Πήρε τη  νίκη  στο Γραν Πρι της Βαλένθια  ο Φράνκο Μορμπιντέλι αλλά το παγκόσμιο πρωτάθλημα το κατέκτησε ο Μιρ και ας βγήκε έβδομος. Για την ιστορία δεύτερος τερμάτισε ο  Τζακ Μίλερ και τρίτος ο Πολ Εσπαργκαρό. 🔝 @FrankyMorbido12 holds off @jackmilleraus in an epic final lap! Seventh place is enough to crown @JoanMirOfficial the 2020 #MotoGP […]

Πήρε τη  νίκη  στο Γραν Πρι της Βαλένθια  ο Φράνκο Μορμπιντέλι αλλά το παγκόσμιο πρωτάθλημα το κατέκτησε ο Μιρ και ας βγήκε έβδομος. Για την ιστορία δεύτερος τερμάτισε ο  Τζακ Μίλερ και τρίτος ο Πολ Εσπαργκαρό.

Στην εκκίνηση του αγώνα ο Miller βρέθηκε μπροστά από τον Morbidelli, όμως ο Αυστραλός ανοίχθηκε επιτρέποντας στον αναβάτη της Yamaha να τον προσπεράσει και πάλι, ενώ μπροστά του βρέθηκε και ο Pol Espargaro. Στις πιο πίσω θέσεις ο Quartararo έκανε λάθος με αποτέλεσμα να πέσει στην τελευταία θέση, ενώ η ημέρα για τον Γάλλο χειροτέρευσε ακόμη περισσότερο στον ένατο γύρο, όταν μία πτώση τον έθεσε τελειωτικά εκτός μάχης για τον τίτλο.

O Miller δεν άργησε να προσπεράσει τον Espargaro για την δεύτερη θέση, όμως σταδιακά ο Morbidelli άρχισε να χτίζει μία διαφορά έναντι του Αυστραλού, η οποία στον 13ο γύρο έφτασε τα 1,2 δευτερόλεπτα. Πίσω από την πρώτη τριάδα ακολουθούσαν οι Oliveira, Nakagami και Rins, με τον Ισπανό να κερδίζει θέσεις και να ανεβαίνει στην κατάταξη, έχοντας εκκινήσει 14ος. Ο team-mate του, Joan Mir, βρισκόταν στην ένατη θέση, έχοντας πίσω του τον Andrea Dovizioso.

Στην μάχη του βάθρου ο Nakagami ανέβηκε τέταρτος και άρχισε να πιέζει τον Pol Espargaro, με τον Ιάπωνα να κινείται ταχύτερα του Ισπανού. Όμως στην προσπάθειά του να τον προσπεράσει έπεσε στην τελευταία στροφή, εννέα γύρους πριν το τέλος, χάνοντας έτσι ακόμη μία ευκαιρία φέτος να βρεθεί στην πρώτη τριάδα. Στην μάχη για την νίκη ο Morbidelli συνέχιζε να διατηρεί μία διαφορά ασφαλείας έναντι του Miller, όμως ο Αυστραλός έδειχνε γύρο με τον γύρο ότι θα διεκδικούσε την νίκη μέχρι τέλους.

MotoGP: Joan Mir claims championship at Valencian Grand Prix –  PressNewsAgency

Όπως και έγινε, με τον αναβάτη της Pramac Ducati να κάνει την κίνησή του στην πρώτη στροφή του τελευταίου γύρου, περνώντας μπροστά, Όμως και πάλι ανοίχθηκε, επιτρέποντας στον Morbdelli να βρεθεί μπροστά. Δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και πέρασε και πάλι στην τέταρτη στροφή, όμως ο Morbidelli απάντησε στην αμέσως επόμενη! Ο αναβάτης της Yamaha κράτησε την πρωτοπορία μέχρι την τελευταία στροφή παρά την πίεση του Αυστραλού, βλέποντας τελικά πρώτος την καρώ σημαία!

Τρία δευτερόλεπτα πίσω τους τερμάτισε ο Pol Espargaro, παίρνοντας το πέμπτο προσωπικό του βάθρο για φέτος, αφήνοντας έξι δέκατα πίσω του τον Alex Rins. Πέμπτος τερμάτισε ο Brad Binder και έκτος ο Oliveira, με τις δύο μοτοσικλέτες της ΚΤΜ να αφήνουν πίσω τους τους Mir και Dovizioso. Μάλιστα η μάχη των δύο κρίθηκε στα χιλιοστά, με τον αναβάτη της Suzuki να στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ η δεκάδα συμπληρώθηκε από τους Aleix Espargaro και Maverick Vinales, με τον αναβάτη της Yamaha να μην μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Έτσι, με έναν αγώνα να απομένει, ο Joan Mir εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή, με την Suzuki να εξασφαλίζει επίσης το πρωτάθλημα στις ομάδες. Μάλιστα ο Ισπανός έγινε ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει τίτλο με μοτοσικλέτα της ιαπωνικής εταιρίας μετά το 2000 και τον Kenny Roberts Jr, ενώ μόλις ο έκτος συνολικά στην ιστορία της Suzuki! Τέλος, η Suzuki διεκδικεί και τον τίτλο στους κατασκευαστές στο Portimao, ισοβαθμώντας μέχρι στιγμής με την Ducati.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για MotoGP

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι