Άχαρη… “χάρη” για τον Σαούλ η Τσέλσι, αν αληθεύουν κάποιες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 24ωρα. Οι φήμες προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί ο 27χρονος διεθνής Ισπανός αμυντικός μέσος… δε σταυρώνει ματς στη λονδρέζικη ομάδα. Εντάξει, στην παρθενική του εμφάνιση στην Premier League, απέναντι στην Άστον Βίλλα, ήταν από πολύ μέτριος έως, απλά, κακός. […]

Άχαρη… “χάρη” για τον Σαούλ η Τσέλσι, αν αληθεύουν κάποιες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 24ωρα. Οι φήμες προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί ο 27χρονος διεθνής Ισπανός αμυντικός μέσος… δε σταυρώνει ματς στη λονδρέζικη ομάδα. Εντάξει, στην παρθενική του εμφάνιση στην Premier League, απέναντι στην Άστον Βίλλα, ήταν από πολύ μέτριος έως, απλά, κακός.

Όμως, μετά από μια (ποδοσφαιρική) ζωή στην Ισπανία, το πρώτο ματς ενός ποδοσφαιριστή σ’ ένα τόσο διαφορετικό πρωτάθλημα, ασφαλώς και δε μπορεί να αποτελεί κριτήριο. Όσο κακός και να ‘ταν, τα έως τώρα μόλις 45 λεπτά συμμετοχής του στο πρωτάθλημα και άλλα 25 στο Τσάμπιονς Λιγκ, δε μπορεί να δικαιολογηθούν από κάτι τέτοιο.

Κι απ’ την άλλη, ίσως έξω απ’ τα νερά του ακόμη στην Πρέμιερ, αλλά δε μπορεί κανείς να πει και ότι είναι κακός ποδοσφαιριστής ο Σαούλ Νίγκεθ. Με την Ατλέτικο έχει γράψει συνολικά 340 συμμετοχές και 43 γκολ. Και τη σεζόν που πήγε δανεικός στη Ράγιο Βαγιεκάνο, το 2013-14, πάλι γεμάτη σεζόν είχε, με 37 συμμετοχές και 2 γκολ.

Το καλοκαίρι συζητήθηκε ακόμη και για Μπάρτσα!

Επιπλέον, από τη στιγμή που δήλωσε την επιθυμία να φύγει από την Ατλέτικο, το περασμένο καλοκαίρι το όνομά του συζητήθηκε έως και για τη Μπαρτσελόνα. Αφρόκρεμα, σίγουρα δεν είναι. Αλλά όχι ότι δεν αξίζει και έστω λεπτά συμμετοχής στην Τσέλσι.

Αυτό το παράδοξο, λοιπόν, επιχείρησαν να εξηγήσουν οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Σαούλ κατέληξε στην Τσέλσι ως… χάρη.

Χατίρι στον μάνατζερ του παίκτη, Τζόναθαν Μπαρνέτ

Αν αληθεύει κάτι τέτοιο, ο Τόμας Τούχελ και ο Πιέτρ Τσεχ, δεν έβλεπαν ακριβώς και με… ενθουσιασμό την απόκτηση του Σαούλ το περασμένο καλοκαίρι. Αλλά, έστω την ύστατη ώρα, δανείστηκαν τον παίκτη -με οψιόν αγοράς- για να κάνουν το χατήρι του Τζόναθαν Μπαρνέτ.

Ο Μπαρνέτ είναι ο μάνατζερ του Σαούλ, με τον οποίο όμως και η Τσέλσι συνεργάζεται συχνά. Και εφόσον ο πελάτης του ήθελε ντε και καλά Πρέμιερ και Λονδίνο, ο Μπαρνέτ ζήτησε από το προπονητικό δίδυμο της Τσέλσι να τον βγάλουν ασπροπρόσωπο. Στην πορεία, όμως, θεώρησαν ότι η όποια “χρωστούμενη” χάρη είχε γίνει. Και ότι ο παίκτης που δεν ήθελαν και τόσο έτσι κι αλλιώς, μπορεί πλέον να κάθεται στον πάγκο…

Ίσως όχι έκπληξη, αλλά σίγουρα κρίμα…

Το να έχει όντως συμβεί κάτι τέτοιο δεν αποτελεί βεβαίως έκπληξη. Ουδείς μάνατζερ εκπροσωπεί αποκλειστικά και μόνον παίκτες της απολύτως top κλάσης. Εκπροσωπεί και χαμηλότερα “ράφια” που, όμως, επίσης πρέπει να βρίσκουν συλλόγους. Συχνότατα, λοιπόν, μαζί με όσους επιθυμούν ακριβώς οι ομάδες, παίρνουν κι έναν δύο που δεν “καίγονται” κιόλας γι’ αυτούς. Έτσι, για να παραμένει η συνεργασία χαμογελαστή.

Αν αυτό είναι που έχει συμβεί στον Σαούλ, πάντως, είναι κρίμα. Η οψιόν αγοράς του, προφανώς δε θα ενεργοποιηθεί -ιταλικά μέσα ισχυρίζονται πως ήδη έχει ενημερωθεί σχετικά η Ατλέτικο, μάλιστα. Οπότε, το καλοκαίρι… φτου κι απ’ την αρχή. Με την αγωνιστική του απραξία, εν τω μεταξύ, να “ροκανίζει” και την αξία του. Άχαρη χάρη, όπως λέγαμε και στην αρχή…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ