Η ΑΕΚ 9 Νοεμβρίου του 2017 σε μια ματαιότατη χρονιά της που είχε σαν αποτέλεσμα να προσληφθεί ο Χιμένεθ κατά την διάρκεια της σεζόν, είχε σηκώσει το …..δάχτυλο τους στους οπαδούς του Παναθηναϊκού μέσα στην Λεωφόρο.

Λίγο το buzzer beater του Μάρκο Λιβάγια στο 94’ σε αγώνα που η μέτρια ΑΕΚ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, λίγο ο εκρηκτικός χαρακτήρας του έφεραν αυτήν την πράξη. Που φυσικά το μετάνιωσε αμέσως αλλά το κακό είχε γίνει.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την ευθύνη της πράξης του και απολογήθηκε μια μέρα μετά με γραπτή του δήλωση.

«Βρίσκομαι πολλά χρόνια στα γήπεδα και καταλαβαίνω απόλυτα ότι δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για τη συμπεριφορά μου στο χθεσινό αγώνα. Καταλαβαίνω απόλυτα και όσους έχουν σπεύσει να με καταδικάσουν. Σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής και προπονητικής μου καριέρας ποτέ δεν κρύφτηκα και ουδέποτε αρνήθηκα να αναλάβω τις ευθύνες μου.

Είμαι ειλικρινά μεταμελημένος και οφείλω μια μεγάλη συγγνώμη πρώτα απ’ όλα απέναντι στην ομάδα μου, η ιστορία και το ήθος της οποίας δεν συνάδουν με τέτοιες συμπεριφορές. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλλω τον κόσμο του Παναθηναϊκού, απεναντίας τους σέβομαι απόλυτα, όπως και την ομάδα τους, και η άσχημη αντίδρασή μου είχε να κάνει με έναν συγκεκριμένο οπαδό, ο οποίος από την αρχή του αγώνα με έβριζε στα ιταλικά πίσω από τον πάγκο μου.

Ούτε αυτό όμως μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία ή ελαφρυντικό για εμένα. Για μια ακόμα φορά ζητάω συγγνώμη από όλους όσους πρόσβαλα με την συμπεριφορά μου».