Στους ημιτελικούς ο μεγάλος νικητής του αγώνα με το Λαύριο ήταν  ο Παναθηναϊκός. Στον άλλο αγώνα ο Προμηθέας δεν έδωσε δικαιώματα στην ανέτοιμη ΑΕΚ.

Πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, και η ευκαιρία του να υπερασπιστεί τον τίτλο του απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Πράσινος ο πρώτος τίτλος της χρονιάς!

Πράσινος ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε δίκαια το Σούπερ Καπ, αφού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν καλύτερος. Πολλοί καλοί Παπαπέτρου, Μάιλς και Παπαγιάννης, και από τον Προμηθέα, οι Μάιλς και Ρος.

Συνέχισε το σερί του ο Παναθηναϊκός αφού το 2001 κατακτά κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα τίτλο.

MVP ο Παπαγιάννης (Είχε σχεδόν το απόλυτο με 7/8 σουτ)

Η ομάδα του Πρίφτη μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα που έφτασε την διαφορά και στους +12 πόντους. Στο 2ο δεκάλεπτο πάτησαν το γκάζι οι πράσινοι και έκαναν ένα επιμέρους σκορ 16-1. Αυτό ήταν και το σημείο που πήρε καθαρά κεφάλι και τον έλεγχο του αγώνα. Τελικά στο ημίχρονο βρήκε τις ομαδες Παναθηναϊκός-Προμηθέας Πάτρας 53-39. Παπαπέτρου και Μάιλς οι καλύτεροι του ημιχρόνου.

Ο Γκραντ χτύπησε άθελά του τον Σαντ Ρος στο πρόσωπο με το πόδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ανταγωνιστικός ο Προμηθέας, και προσπαθούσε να ψαλιδίσει την διαφορά. Αλλά οι βιαστικές πολλες φορές επιθέσεις του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της  4ης περιόδου έδωσαν δικαίωματα. Έτσι η ομάδα του Κασιμίρο μπόρεσε να φτάσει κοντά στο σκορ. Ο πολύ σταθερός Παπαγιάννης ήταν η βασική αιτία που κράτησε το προβάδισμα η ομάδα του Πρίφτη.

Μετά από ένα κακό ξεκίνημα στην 3η περιόδου, οι “πράσινοι” πήγαν σε υψηλότερη απόδοση και ανέβασαν την διαφορά εκ νέου.  Επιθετικός πλουραλισμός για τους πράσινους.. Από την άλλη, οι Πατρινοί πλήρωσαν κάποια νεκρά διαστήματα στην επίθεση, και ορισμένες βιαστικές και χωρίς σχέδιο επιλογές τους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι ο αγώνας αφού η διαφορά ήταν κοντά στις δύο ομάδες.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-23, 53-39, 76-63,92-83

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Προμηθέα, στο πλαίσιο του μεγάλου τελικού του Σούπερ Καπ.