριο. Ποιο μυστήριο; Αυτό του ποδοσφαιρικού… τάιμ-άουτ!

Προσέξτε τι παρατήρησαν κάποιοι… δαιμόνιοι ως προς αυτό. Σε 14 από τα 24 ως τώρα παιχνίδια της Σαουθάμπτον, μεταξύ του 60ου και του 70ου λεπτού κάποιος παίκτης της θα ζητήσει τη βοήθεια του ιατρικού επιτελείου. Συχνά χωρίς προφανή λόγο. Επειδή χτύπησε σε μια φάση, π.χ.

Μια ανεξήγητη διακοπή μεταξύ 60′ και 70′

Όχι. Μπορεί να πέσει κάτω πιάνοντας το πόδι του. Ή να πιάσει το κεφάλι του, σα να έχει ζαλάδα. Μπορεί να είναι ο ώμος, η παλάμη, το κουντεπιέ, ο γοφός, η σπάλα. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι μεταξύ 60-70′ , εξαιτίας μιας τέτοιας κλήσης για βοήθεια, η Σαουθάμπτον θα πάρει αυτό το ιδιότυπο 2λεπτο-3λεπτο, συνήθως τάιμ-άουτ.

Τι κάνουν οι παίκτες της Σαουθάμπτον σ’ αυτό το διάστημα; Μα… ό,τι κάνουν και οι παίκτες της άλλης ομάδας. Κάποιοι πάνε στον πάγκο να πιουν νερό ή ισοτονικό. Άλλοι για να πουν δυο κουβέντες με έναν συμπαίκτη ή να τους πει κάτι ο προπονητής ή ο γιατρός της ομάδας. Τα φυσιολογικά σε μια διακοπή, δηλαδή.

Ένα μυστήριο που μόνο ο… “Άγιος” θα έλυνε εύκολα…

Και αυτό είναι και το ως τώρα άλυτο μυστήριο. Το να προσπαθήσει διακοπή μια ομάδα σ’ ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα, το έχουμε δει πολλές φορές. Έχει ρέντα ο αντίπαλος σε κάποιο διάστημα, σε σφυροκοπά, οπότε πιάνει τη νεφραμιά του, π.χ. ο γκολκίπερ, να κόψει το ρυθμό των παικτών της άλλης ομάδας.

Όμως με τη Σαουθάμπτον δε συμβαίνει αυτό. Το μόνο κοινό που βρίσκει κάποιος σ’ αυτά τα 14 ματς που οι ‘”Αγιοι” παίρνουν το τάιμ-άουτ τους είναι το χρονικό σημείο. Μεταξύ 60′ και 70’. Μπορεί να είναι πίσω στο σκορ. Μπορεί να είναι μπροστά. Στατιστικά, μετά το 60′, άλλωστε έχει βάλει 9 γκολ και οι αντίπαλοί της 14.

Τι είναι λοιπόν, αυτό το παράξενο “τάιμ-άουτ”; Κάποιο “γούρι” του Αυστριακού προπονητή; Ένα τελετουργικό… λευκής ποδοσφαιρικής μαγείας; Ή, απλώς, μια από τις… τραβηγμένες σαχλαμάρες που οι τρελαμένοι με τα στατιστικά ερμηνεύουν ως “κάτι” ενώ δεν είναι τίποτε ή απλώς είναι μια σύμπτωση; Είναι ένα μυστήριο που μόνο ο… ‘Άγιος” θα έλυνε στο πι και φι. Εμείς οι υπόλοιποι…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ