Δεν επιτρέπεται να μπουν στα γήπεδα του Κατάρ ντυμένοι σαν σταυροφόροι ή ιππότες.

Οι Άγγλοι φίλαθλοι που είναι ντυμένοι είτε ως σταυροφόροι είτε ως ιππότες έφαγαν «πόρτα» στο Κατάρ, στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι διοργανωτές δεν επέτρεψαν την είσοδό τους στο γήπεδο, καθώς η μεταμφίεσή τους θεωρήθηκε προκλητική.

Αν κι έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν Άγγλους να είναι μεταμφιεσμένοι με αυτόν τον τρόπο, στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής κρίθηκε ως κάτι προκλητικό, άρα μη επιτρεπτό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν οι μουσουλμάνοι φίλαθλοι, θεωρώντας τους «εισβολείς» στη γη τους.

Μπορεί, από την άλλη, να τους θυμίσει την ιστορία των σταυροφοριών από το 1095 έως το 1291, όταν χριστιανικά στρατεύματα από την Ευρώπη έκαναν διαδοχικές εκστρατείες για να πάρουν τον έλεγχο κυρίως της Ιερουσαλήμ, αλλά και των γύρων περιοχών.

«Φορούν στολές του Αγίου Γεωργίου, που είναι ο προστάτης άγιος», εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Φιλάθλων Ποδοσφαίρου Αγγλίας, Άσλεϊ Μπράουν.

Ο ιμάμης Άτα, ο οποίος είναι και διευθυντής βρετανικής οργάνωσης κατά της ισλαμοφοβίας, τόνισε από την πλευρά τους: «Οι φίλαθλοί μας πρέπει να έχουν υπόψη ότι υπάρχουν πράγματα που ενδέχεται να θεωρηθούν προσβλητικά για τους πολίτες του Κατάρ.

Ανάμεσά τους είναι η εμφάνιση με στολές σταυροφόρων ιπποτών, οι οποίοι ιστορικά προκάλεσαν πολύ αρνητικές συνέπειες στην περιοχή.

Στο Κατάρ πρέπει να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν υπόψη τις ευαισθησίες του ντόπιου πληθυσμού».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Εθνική Αγγλίας

Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ