Η μοίρα έφερε τον Αργεντινό-Ισπανό, ανήλικο ακόμη, εξτρέμ της Γιουνάιτεντ, συμπαίκτη με τον ποδοσφαιρικό του ήρωα, τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Και το καθοριστικό του γκολ στον τελικό του Κυπέλλου Κ18, απέναντι στη Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη, δε θα μπορούσε παρά να το πανηγυρίσει με το "Siuuu", το σήμα-κατατεθέν του CR7.

Αλεχάντρο Γκαρνάτσο: Ο… “CR18” της Γιουνάιτεντ! Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε τη φανέλα με το 7 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Αλεχάντρο ήταν, ακόμη, μια… ιδέα. Ήταν Αύγουστος του 2003, βλέπετε. Και ο μικρός είδε το φως της ζωής στη Μαδρίτη, με γονείς από την Αργεντινή (έχει και τις δύο υπηκοότητες) την 1η Ιουλίου του 2004.

Λίγο μετά τα 5α γενέθλιά του, στις 9 Ιουλίου του 2009, Αλεχάντρο και Κριστιάνο έγιναν… συμπολίτες. Αλλά σε άλλα “στρατόπεδα”. Μετά από 118 γκολ σε 292 ματς, τρια πρωταθλήματα κι ένα Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουνάιτεντ, ο Ρονάλντο πήρε το δρόμο για τη Μαδρίτη, για τη Ρεάλ. Ο Αλεχάντρο, όμως, μόλις ξεκινούσε να μαθαίνει μπάλα στις Ακαδημίες της Ατλέτικο. Τον Οκτώβριο του 2020, το τεράστιο ταλέντο του μικρού έκανε τη Γιουνάιτεντ να πληρώσει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ (!) για να τον πάρει στη δική της Κ18.

Και από πέρυσι το καλοκαίρι, ο Αλεχάντρο, που μεγάλωσε με τον Κριστιάνο ως ίνδαλμα, βρέθηκε ξανά στην ίδια πόλη μαζί του. Και, μάλιστα, όχι απλώς στην ίδια ομάδα, αλλά (έως και) ως συμπαίκτης του! Στο 1-1 με την Τσέλσι, στις 28 Απριλίου, ο Γκαρνάτσο πήρε, στις καθυστερήσεις, τη θέση του Ελάνγκα και για περίπου 2 λεπτά βρέθηκε στο γήπεδο να παίζει μαζί με τον CR7, σκόρερ και του μοναδικού γκολ της ομάδας στο παιχνίδι… (vid)

Καθοριστικός στον τελικό και… Siuuu πανηγυρισμός!

Ο ταλαντούχος εξτρέμ (αριστερός κυρίως, αλλά παίζει και δεξιά) ήταν στην αποστολή της μεγάλης ομάδας στην Πρέμιερ, σε έξι συνολικά ματς εφέτος. Είναι από τις μεγαλύτερες ελπίδες της Γιουνάιτεντ για το μέλλον. Και, φυσικά, η διαχείρισή του είναι προσεκτική. Είναι ήδη ο Παίκτης της Σεζόν για τη μικρή ομάδα, όπου πρωταγωνιστεί. Και παίρνει εμπειρίες με τη μεγάλη όταν και εκεί που πρέπει.

Με μπόι 1μ80 ήδη, γρήγορος, καλός τεχνίτης, εξαιρετικός στα στημένα και με καλά τελειώματα, ο Αλεχάντρο ήταν και ο πρωταγωνιστής του τελικού στο Κύπελλο Αγγλίας Νέων, απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη. (Η Φόρεστ κάνει μια εξαιρετική δουλειά στις Ακαδημίες της, με τον Γουόρεν Τζόις στο τιμόνι της…) Με το ματς στο 1-1, ο Γκαρνάτσο ήταν εύστοχος στο πέναλτι που (από λάθος του διαιτητή, πάντως, όπως θα δείτε στο video), κέρδισε ο ίδιος στο 77. Το ματς γύρισε, τελείωσε με 3-1 και τα… “Κόκκινα Διαβολάκια” σήκωσαν το τρόπαιο για 11η φορά -αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.

Τώρα, πείτε: Το είδατε καλά το βίντεο; Εάν ναι, θα είδατε και ότι ο μικρός… το έκανε. Ναι! Βήμα βήμα, κίνηση κίνηση, λεπτομέρεια λεπτομέρεια, ο πανηγυρισμός του στο γκολ του είναι ακριβώς το περίφημο “Siuuu” του Κριστιάνο Ρονάλντο. Το σήμα-κατατεθέν του CR7 ξεκίνησε ως σκέτο “Si”-“ναι”- στα χρόνια του στη Μαδρίτη. Αλλά έγινε, στην πορεία, μια ιεροτελεστία που έχει το όνομά του.

Κλάψτε ελεύθερα: Ναι. Ήταν όντως κατάμεστο το Ολντ Τράφορντ!

Ο πρώτος τίτλος στην καριέρα ενός ανήλικου ακόμη παιδιού, στον οποίο μάλιστα, βάζει και “σφραγίδα”, δε θα μπορούσε να έχει άλλου είδους πανηγυρισμό. Ο CR7 είναι ο ήρωας του Αλεχάντρο… από την κούνια. Και οι μεγάλες στιγμές που ζει τώρα μαζί του είναι ανεκτίμητες. Γι’ αυτό και σύσσωμο το -κατάμεστο- Ολντ Τράφορντ τον σιγοντάρισε στην ιεροτελεστία.

(Και, ναι: Μπορείτε, ελεύθερα, να κουνήσετε το κεφάλι με απορία και απογοήτευση. Ακόμη και να βάλετε τα κλάματα μπορείτε. Διότι είναι αλήθεια. Το Ολντ Τράφορντ χωράει 74.000 κόσμου. Είναι το 2ο μεγαλύτερο γήπεδο στην Αγγλία, μετά το Γουέμπλεϊ και 11ο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Και ήταν όντως κατάμεστο για τον τελικό του Κυπέλλου Κ18! Για το Ελλάς, ένα όνειρο, συγχρόνως… θερινής, εαρινής, φθινοπωρινής και χειμερινής νυκτός, δηλαδή…)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ