Ο Μάρκους Ράσφορντ κατάφερε και άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή των ανθρώπων και πλέον δεν είναι μόνος στον πόλεμο κατά της παιδικής φτώχιας. Καθημερινά συντάσσονται στο πλευρό του, επιχειρηματίες, απλοί άνθρωποι, αντίπαλοι, και έχει γίνει ήρωας στα μάτια των οπαδών του ποδοσφαίρου στην Αγγλία.

Εξέφρασε την απογοήτευσή του την Τετάρτη, όταν η Βουλή των Κοινοτήτων ψήφισε κατά της παράτασης του καθεστώτος για το επερχόμενο εξάμηνο και μετά. Επιχειρήσεις και συμβούλια σε ολόκληρη τη χώρα βομβαρδίζουν τη ροή του 22χρονου Άγγλου διεθνή στο Twitter, προσφέροντας δωρεάν φαγητό σε όσους αγωνίζονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες εν μέσω της επιδημίας του κορονοϊού.

Κλοπ, Ρόμα και Σεβίλλη στηρίζουν την προσπάθεια του Ράσφορντ για δωρεάν τρόφιμα στους μαθητές

Μπορεί η βρετανική κυβέρνηση να απάντησε αρνητικά στο αίτημά του, όμως ο Μάρκους Ράσφορντ συνεχίζει την προσπάθειά του για χορήγηση δωρεάν τροφίμων στους μαθητές. Μάλιστα, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει στο πλευρό του αρκετό κόσμο, με τον Γιούργκεν Κλοπ να εκφράζει τον θαυμασμό του, τονίζοντας ότι η Λίβερπουλ τον στηρίζει.

Ο Μάρκους έχει δημιουργήσει ένα ασταμάτητο κίνημα. Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι μια δύναμη για το καλό“.

«Δεν ξέρω αν μπορώ να βρω άλλες λέξεις για τον Μάρκους πέρα ότι απλά είναι απίστευτος. Και παρά την κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες. σε αυτές τις στιγμές όλοι ήμαστε ενωμένοι. Είναι ωραία αυτές τις εποχές να βλέπεις ανθρώπους όπως ο Ράσφορντ να αναλαμβάνουν δράση και να ηγούνται τέτοιων προσπαθειών, ποτέ δεν ξέχασε τις ρίζες του, από που ήρθε. Ίσως είναι ντροπή αυτό που κάνει λόγω της αδράνειας της Κυβέρνησης αλλά είναι υπέροχο και είμαι περήφανος για τον ίδιο. Δεν τον ξέρω αλλά είμαι περήφανος. Και από την στιγμή που παίζει στην Γιουνάιτεντ, αυτό το κάνει λίγο… περίεργο», σχολίασε ο Γερμανός τεχνικός.

Την Παρασκευή, ο Μάρκους Ράσφορντ εργάστηκε εθελοντικά σε μια τράπεζα τροφίμων FareShare στο Μάντσεστερ, όπου ένα από τα κτίρια πήρε το όνομα της μητέρας του, Μέλανι. Ο Άγγλος διεθνής επιθετικός με τη δράση του έχει καταφέρει να δημιουργήσει το αίσθημα αλληλεγγύης ανάμεσα στους οπαδούς όλων των ομάδων της Premier League, ακόμη και όσων θεωρούνται παραδοσιακά ‘εχθροί’. Την ίδια στιγμή οι κινήσεις του και το αποτέλεσμα τους αφήνουν εκτεθειμένες στα μάτια της κοινής γνώμης τόσο την Premier League, όσο και την αγγλική κυβέρνηση. Κατά πολλούς, ξεσκεπάζοντας το πραγματικό τους πρόσωπο, αυτό που σκέφτεται και πράττει μόνο προς μια κατεύθυνση: το χρήμα.

Η προσπάθεια ολοένα και εντείνεται. Οι δωρητές είναι πολύ γενναιόδωροι. Δυστυχώς, πρέπει να είναι…“, λέει ο Ίαν Μπάιρν. Το πάθος που έδειξε ο Μάρκους Ράσφορντ προς αυτή την κατεύθυνση, κινητοποίησε πολύ κόσμο. Σε επίπεδο οπαδών μάλιστα, η διαμάχη που υπάρχει με την Premier League, η οποία χρεώνει με 14,95 λίρες το PPV (pay per view) εν μέσω covid-19, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί οπαδοί να γυρίσουν την πλάτη στα παιχνίδια των ομάδων τους και να προχωρήσουν σε δωρεές στις τράπεζες τροφίμων.

Παράλληλα, τόσο η Ρόμα όσο και η Σεβίλλη εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Ράσφορντ.

 Ο Μάρκους Ράσφορντ. Έγινε μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, τιμώμενος από την Βασίλισσα για τον αγώνα του κατά της παιδικής φτώχειας. 

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αγγλίας Marcus Rashford πήρε την διάκριση MBE για υπηρεσίες σε ευάλωτα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού. Η λίστα με τις Τιμές Γενεθλίων της Βασίλισσας του 2020 επρόκειτο να δημοσιευθεί τον Ιούνιο, αλλά καθυστέρησε για να επιτρέψει στις υποψηφιότητες για άτομα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην κρίση να προχωρήσουν το έργο τους. Ο Ράσφορντ 22 ετών, πίεσε με επιτυχία την κυβέρνηση για ανατροπή της πολιτικής της για τα δωρεάν σχολικά γεύματα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, διασφαλίζοντας ότι τα παιδιά που έχουν ανάγκη θα λαμβάνουν γεύματα το καλοκαίρι.

Είναι γνωστή η μεγάλη φιλανθρωπική δράση του Μάρκους για τα παιδιά, και σίγουρα είναι άξιος συγχαρητηρίων για την όλη του προσπάθεια.