Ο Μισέλ Πλατινί έχει ακόμη τρεχάματα με την δικαιοσύνη και την FIFA. 

Ο Μισέλ Πλατινί έχει ακόμη τρεχάματα με την δικαιοσύνη και την FIFA

Υπενθυμίζεται ότι η τελική γνωμάτευση του δικαστηρίου, θα εκδοθεί στις 8 τον Ιούλη.

Με τα ελβετικά δικαστήρια να απαιτούν ήδη φυλάκιση ενός έτους και οκτώ μηνών με αναστολή).

Ο ίδιος ο Μισέλ Πλατινί πάντως τα έβαλε με την FIFA,  μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση.

«Είμαι θωρακισμένος ενάντια στην αδικία. Οταν έπαιζα ποδόσφαιρο και έχανα έναν αγώνα με αποφάσεις του διαιτητή, για 20-30 χρόνια, είμαι αρκετά θωρακισμένος. Αλλά η αδικία πληγώνει πολύ περισσότερο τους αγαπημένους σου, την οικογένειά σου, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου. Γιατί, δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν τέτοιες αδικίες», ανέφερε ο Πλατινί.

 «Επιτίθεμαι σε δύο πολύ ισχυρούς οργανισμούς. Στην ελβετική Δικαιοσύνη και τα δισεκατομμύρια της FIFA. Είναι δύσκολο να τους πολεμήσεις, αλλά εξακολουθώ να παλεύω, γιατί ξέρω ότι υπάρχει συμπαιγνία και έκαναν πολλά πράγματα μεταξύ τους.

Ανθρώπινα είσαι στον αγώνα, στην μάχη. Είναι κάτι που μου αρέσει και μου άρεσε πάντα. Δεν τα παρατάω, δεν θα τα παρατήσω και θα πάω μέχρι τέλους», τόνισε ο Πλατινί και συνέχισε:

«Η FIFA διοικείται από μια διοίκηση που έχει όλα τα μέσα για να προστατευθεί. Είναι δύσκολο να τους νικήσεις. Η υπόθεση, δεν θα τελειώσει εδώ, γιατί νομίζω ότι υπάρχει ένα επονείδιστο σύστημα σε επίπεδο FIFA που το κάνει, αλλά και ότι -όπως κατάλαβα πολύ αργά- υπάρχουν χρήματα για να εκλεγείς. Η επιτροπή δεοντολογίας και το CAS, που είναι η ένοπλη πτέρυγα για να προστατευθούν.

«Εχασα, η FIFA έχει ήδη κερδίσει. Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε που μου αφαίρεσαν κάθε φιλοδοξία που θα μπορούσα να είχα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι τελειωμένο. Επτά χρόνια πέρασαν, κέρδισαν.

Επιπλέον, υπάρχει ένας άνθρωπος που εργάσθηκε στον τομέα επικοινωνίας της FIFA και ο οποίος μου είπε: Εν πάση περιπτώσει, ποιος νοιάζεται, ακόμη κι εάν δεν υπάρχει τίποτε, γιατί σε επτά χρόνια, επαγγελματικά θα είναι νεκρός».

“Νομίζω ότι είμαι στο καλό του ποδοσφαίρου, όπως είμαι εδώ και 50 χρόνια, σε αντίθεση με άλλους ανθρώπους».

Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάικ Τάισον: Μισό δισ. -ως τώρα- για τα γούστα του!
Πυγμαχία

Μάικ Τάισον: Μισό δισ. -ως τώρα- για τα γούστα του!