Όταν οι δικαστές υποκλίνονται στην τελειότητα της απομίμησης σίγουρα δεν είναι κάτι που το συναντάμε τακτικά. Ίσα – ίσα που οι καμπάνες για οτιδήποτε fake είναι μεγάλες. Αλλά τώρα ακόμα και το δικαστήριο αναγνώρισε ότι ο καλλιτέχνης έκανε το τέλειο. Και η Ferrari ακόμα φωνάζει για την απόφαση. Παρά το αίτημα της Ferrari, τα ιταλικά […]

Όταν οι δικαστές υποκλίνονται στην τελειότητα της απομίμησης σίγουρα δεν είναι κάτι που το συναντάμε τακτικά. Ίσα – ίσα που οι καμπάνες για οτιδήποτε fake είναι μεγάλες. Αλλά τώρα ακόμα και το δικαστήριο αναγνώρισε ότι ο καλλιτέχνης έκανε το τέλειο. Και η Ferrari ακόμα φωνάζει για την απόφαση.

Παρά το αίτημα της Ferrari, τα ιταλικά δικαστήρια αρνήθηκαν να καταστρέψουν μια πλαστή Ferrari επειδή ήταν πολύ… τέλεια.

Αυτό που διαβάζετε αποτελεί τουλάχιστον μια πρωτότυπη ιστορία. Μια πλαστή αγωνιστική Ferrari που κατασχέθηκε στο λιμάνι της Γένοβας το 2008, δεν θα καταστραφεί, προς μεγάλη απογοήτευση του Maranello. Η ιταλική φίρμα έχει τη συνήθεια να απαιτεί -και να το καταφέρνει- την καταστροφή αντιγράφων των αυτοκινήτων της όταν αυτά κατάσχονται από τα δικαστήρια. Ωστόσο, στην παρούσα υπόθεση, το ιταλικό δικαστήριο αποφάσισε διαφορετικά και η fake Ferrari θα συνεχίσει την καριέρα της σε ένα μουσείο… παραποίησης.

Περισσότερο και από τέλεια

Εάν η απόφαση σας προκαλεί έκπληξη, η αιτιολόγηση των δικαστικών αρχών έχει νομική βάση, μιας και υπάρχει νόμος που ορίζει ότι: «η δικαστική αρχή μπορεί να διαθέσει την κινητή περιουσία που κατασχέθηκε στην Αστυνομία όταν την ζητά για να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο αστυνομικών δραστηριοτήτων ή μπορεί να τη διαθέσει σε άλλους κρατικούς ή δημόσιους φορείς».

1960 Ferrari 246 S Dino Fantuzzi 'High-Tail' Spyder - Images, Specifications and Information

Πράγματι, αυτό το αντίγραφο της Ferrari Dino 196/246 S είναι τόσο επιτυχημένο, καθώς αναπαράγει πιστά κάθε στοιχείο του πρωτότυπου. Ένα αντίγραφο-καρμπόν, που έχει φτάσει επομένως στην τελειότητα, του αξίζει να εκτίθεται και να χρησιμοποιείται στην καρδιά του Μουσείου Παραποιήσεων (κοινώς μαϊμούδων) για την εκπαίδευση των τελωνειακών. 

Πρόκειται λοιπόν για μια «ακαδημαϊκή» περίπτωση που τελικά εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της Ferrari. Βλέπετε, παρόλο που το αυτοκίνητο δεν θα πάει στην πρέσα, υπάρχει η διαβεβαίωση ότι η Ferrari-μαϊμού δεν θα κυκλοφορήσει στον δρόμο ούτε θα εξαπατήσει την αγορά κλασικού αυτοκινήτου. Επομένως δεν θα βλάψει και την αξία του αυθεντικού μοντέλου.

Πηγή: drive.gr

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик