Λίγο έλειψε να ναυαγήσει η μεταγραφή του στην Σπόρτινγκ.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι και επίσημα παίκτης της Σπόρτινγκ Λισαβόνας από χθες (29/8). Παραλίγο η μεταγραφή του στην ομάδα της Πορτογαλίας όμως να ναυαγήσει.

Έχετε ιδέα για ποιο λόγο; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοια «εμπόδια». Το «αγκάθι» λοιπό ήταν η θητεία του στον ελληνικό στρατό. Ο 21χρονος μέσος υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία από τον περασμένο Μάρτιο και έχει μπροστά του άλλους 6 μήνες μέχρι να απολυθεί.

Αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα για τους ποδοσφαιριστές ιδίως όταν είναι και διεθνείς. Οι περισσότεροι εξ αυτών εκπληρώνουν τυπικά την θητεία τους, με το εμφανίζονται αραιά και που ή και καθόλου, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα είτε με τις προπονήσεις είτε με τη συμμετοχής τους στους αγώνες της ομάδας τους.

Ο Αλεξανδρόπουλος λοιπόν είχε αυτό το πρόβλημα. Διότι στο εξωτερικό τα πράγματα είναι αλλιώς. Δεν μπορείς να φύγεις από την χώρα που υπηρετείς, να περάσεις τα σύνορα και να αγωνίζεσαι στο εξωτερικό.

Η διάταξη που είχε ψηφιστεί υπέρ των ημερών του Γιάννη Ιωαννίδη στο υφυπουργείο Αθλητισμού και επέτρεπε τη διακοπή θητείας αν υπήρχε σημαντικός αθλητικός λόγος έχει πλέον καταργηθεί.

Γενικά στην υπόθεση του 21χρονου μέσου υπήρχε μεγάλη αναστάτωση καθότι ο καθ΄ύλην αρμόδιος στρατιωτικός δεν ήταν φίλαθλος και αδυνατούσε να καταλάβει τη σημασία  της μεταγραφής. Τελικά, ο Αλεξανδρόπουλος κατάφερε να πάρει την Παρασκευή ολιγοήμερη άδεια να μεταβεί στην Λισαβόνα και δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο μέχρι να κλείσει τυπικά χθες (29/8) το θέμα διακοπής της στράτευσής του.

Τέλος καλό όλα καλά για τον Έλληνα άσο. Να θυμίσουμε ότι ο 21χρονος μέσος, πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού,  υπέγραψε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, με ρήτρα 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρασκήνιο

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι