H Michelin μετά από την ολοκλήρωση των επαφών θα είναι είναι η εταιρεία που θα δίνει τα ελαστικά της στις ομάδες του MotoGP μέχρι και το 2026. Η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του MotoGP, Dorna, ανακοίνωσε πως η συνεργασία με τη Michelin ανανεώθηκε μέχρι το 2026. Το συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών έληγε στο τέλος […]

H Michelin μετά από την ολοκλήρωση των επαφών θα είναι είναι η εταιρεία που θα δίνει τα ελαστικά της στις ομάδες του MotoGP μέχρι και το 2026.

Η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του MotoGP, Dorna, ανακοίνωσε πως η συνεργασία με τη Michelin ανανεώθηκε μέχρι το 2026. Το συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών έληγε στο τέλος του 2023. Όμως η νέα τριετής επέκταση σημαίνει πως η γαλλική φίρμα θα συμπληρώσει 10 συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στο MotoGP.

Η Michelin επέστρεψε το 2016 στο MotoGP και έκτοτε ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί, με τους αναβάτες να παλεύουν συνεχώς στο όριο. Στο ενδιάμεσο, έχουν σπάσει πολλά ρεκόρ, όχι μόνο στα χρονόμετρα αλλά και στα αποτελέσματα. Μέσα στο 2021 έχουν σημειωθεί 4 από τους 10 πιο μικρούς σε διαφορά τερματισμούς των 15 πρώτων αναβατών σε αγώνα. Το απόλυτο ρεκόρ έγινε το 2018.

Ο CEO της Dorna, Καρμέλο Εθπαλέτα, μίλησε για την ανανέωση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Είμαστε πολύ περήφανοι που θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τη Michelin μέχρι το 2026 τουλάχιστον. Η Michelin είναι πολύ σημαντικός συνεργάτης του MotoGP από το 2016.  Μας έχει βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια από τις καλύτερες εποχές ανταγωνισμού στην ιστορία. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσουμε να χτίζουμε τα θεμέλια που έχουμε θέσει. Η ανανέωση της συνεργασίας μας με τη Michelin είναι τα καλύτερα νέα για το πρωτάθλημα στο σύνολό του».

To MotoGP συνεχίζεται αυτό το τριήμερο με το GP Αγίου Μαρίνου στην πίστα του Μιζάνο. (gazzetta)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για MotoGP

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ