Τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα "χτυπάει" πολύ συχνά την αγορά της Λατινικής Αμερικής. Πολύ καλά κάνει -αν και δεν πετυχαίνει πάντοτε φλέβα χρυσού...

Άλβαρες και… Σία. Όταν η Σίτι χορεύει “λάτιν”! Για τον Χουλιάν Άλβαρες -άλλοι τον λένε Αλβάρες, αλλά δε θα τα χαλάσουμε εδώ- σας έχουμε… προειδοποιήσει καιρό τώρα. Όπως όλα δείχνουν κλείνει τελικά και σε ομάδα του Μάντσεστερ. Απλώς όχι τη Γιουνάιτεντ. Η Σίτι, άλλωστε, έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια μια παράδοση στην αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Φυσικά, πολύ καλά κάνει. Το ταλέντο όχι μόνο περισσεύει σε χώρες όπως η Αργεντινή και η Βραζιλία. Πολύ σοβαρό και σημαντικό είναι και το ζήτημα ότι εάν αγοράσεις από ‘κει… εγκαίρως, αγοράζεις φτηνά. Εντάξει. Όχι φτηνά. Αλλά σίγουρα πιο φτηνά απ’ όσο θα αγόραζες έναν πολύ ταλαντούχο Ευρωπαίο 19χρονο. Ή και… 18χρονο. Διότι όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες.

Οι… “σίγουροι” Άλβαρες και Γκαμπριέλ Ζεσούς

Ο Άλβαρες κλείνει τα 22 στο τέλος του μήνα. Είναι επαρκώς “δοκιμασμένος” με τη Ρίβερ. Παρότι η προσαρμογή κάθε λατινοαμερικάνου ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη -και μάλιστα στην εξαντλητική Πρέμιερ- είναι πάντοτε στοίχημα, ο Χουλιάν έχει δώσει δείγμα γραφής. Γι’ αυτό, άλλωστε και δεν έρχεται φτηνά -για τα δεδομένα αυτής της αγοράς. Θα κοστίσει 18.500.000 ευρώ -χωρίς τα υπό συνθήκες “έξτρα”. Δείχνει να τα αξίζει.

Με 36 γκολ, αλλά και 25 (!) ασίστ σε 96 εμφανίσεις με τη Ρίβερ, ο Άλβαρες είναι -σχετικά, πάντοτε- σίγουρο χαρτί. Από το καλοκαίρι θα μπορούσε να μιλήσει με όποια ομάδα θέλει -μένει ελεύθερος το Δεκέμβριο. Η Σίτι όμως φαίνεται ότι θέλει κι αυτή από τώρα να εξαλείψει τον ανταγωνισμό από τη συμπολίτισσα -και τη Μπαρτσελόνα, λέγεται- και να κλείσει άμεσα τη συμφωνία. Έστω και για το καλοκαίρι.

Σε σχετικά σίγουρα μονοπάτια -γι’ αυτό και ήταν πολύ ακριβή, 32.000.000 ευρώ- κινήθηκε τον Ιανουάριο του 2017 και η μεταγραφή που τα… ξεκίνησε όλα. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς κόντευε τα 20 όταν αποκτήθηκε (γεν 3-4-1997). Το δείγμα γραφής του, όμως ήταν ήδη εντυπωσιακό: 28 γκολ σε 83 εμφανίσεις με την Παλμέιρας. Και, καλά, το τι έχει κάνει από τότε… το ξέρουμε όλοι!

 Καΐκι και Μετίνιο τα… μαγικά “θεία βρέφη”!

Οι περιπτώσεις του  Καΐκι και του Μετίνιο, ωστόσο δεν ήταν ίδιες. Η Σίτι προχώρησε στην απόκτησή τους από τη Φλουμινένσε στις 23 Απριλίου του 2021. Τότε, ο  Καΐκι ήθελε ακόμη 2 μήνες για να κλείσει τα 18 (γεν. 11-6-2003) και ο Μετίνιο μόλις τα έκλεινε (23-4-2003).  Ο Κογκολέζικης καταγωγής Αμπεμλί Μέτο Σιλού “Μετίνιο” υπέγραψε στην “αδελφή” Τρουά.
Ο Καΐκι ντα Σίλβα Τσάνγκας, πάλι, ήταν να μπει στην ομάδα εφέτος τον Ιανουάριο. Όμως άρεσε τόσο πολύ που έκανε κανονικά προετοιμασία με τη Σίτι πέρυσι και εφέτος, στις 7 του μηνός, ντεμπουτάρισε ήδη με τη μεγάλη ομάδα, στο Κύπελλο. Μπήκε αλλαγή στον Κόουλ Πάλμερ απέναντι στη Σουίντον. Είναι… “Νεϊμαράκι“, στη ντρίπλα τουλάχιστον!

Όσοι… κάνουν “στρατιωτικό” στα ¨παραρτήματα”

Ο Μετίνιο κάνει τη “θητεία” του στη Γαλλία, αλλά οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να έλθει στο Μάντσεστερ.

Ο Ναουέλ Μπούστος, πάλι, παίζει για τη Χιρόνα και ο Ντιέγκο Ρόσα για τη βελγική Λομέλ.Και οι δύο ομάδες ανήκουν στους Άραβες. Η Σίτι απέκτησε τον Αργεντινό επιθετικό Μπούστος στα 22 του (γεν.4-7-1988), τον Οκτώβριο του ’20. Έδωσε 6.500.000 στην Ταγιέρες. Για την ακρίβεια το Σίτι Γκρουπ τον απέκτησε και τον έστειλε στο ισπανικό παράρτημα. Έχει ως τώρα 5 γκολ σε 25 συμμετοχές. Χρειάζεται να δείξει περισσότερα για να βρεθεί στο Μάντσεστερ.

Ανάλογη είναι και η περίπτωση του Βραζιλιάνου κεντρικού χαφ Ντιέγκο Ρόσα. Η Σίτι τον απέκτησε η ίδια πέρυσι το Φλεβάρη, στα 19 του (γεν. 12-10-2002). Κάνει το αγροτικό του στο παράρτημα του Βελγίου, τη Λομέλ. Σε 17 συμμετοχές μετράει ένα γκολ και μια ασίστ. Είναι εξελίξιμος.

Κι ένας που μάλλον κακώς δεν έμεινε…

Τη διαδρομή Βραζιλία – αγορά από το Σίτι Γκρουπ (ακριβά κιόλας: 12.000.000 ευρώ) – αγροτικό στη Χιρόνα έκανε και ο Ντούγκλας Λουίζ. Στα 19 του (γεν. 9-5-1998) ο Βραζιλιάνος χαφ ήλθε από τη Βάσκο ντα Γκάμα, έφυγε κατευθείαν και έκανε δύο πολύ καλές χρονιές στην Ισπανία. Για κάποιο λόγο όμως η Σίτι δεν τον πήρε πίσω. Η Άστον Βίλα τον αγόρασε τον Ιούλιο του 2019 για 16.000.000 ευρώ. Ως τώρα δεν έχει μετανιώσει ούτε λεπτό γι’ αυτά!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι