O Βαλεντίνο Ρόσι ολοκλήρωσε μια λαμπρή καριέρα στο MotoGP.

O Βαλεντίνο Ρόσι ολοκλήρωσε μια λαμπρή καριέρα στο MotoGP. Έγινε ο αγαπημένος του κοινού. Έγινε πρωταθλητής. Κυρίως όμως, παρέμεινε ο τρελο-γιατρός της πίστας. Όπως ακριβώς τον λάτρεψε το κοινό του.

Η ταχύτητα είναι στο αιμα του. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.

Αυτό που μπορεί όμως να αγνοούν πολλοί είναι πως ο «Γιατρός» είχε τολμήσει την επαφή του με την Formula 1!

Ο θρύλος του μότο βρέθηκε αρκετές φορές πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου και συγκεκριμένα πίσω από μια Ferrari.

«Ήταν μία πολύ όμορφη στιγμή στη ζωή μου. Μου τηλεφώνησε ο Στέφανο Ντομενικάλι (σ.σ. ο νυν CEO της Formula 1 ήταν τότε επικεφαλής της Gestione Sportiva) και μου είπε:

“Γιατί δεν έρχεσαι να δοκιμάσει το μονοθέσιο μας”; Έχουν μία δική τους πίστα, το Φιοράνο, όπου δοκιμάζουν τα μονοθέσια της Formula 1. Μικρή πίστα, του ενός λεπτού αλλά αρκετά ενδιαφέρουσα.

Είπα “εντάξει” και το οργανώσαμε. Έφτασα κρυφά την προηγούμενη ημέρα, γιατί προσπαθούσαμε να το κρατήσουμε μυστικό, πράγμα που δεν συνέβη στο τέλος. Ήμουν στο γραφείο του Έντσο Φερράρι, μόνος μου, ήταν μία απίστευτη στιγμή. Ήμουν πολύ κοντά στο να μεταπηδήσω στη Formula 1. Στο τέλος του 2006 συμμετείχα σε δοκιμές – κανονικές δοκιμές, μαζί με τους επίσημους οδηγούς των ομάδων.

Στη Βαλένθια. Ήμουν αρκετά γρήγορος αλλά θυμάμαι πως ήμουν ακόμα στο ταξίδι του γυρισμού, στο αεροπλάνο, όταν πήρα την απόφασή μου να παραμείνω στο MotoGP»

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ