Ο πόλεμος για την υπεράσπιση της πατρίδας δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν σώφρονα άνθρωπο. Κι έτσι, διάσημες και διάσημοι από τον αθλητισμό, αλλά ακόμη και το μπαλέτο, πήραν τα όπλα στα χέρια στην Ουκρανία...

Ουκρανία: Απ’ τα γήπεδα, κατευθείαν στον πόλεμο! Για κάποια αθλήτρια ή αθλητή, για κάποιον τέλος πάντων που εκπροσωπεί τα εθνικά του χρώματα, η υπεράσπιση της πατρίδας έχει μια άλλη διάσταση. Είναι και θέμα προσωπικής τιμής. Και γι’ αυτό, την ίδια στιγμή που ατέλειωτα κύματα γυναικόπαιδων, αλλά και ευάλωτων πολιτών της Ουκρανίας παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς, κάποιοι άλλοι… πηγαίνουν κατευθείαν στον πόλεμο!

Για παράδειγμα, ο Σεργκέι Στακόφσκι, που έχει στην τενιστική του καριέρα να δείξει και μια νίκη επί του Φέντερερ στο Γουίμπλετον πριν από 9 χρόνια. Ο Στακόφσκι άφησε τη ρακέτα. Άφησε και την οικογένειά του στην Ουγγαρία και τώρα κρατάει Καλάσνικοφ στο Κίεβο. “Ελπίδα μου είναι να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το όπλο. Αλλά αν πρέπει, θα το κάνω”, είπε.

Από την Ελλάδα έφυγε για την Οδησσό και ο Βασίλι Λοματσένκο. Δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στα ελαφρά βάρη, ο Ουκρανός πυγμάχος παίρνει πλέον επίσης μέρος στον πόλεμο. Εκεί που το όπολο του έχει πάρει και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα βαρέα βάρη, Ολεξάντερ Ούσικ (φωτό), που πέρυσι νίκησε στο Λονδίνο τον Άντονι Τζόσουα.

Σκιέρ, πυγμάχοι και μια πρίμα μπαλαρίνα!

Στον πόλεμο παίρνουν επίσης, πλέον, μέρος, ο γνωστός σκιέρ Ντμίτρο Μάζουρτσουκ, αλλά και ο Ντμίτρο Πιτρούτσνι. Ο Πιτρούτσνι πήρε μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και του 2014 και του 2018, με τα χρώματα της Ουκρανίας. Από την προσπάθεια δε λείπουν ούτε καν χορευτές και χορεύτριες του κλασικού μπαλέτου!

Η Λέσια Βόροτνικ, πρίμα μπαλαρίνα στην Εθνική Όπερα του Κιέβου, αλλά και ο κορυφαίος χορευτής Ολέξι Ποτιόμκιν είναι επίσης, πια, με τα όπλα και βοηθούν στην υπεράσπιση της πρωτεύουσας. Κι αφού μιλήσαμε για το Κίεβο, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Δήμαρχό του, Βιτάλι, όπως και τον αδελφό του, Βλάντιμιρ Κλίτσκο.

Ως πυγμάχος, ο Βιτάλι ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στα βαρέα βάρη. Σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή, ενώ συγχρόνως βοηθά στο ηθικό των υπερασπιστών της πόλης. Πρόσφατα έδωσε το παρών του στο γάμο ενός ζευγαριού που έγινε, κυριολεκτικά μέσα στον πόλεμο. Σ’ ένα οχυρωμένο σημείο που περιμένει το ρωσικό στρατό με τα τουφέκια στα χέρια. Δυστυχώς, τέλος, ο πόλεμος έχει ήδη πάρει και τη ζωή ενός νεαρού αθλητή. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Διάθλου, ο 19χρονος Γιέβγιεν Μαλίσεφ ήταν ένα από τα πρώτα θύματα των μαχών.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρση Βαρών

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πυγμαχία

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Χειμερινά Αθλήματα

Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάικ Τάισον: Μισό δισ. -ως τώρα- για τα γούστα του!
Πυγμαχία

Μάικ Τάισον: Μισό δισ. -ως τώρα- για τα γούστα του!