Το 2022 είναι μια πολυαναμενόμενη σεζόν, αφού περιλαμβάνει τη σημαντικότερη αλλαγή κανονισμών στην ιστορία του WRC από το 1973, με την εισαγωγή υβριδικών κινητήριων συνόλων στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού. Ένα ερώτημα που έχει προκύψει, αφορά στα τωρινά αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC. Τα οποία κατά γενική ομολογία αύξησαν σε μεγάλο βαθμό τη δυναμική του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος […]

Το 2022 είναι μια πολυαναμενόμενη σεζόν, αφού περιλαμβάνει τη σημαντικότερη αλλαγή κανονισμών στην ιστορία του WRC από το 1973, με την εισαγωγή υβριδικών κινητήριων συνόλων στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού.

Ένα ερώτημα που έχει προκύψει, αφορά στα τωρινά αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC. Τα οποία κατά γενική ομολογία αύξησαν σε μεγάλο βαθμό τη δυναμική του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ από το 2017. Όταν και παρουσιάστηκαν.

Τα αυτοκίνητα Rally1 που θα συνδυάζουν τον υπάρχοντα κινητήρα εσωτερικής καύσης ισχύος περίπου 380 ίππων με ηλεκτροκινητήρα 100 kW (136 ίπποι). Αλλά θα διαθέτουν μικρότερα αεροδυναμικά βοηθήματα και εξαρτήματα από τα αυτοκίνητα Rally2. Οπως το 5άρι κιβώτιο για μείωση του κόστους. Αναμένεται να είναι πιο αργά από τα σημερινά WRC.

Προβλέπεται ο περιορισμός της διαμέτρου στο στόμιο του τούρμπο από 36 σε 33,7 χιλιοστά. Γεγονός που θα επιφέρει μείωση ισχύος κατά περίπου 30 ίππους.

Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό. Αλλά και τις προβλέψεις των ομάδων. Τα αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC 2017 θα χρησιμοποιούνται κυρίως από ιδιώτες, ερασιτέχνες οδηγούς και στόχος είναι η υποστήριξη εκείνων.

Το επερχόμενο Ράλλυ Monza, τελευταίος αγώνας του φετινού WRC στις 19-21 Νοεμβρίου, θα αποτελέσει και το κύκνειο άσμα των αυτοκινήτων WRC.

Πρώτος αγώνας για τα υβριδικά αυτοκίνητα Rally1, θα είναι το Ράλλυ Μόντε Κάρλο στις 20-23 Ιανουαρίου 2022.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Peйтинг Toп-10 Лучшиx Oнлaйн Кaзинo Poccии Пo Чecтнocти, Выплaтaм и Oтдaч
Uncategorized

Peйтинг Toп-10 Лучшиx Oнлaйн Кaзинo Poccии Пo Чecтнocти, Выплaтaм и Oтдaч

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα