Ράλλυ Ακρόπολις – Ολοκληρλωθηκε το ΕΚΟ Acropolis Rally of Gods 2021, που επέστρεψε στη χώρα μας ύστερα από οκτώ χρόνια απουσίας. Ο Ροβάνπερα ήταν ο μεγάλος νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021. Γιορτή! Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας. Τα πληρώματα, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα καθώς και […]

Ράλλυ Ακρόπολις – Ολοκληρλωθηκε το ΕΚΟ Acropolis Rally of Gods 2021, που επέστρεψε στη χώρα μας ύστερα από οκτώ χρόνια απουσίας. Ο Ροβάνπερα ήταν ο μεγάλος νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021.

Γιορτή! Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας. Τα πληρώματα, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα καθώς και η παρουσία δεκάδων χιλιάδων θεατών στις ειδικές διαδρομές έδωσαν ένα απολαυστικό σκηνικό, με εκρηκτικό αποτέλεσμα.

Με τον 20χρονο Κάλε Ροβάνπερα να αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή και τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να απολαμβάνουν εντυπωσιακές κούρσες ολοκληρώθηκε σε μία εορταστική ατμόσφαιρα, στο γήπεδο της Παλαιάς Γιαννιτσούς, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Ο Φινλανδός, λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 21 χρόνια (1/10), πρόσθεσε το όνομα του στη λίστα των νικητών της ιστορικής διοργάνωσης, κάτι που δεν είχε καταφέρει να κάνει ο πατέρας του, Χάρι.

Ο Κάλε Ροβάνπερα ήταν ο πρωταγωνιστής και στην πρώτη διαδρομή της σημερινής ημέρας, τη θρυλική ειδική «Ταρζάν». Ακολούθησε ο Τάνακ και ο Οζιέ. Στη 14η, και προτελευταία του προγράμματος (Πύργος), ο νεαρός Φινλανδός, έχοντας «χτίσει» διαφορά ασφαλείας, αποφάσισε να μη ρισκάρει και τερμάτισε τρίτος. «Ήταν ίσως η πιο δύσκολη ειδική», δήλωσε αμέσως μετά. Τον καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Τάνακ με δεύτερο τον Φουρμό.

Η τελευταία ειδική της ημέρας –και της διοργάνωσης-, ήταν η «Ταρζάν 2». Ο «ιπτάμενος Φινλανδός» πήρε την πρωτιά και ακολούθησαν Έβανς και Οζιέ.

Η διοργάνωση, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της ηγεσίας του υφυπουργείου Αθλητισμού, επέστρεψε ύστερα από οκτώ χρόνια στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος, κάτι που όπως φάνηκε το περίμεναν με ανυπομονησία οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η τελική κατάταξη του Ράλλυ Ακρόπολις 2021:

1. Ροβάνπερα 3:28:24.6

2. Τάνακ +42.1
3. Οζιέ +1:11.3

4. Σόρδο +3:01.0

5. Γκρίνσμιθ +5:45.0

6. Έβανς +6:42.7

7. Φουρμό +6:54.4

8. Νεβίλ +8:41.1

9. Μίκελσεν + 9:02.5

10. Μπουλάσια +9:19.2

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν