Για τους περισσότερους είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς που έχει δει ποτέ ο κόσμος και σίγουρα τα επτά πρωταθλήματα Φόρμουλα 1 το επιβεβαιώνει. Ο «Σούμι» κυριάρχησε όπως κανείς, ενώ ενέπνευσε μια γενιά νέων «πιλότων», ανάμεσά τους και τον γιο του, Μικ Οι βραβευμένοι Γερμανοί κινηματογραφιστές Michael Wech και Hanns-Bruno Kammertons , που είχαν ανακοινώσει […]

Για τους περισσότερους είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς που έχει δει ποτέ ο κόσμος και σίγουρα τα επτά πρωταθλήματα Φόρμουλα 1 το επιβεβαιώνει. Ο «Σούμι» κυριάρχησε όπως κανείς, ενώ ενέπνευσε μια γενιά νέων «πιλότων», ανάμεσά τους και τον γιο του, Μικ

Οι βραβευμένοι Γερμανοί κινηματογραφιστές Michael Wech και Hanns-Bruno Kammertons , που είχαν ανακοινώσει πριν από δύο χρόνια, ότι με ετοιμάζουν ένα ντοκιμαντέρ – ταινία για τον Μίκαελ Σουμάχερ, μετά από μεγάλη προσπάθεια και με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του θρύλου της Formula1, ανακοίνωσαν ότι η κινηματογραφική παραγωγή είναι έτοιμη.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστό ότι λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι η οικογένεια του Σουμάερ είναι ευχαριστημένη με το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ, το οποίο περιλαμβάνει ιδιωτικές ηχογραφήσεις που παρείχαν στους κινηματογραφιστές.

«Είμαστε χαρούμενοι που αυτή η ταινία θα είναι στα χέρια τόσο φιλόδοξων και ευαίσθητων επαγγελματιών,»  ανέφερε η Σαμπίν Κεμ, μάνατζερ του Σουμάχερ.

Η ταινία ονομάζεται «Schumacher» και αν το επιτρέψει φέτος η πανδημία θα βγει στις οθόνες πολύ σύντομα.

To τελευταίο τρίμηνο του έτους αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες, η ταινία-ντοκιμαντέρ αφιερωμένη στη ζωή του Μίκαελ Σουμάχερ. Το έργο για τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, έπρεπε να ήταν διαθέσιμο πριν από αρκετούς μήνες, αλλά καθυστέρησε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η παραγωγός Βανέσα Νόκερ, όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza, επιβεβαίωσε τη νέα ημερομηνία κυκλοφορίας. 

Οι επικές ατάκες του

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τον συνεχή αγώνα. Είτε τον αγώνα για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είτε τον αγώνα για την επιβίωση, που μέχρι στιγμής έχει διαρκέσει αρκετά χρόνια. Κανείς από την οικογένεια Σουμάχερ δεν τα έχει παρατήσει και φυσικά ούτε ο ίδιος,

1. Για τα ρεκόρ, σε μια ατάκα που άφησε εποχή

«Πάντα έλεγα ότι τα ρεκόρ είναι για να σπάνε.»

2. Για το τι είναι αυτό που τον εξιτάρει μετά τις νίκες

«Όταν κερδίζεις έναν αγώνα, αυτό που έχει πλάκα είναι, ότι ο αμέσως επόμενος αγώνας είναι ένα ερωτηματικό. Είσαι ακόμη ο καλύτερος; Αλλά αυτή είναι η πραγματική δοκιμασία της Φόρμουλα 1. Να αποδεικνύεις συνεχώς στον εαυτό σου, ότι είσαι ο καλύτερος.»

3. Καθώς είχε μείνει πίσω βαθμολογικά

«Δεν είναι κάτι που θα συμβεί από τη μια νύχτα στην άλλη. Ωστόσο, πάντα λέω στον εαυτό μου ότι εφόσον υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, πάντα θα συνεχίζω να παλεύω.»

4. Απαντώντας στις κατηγορίες άλλων οδηγών ότι οδηγεί αντιαθλητικά

«Ας το πάρουν απόφαση, εδώ είναι Formula 1, δεν παριστάνουμε τις ευτυχισμένες οικογένειες». 

5. Μίκαελ Σουμάχερ θα πει δεν θα τα βάζω ποτέ κάτω

«Πάντα πίστευα ότι δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ να τα παρατάμε. Πρέπει πάντοτε να παλεύουμε, όσο υπάρχει έστω και η παραμικρή ελπίδα.»

6. Για την ίδια του τη ζωή

«Η Φόρμουλα 1 είναι σαν τη ζωή. Και η ζωή είναι ένα ρίσκο.»

7. Για το αν έχει κίνητρο να αγωνιστεί, όταν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα

«Από τη στιγμή που κάτι αποκαλείται πάθος, το κίνητρο θα βρίσκεται πάντα εκεί.»

8. Για το αν νιώθει καθημερινά την πίεση

«Γνωρίζω πολύ καλά ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω σαν οδηγός, οπότε μπορώ άνετα να αντιμετωπίσω την πίεση. Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι.»

9. Μετά από την κατάκτηση τίτλου με τη Φεράρι

«Είμαστε όλοι πάντα εκεί. Πάντοτε παλεύουμε, δεν παραιτούμαστε ποτέ και αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε στην κορυφή.»

10. Απαντώντας σε συνέντευξη στο περιοδικό F1 Racing για την υψηλή αμοιβή του

«Ο κόσμος μιλά για την αμοιβή μου με έναν τρόπο που έχει πλέον καταντήσει εξωπραγματικός. Οι γονείς μου μου έδωσαν τη σωστή ανατροφή. Καταλαβαίνω την αξία των πραγμάτων. Ξοδεύω όταν χρειάζεται ή όταν κάτι το αξίζει. Απεχθάνομαι τη σπατάλη, τα στοιχήματα και τα καζίνο. Έχω κάποιες αξίες που δεν σκοπεύω να χάσω. Και προσπαθώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου με την ίδια φιλοσοφία». 

11. Μιλώντας για το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή του

«Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου είναι η αγάπη. Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από την πραγματική αγάπη.»

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ