Ο Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε καταστροφικά στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 ως πρωταθλητής.

Ο Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε καταστροφικά στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 ως πρωταθλητής.

Ο 24χρονος οδηγός της Red Bull δεν ολοκλήρωσε καν την κούρσα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, ούτως ή άλλως. Δεν είχα την ισορροπία που είχα την Παρασκευή και ήταν πολύ δύσκολο για μένα να ελέγξω την φθορά των ελαστικών από μπροστά προς τα πίσω. Κάθε φορά είχα πάρα πολλά προβλήματα στο πίσω μέρος και όταν ήθελα να τα διορθώσω, πήγαιναν στο μπροστά. Απλώς δεν υπήρχε ισορροπία στο μονοθέσιο.

Όποτε ήθελα να πιέσω λίγο, τα φρένα θερμαίνονταν και έπρεπε να σταματάω να πιέζω για λίγο. Η στρατηγική δεν ήταν επίσης κορυφαία. Πρέπει να το δούμε και αυτό. Θα μπορούσα να είχα πάρει το προβάδισμα δύο φορές, αλλά επειδή μου είπαν να οδηγήσω τον πρώτο γύρο πιο ήπια, δεν πήρα το προβάδισμα. Την επόμενη φορά θα βασιστώ περισσότερο στο συναίσθημά μου.

Μετά από αυτό πιστεύεις ότι μια δεύτερη θέση δεν είναι κακή, αλλά μετά από αυτό το τελευταίο pit stop κάτι δεν πήγαινε καλά με το τιμόνι. Κανονικά μπορείς να στρίψεις πολύ ομαλά, αλλά ήταν κολλημένο κάθε φορά και έπρεπε να βάλω πολλή δύναμη για να κινηθώ. Κάποια στιγμή δεν μπορούσα να διορθώσω ούτε την υπερστροφή πια. Ήταν πολύ κακή η ισορροπία. Ήταν σχεδόν αδύνατο να οδηγήσω».

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ