Μετά από τον μεγάλο χαμό των κατατακτήριων δοκιμών στο Γκραν Πρι της Τουρκίας ο Λανς Στρολ πήρε μια τρομερή pole position, και ξέρανε όλο τον κόσμο της Φόρμουλα 1. Ακόμα και την ομάδα του.  Η ομάδα της Racing Point κατάφερε να κάνει το μεγάλο «θαύμα» και ρίξει την Mercedes από τις πρώτες θέσεις, αλλά πριν […]

Μετά από τον μεγάλο χαμό των κατατακτήριων δοκιμών στο Γκραν Πρι της Τουρκίας ο Λανς Στρολ πήρε μια τρομερή pole position, και ξέρανε όλο τον κόσμο της Φόρμουλα 1. Ακόμα και την ομάδα του. 

Η ομάδα της Racing Point κατάφερε να κάνει το μεγάλο «θαύμα» και ρίξει την Mercedes από τις πρώτες θέσεις, αλλά πριν η φύση  χρειάστηκε να κάνει τα δικά της και κάνει λίμνη την πίστα. Και εκεί ξεπετάχτηκε ο Στρολ και θα έχουμε να το λέμε για καιρό.

Ο Stroll κατέκτησε μία αναπάντεχη pole position στο Istanbul Park το Σάββατο, σημειώνοντας το καλύτερό του αποτέλεσμα σε κατατακτήριες στη Formula 1, υπό συνθήκες βροχής και ιδιαίτερα χαμηλής πρόσφυσης.

Οι πανηγυρισμοί του οδηγού της Racing Point τέθηκαν σε αναμονή μετά την κλήση του από τους αγωνοδίκες λίγο μετά λόγω υποψίας για αποτυχία του να επιβραδύνει στις κίτρινες σημαίες κατά τη διάρκεια του ταχύτερου γύρου του στο Q3.

Ο Stroll φέρεται να μην επιβράδυνε αρκετά μετά την εμφάνιση κίτρινης σημαίας μετά από μία έξοδο για τον teammate του στη Racing Point, Sergio Perez, στη στροφή 7.

Ωστόσο, μετά από ακρόαση στο γραφείο των αγωνοδικών το Σάββατο το απόγευμα, οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν ότι ο Stroll είχε απαλλαγεί από τυχόν λάθος αφότου διαπιστώθηκε ότι επιβραδύνθηκε αρκετά για τις κίτρινες σημαίες.

Stroll: Second season at Racing Point will see more personal growth |  GPToday.net

«Ο Stroll προσέγγισε τη στροφή 7 με μία κίτρινη σημαία στον εν λόγο τομέα, λόγω εξόδου του μονοθεσίου 11 (Sergio Perez) εκτός δρόμου στο εξωτερικό της στροφής», αναφέρει η έκθεση των αγωνοδικών.

«Με στοιχέια από την τηλεμετρία, ο Stroll προσέγγισε έχοντας αφήσει ξεκάθαρα το πόδι του από το γκάζι, έφτασε στη στροφή και μετά επιτάχυνε αφού είχε περάσει το συμβάν».

«Οι χρόνοι του τομέα δεν το δείχνουν ξεκάθαρα καθώς το κομμάτι στέγνωνε γρήγορα και κάθε γύρος ήταν πιο γρήγορος από τον προηγούμενο γύρο».

Ο Stroll είχε ενημερωθεί μέσω της ενδοεπικοινωνίας της ομάδας σχετικά με την κίτρινη σημαία για τον Perez, αλλά του είπαν μετά από τη διέλευση της συγκεκριμένης ζώνης να συνεχίσει να πιέζει καθώς δεν υπήρχε ένδειξη περαιτέρω κίτρινης σημαίας.

Στη συνέχεια, ο Καναδός πέρασε τη γραμμή τερματισμού για να πάρει τη pole position για τη Racing Point, τερματίζοντας τελικά δύο δέκατα του δευτερολέπτου γρηγορότερα από τον Max Verstappen της Red Bull.

Ο Perez κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στο grid στην άλλη Racing Point, σηματοδοτώντας το καλύτερο αποτέλεσμα της ομάδας σε κατατακτήριες.

Ο Lando Norris ωστόσο δέχθηκε ποινή πέντε θέσεων για το Τουρκικό Grand Prix, αφού έθεσε τον ταχύτερο γύρο του με κίτρινες σημαίες στο Q1. Έχοντας καταταγεί 11ος στο τέλος του Q2, ο Βρετανός οδηγός θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από τη 16η θέση.

Ο teammate του, Carlos Sainz, έχει ήδη πάρει και αυτός ποινή τριών θέσεων καθώς φάνηκε να εμποδίζει τον Perez, πέφτοντας από τη 13η θέση στη 15η μετά και από τη ποινής της δεύτερης McLaren.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!