Ιστορίες από το 1992 ανασκαλεύει το αγγλικό Μέσο για να απαξιώσει τον Αμπράμοβιτς, που ζει στην Αγγλία από το 2003. Και για μία από τις κατηγορίες έχει αμετάκλητα αθωωθεί από αγγλικά δικαστήρια το 2012 ήδη. Αλλά, τι τα θέλετε; Πατήρ πάντων, πόλεμος...

BBC: Απαγωγέας, κλέφτης και… μουρντάρης, ο Ρόμαν! Το έχουμε πει: σε κάθε πόλεμο, πρώτο θύμα είναι η αλήθεια. Πριν απ’ αυτήν ωστόσο, ψυχορραγεί η αντικειμενικότητα. Οι ίσες αποστάσεις από τα γεγονότα. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έτσι, ζει (και) στην Αγγλία, εδώ και 19 χρόνια. Κάνει μπίζνες, αγοράζει ακίνητα και αυτοκίνητα, πληρώνει φόρους εκεί, έχει την Τσέλσι. Έχει και καταθέσεις πολλές.

Επί 19 χρόνια, το BBC γνωρίζει, φυσικά, τις φήμες που κυκλοφορούν γύρω -και- από τον Αμπράμοβιτς. Όπως κυκλοφορούν και για άλλους Ρώσους δισεκατομμυριούχους. Και, φυσικά και για Άγγλους, Αυστραλούς και Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους. Αν έγινε κάποια αποκαλυπτική έρευνα γι’ αυτούς τους τελευταίους, μάλλον δεν το μάθαμε. Αλλά για τον Αμπράμοβιτς -τώρα, μετά από 19 χρόνια και εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, έγινε. Και τι λέει;

Πολλά και διάφορα. Ότι έχει απαγαγάγει, έχει κλέψει, έχει δωροδοκήσει. Και… έχει και γκόμινα. Την ουκρανικής καταγωγής παρουσιάστρια και μοντέλο, Αλεξάντρα Κόρεντιουκ (Άκου κει! Εργένης από το 2018 δισεκατομμυριούχος και να ‘χει από το 2021 γκόμενα, αντί να έχει δώσει όρκο αγνότητας και να ζει σα μοναχός!). Ναι, που λέτε. Το BBC έβγαλε από τον κάδο της λήθης όλες τις ιστορίες που, κατά καιρούς, έχουν συνδεθεί με τον Ρόμαν -τη γκόμινα την είχε ως κερασάκι στην τούρτα.

Το… 1992 έκλεψε τρένο με καύσιμα και μετά δωροδόκησε!

Θυμήθηκε, λοιπόν, το BBC, ότι πίσω στα 1992, ένα μεγάλο τρένο φορτωμένο με καύσιμα -κάτι σαν το παπόρι απ’ την Περσία, αλλά με πετρέλαιο- έπεσε θύμα ληστείας. Ο τότε αρχηγός της αστυνομίας της Μόσχας, σίγουρα αδιάφθορος σαν τον Έλιοτ Νες, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Αμπράμοβιτς. Όμως αυτό μπήκε, λέει το BBC στο συρτάρι -με ύποπτο τρόπο, υπονοοεί, ασφαλώς.

Λίγο μετά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC (που, απλώς επαναλαμβάνει πασίγνωστες ιστορίες-κατηγορίες από το παρελθόν), άκουσον άκουσον, δωροδόκησε! Ποιον; Τον Αλεξάντερ Κορζάκοφ, που διενεργούσε τη δημόσια δημοπρασία για τη Sibneft, σήμερα Gazprom. Ο Αμπράμοβιτς, λέει, του έδωσε 12.000.000 ευρώ κι εκείνος “έστησε” τη δημοπρασία υπέρ του. Το BBC δε βρίσκει περίεργο ότι αυτές οι κατηγορίες βγαίνουν απ’ το στόμα του πρώην φίλου και συνεργάτη του Αμπράμοβιτς Μπόρις Μπερεζόφσκι. Ούτε θυμίζει ότι ο Μπερεζόφσκι έχει μηνύσει τον Ρόμαν για όλα αυτά σε αγγλικό δικαστήριο -και έχασε αμετάκλητα το 2012.

Θυμίζει απλώς ότι εκείνη την εποχή (πριν από 30 χρόνια, περίπου και πάλι) ο Εισαγγελέας της Μόσχας Γιούρι Σκουράτοφ ετοίμαζε, λέει, ποινική έρευνα για την πώληση της Sibneft -γενικά, για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων εταιρειών εκείνης της εποχής. Αλλά με εντολή του Ρώσου προέδρου, η έρευνα είδε το σκοτεινό εσωτερικό ενός συρταριού και ο Σκουράτοφ είδε την πόρτα της εξόδου απ’ την εισαγγελία. Τι; Όχι με εντολή του Ρώσου προέδρου Πούτιν. Του μακαρίτη Ρώσου προέδρου Μπόρις Γέλτσιν, λέμε, που η Δύση λάτρευε, τότε, ακριβώς επειδή ιδιωτικοποιούσε σχεδόν τα πάντα, όλα…

Και, μετά τη Μεγάλη Ληστεία του Τρένου, να και μια απαγωγή!

Σε άλλα… πρόσφατα νέα, το BBC θυμάται και μια δημοπρασία του Οκτωβρίου του 2002. Η δημοπρασία ήταν για την εταιρεία αργού πετρελαίου Slavneft. Σ’ αυτήν συμμετείχε και η κινεζική CNPC. Όμως, καλός ο καπιταλισμός, αλλά η Ρωσία δεν είχε ακόμη τότε καλές σχέσεις με το Πεκίνο. Ούτε υπήρχαν τότε έστω και ημι-ανεξάρτητες ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κίνα. Η CNPC έκανε διπλάσια προσφορά από τους ανταγωνιστές, αλλά κάπως έπρεπε να μην ελέγχεται ρωσικό πετρέλαιο από την κινεζική κυβέρνηση.

Οι Κινέζοι αποσύρθηκαν τότε από τη δημοπρασία με την κατηγορία ότι αυτό έγινε υποχρεωτικά “επειδή ένας από τους εκπροσώπους της έπεσε θύμα απαγωγής μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Μόσχας και απελευθερώθηκε μόνο αφότου η εταιρεία δήλωσε την απόσυρσή της”. Ο Αμπράμοβιτς διέψευσε ήδη επίσημα ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Ότι είναι ο άνθρωπος που πρότεινε στον Γέλτσιν τον Πούτιν για διάδοχό του, δεν το έχει κρύψει ποτέ. Αλλά η Slavneft, φανερά τουλάχιστον, δεν ήταν ποτέ στο portfolio του Αμπράμοβιτς -στα χέρια του Μίκαελ Οσίμοφ είναι.

Οι “δυτικοί” δισεκατομμυριούχοι είναι άμωμες παρθένες…

Κι αν διακρίνετε μια ανάλαφρη -ίσως και πιο βαριά…- νότα ειρωνείας σε όλα τα πιο πάνω, είναι επειδή, ΟΚ. Πόλεμο έχουμε. Και στον πόλεμο η ενημέρωση είναι προπαγανδιστική, όχι πραγματική. Αλλά και τόση υποκρισία δεν είναι εύκολο να την αντέξει κανείς. Ο Αμπράμοβιτς έχει πουλήσει τη Sibneft στο ρωσικό κράτος για 15 δισ. πριν από 17 χρόνια. Και έχει ξεκάθαρα πει ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν αυτές οι μπίζνες τη σκοτεινή περίοδο μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ “δεν ήταν καθαροί”. Όπως έχει πει και ότι “κάθε τρεις μέρες κάποιος έχανε τη ζωή του” και ότι έχει δωροδοκήσει και πληρώσει τη μαφία για προστασία, εκείνες τις παλιές, ταραγμένες εποχές.

Με άλλα λόγια, κάποια απ’ όσα λέει τώρα το BBC απέχουν πολύ από το να είναι ειδήσεις -πόσο μάλλον αποκαλύψεις. Και κάποια άλλα είναι ξεκάθαρες φημολογίες που μπαίνουν στο πιάτο για γαρνιτούρα. Όσο για τις… ηθικολογίες για την 25χρονη “ερωμένη”, αυτές κι αν προκαλούν γέλιο. Τόσο που, με αγωνία περιμένουμε όλοι το επόμενο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του αγγλικού Μέσου. Θα εξιστορεί με πόσο απόλυτα νόμιμους και ηθικούς τρόπους έγιναν δισεκατομμυριούχοι όοοολοι οι μη Ρώσοι τέτοιοι. Διότι οι δυτικοί δισεκατομμυριούχοι είναι αγνοί και άμωμες παρθένες. Και αν στο δρόμο τους βρεθεί μια Αλεξάντρα Κόριεντουκ θα πουν “μπαααα, να λείπει”. Ψέμματα; Όχι, αν τα πει το BBC…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ